Yayın Tarihi:12 09 2014 04:18(1914)

Hüseyin Ürkmez Sinop'ta

Değerli Basın mensupları ve Kamuoyunun Dikkatine,

Ülkemizde 1996 yılından beri nükleer santral kurma girişimlerinde bulunulmaktadır.En son 13 Ocak 2010tarihinde Ruslar’la Mersin’de , 3 Mayıs 2013 tarihinde de Japonlar’la Sinop’ta “Hükümetlerarası İşbirliğiAnlaşması” nı imzalayan hükümetimiz 2023 yılına kadar 12 nükleer santralin kurulmasını planlamaktadır.

Hatırlanmalıdır ki, 28 yıl önce meydana gelen Çernobil nükleer santral faciasından sonra Karadeniz’in bugüzel ili Sinop’ta da gözle görülemeyen düşman ; radyasyonun zulmüne uğramıştır , radyasyon bir hayaletgibi aramızda dolaşmıştır. Halkın elinde radyasyon ölçüm cihazının bulunmaması ve radyasyonunetkilerinin hemen değil 5-10 yıl sonra ortaya çıkması halkın kandırılmasını kolaylaştırmıştır.

Kazım, Kazım’lar...

Kaza sonrası Çernobil ve Çernobil çevresindeki Avupa şehirlerinde insanlara iyot tabletleri dağıtılmışkenülkemizde, bırakın kazadan birinci derecede etkilenen Karadeniz halkına iyot tabletlerinin dağıtılmasını bucoğrafyada yetişen çay ve fındıkların vatandaşa nasıl tükettirilebileceğinin yolları araştırılmış, bu konudasöyleyecek sözü olan bağımsız bilim insanları susturulmuştur . Bölge, kaza sonrasını izleyen yıllardalösemiyle, anormal doğumlarla, troid kanseriyle ve diğer kanser vakalarıyla, kalp hastalıklarıyla tanışmıştır.

Bugün benzer bir durumu Tokyo ve Fukushima’da Japon halkı yaşıyor.

Ne acıdır ki , 2011 yılının Mart ayında teknoloji ve bilim çağında dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındasayılabilecek Japonya’da 28 yıl önceki Çernobil kazasına eşdeğerde bir kaza sebebi ne olursa olsun tekrartecrübe edilebilmiştir . Bilim insanları artık nükleer kazanın etkilediği bazı bölgelerde yaşamanın mümkünolmayacağını söylerken Japon hükümeti yetkilileri o bölgede yetişen sebze ve meyveleri pazarlardapromosyonlu olarak yarı fiyatına satmıştır , radyasyonlu gıdaların yarı fiyatına satıldığı dükkanlarınaçılışlarını yapmıştır, yapmaktadır.

Karadeniz’de balık, ekmektir

Geçimini balık, çay, fındık gibi doğal kaynaklardan sağlayan Karadeniz insanı toprağının ve deniziningöze görünmeyen radyasyon tarafından kirletilmesiyle ekmeğinden olacağı kadar sağlığından da olacaktır.Japonya’daki nükleer kaza sonrası yayılan radyasyonun, sezyum maddesinin okyanus ötesine, Amerika’yaKanada’ya ulaştığını düşünürsek dünyanın hiçbir yerinde artık nükleer santral kurulmamalıdır. Kaldı kiAkdeniz’de Akkuyu’da , Karadeniz’de Sinop’ta kurulacak nükleer santral üç tarafı denizlerle çevriliülkemizde deniz canlılarını etkileyecek ,bioçeşitliliği öldürecektir.

Buradan bizi yönetenlere ileteceğim mesaj şudur ki: başımızın üstünde yağan rahmetten , üzerinebastığımız topraktan ,soluduğumuz havadan korkmak ,kaçınmak istemiyoruz!Ben Hüseyin Ürkmez ,ülkemizde nükleer santral kurulmasına insan gücüyle karşı çıkabileceğimiz düşüncesinin temsilcisi olarak1500 km lik kürek yolculuğuma Hopa’dan başladım , sizler de karabasan gibi Karadeniz’in, Akdeniz’inüzerine çökmeye hazır radyasyon yüklü bulutları dağıtmak zorundasınız !

Proje sahibi : Nükleersiz.org , Yeşil Düşünce Derneği (YDD)

Basın Sponsoru:Yeşil Gazete

Destekleyenler : Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) , Sinop Nükleer Karşıtı Plaform (SinopNKP) , KESK Sinop Şubeler Platformu, GreenPeace, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP ),Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (KURESELBAK), Küresel Eylem Grubu(KEG).

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: m.akbelen 12 09 2014 04:40
hoşdeldin hüseyin arkadaş.bu amaçla ilimize gelipte denizde boğulan gençlerimize sonsuz rahmet.bismillahla niyey se sinop gibi en ince yerden kesmeye niyetlendiler.boğazlarına
tıkansın.niyetliler bir an önce ölmüşlerine kavuşsunlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74548


Tasarım:DtGaNi