Yayın Tarihi:04 09 2014 22:59(1176)

Bolu'da meslektaşarımıza yönelik saldırıyı kınıyoruz

Abant TV'ye yönelik saldırıyı kınıyoruz

Mülki amirler ve belediyeler aracılığıyla hem iktidarın hem de yerel sermayedarların her türlü baskısına açık koşullarda çalışan yerel gazeteciler yine saldırıya uğradı. Geçen Mart ayında belediyenin gazete kapatma girişimi ile gündeme gelen Bolu'da şimdi de kaçak torf ticareti yapan şirket sahipleri olayıı haber yapan gazetecilere saldırdı.

Bolu'da faaliyet gösteren yerel Abant TV sahibi ve kameramanı dün haber yapmak için gittikleri Yeniçağa ilçesinde saldırıya uğradı.

Kuş cenneti olan Yeniçağa Gölü'nde kaçak torf çıkarıldığı ihbarını alan gazeteciler göl yakınına giderek haber yaptı. Haber dönüşü önce telefonlarına "Burayı terk edin" şeklinde tehdit mesajı yollanan gazeteciler ardından da yolları kesilerek darp edildi. Haber dönüşü önlerini kesen bir grup gazetecilerin aracının camlarını kırdı ve kameraya el koydu.

Bolulu meslektaşlarımızın uğradığı saldırıyı kınıyoruz. Her türlü yerel çıkar ve güç odaklarına rağmen habercilik görevini yerine getiren meslektaşlarımızın yalnız olmadığını duyuruyoruz. Tüm bu saldırılar karşısında gazetecilerin örgütlenmesinin temel şart olduğunu belirtiyor ve tüm gazetecileri DİSK Basın-İş'te örgütlenmeye çağırıyoruz.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

14607


Tasarım:DtGaNi