Yayın Tarihi:13 09 2014 03:47(2156)

 

Başkan Çakıcı, “Boyabat’ın sorunları
Kent Konseyinde görüşülecek”

İlçemizi tarihi ve kültürel değerleri ile barışık, daha modern daha yaşanabilir bir kent haline getirmek ve kent vizyonunun geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Boyabat Kent Konseyi 2014 yılı 2. Toplantısı dün(11 Eylül Pazartesi), gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri,  muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile çok sayıda Kent Konseyi üyesi katıldı. 

Kent Konseyi'nin, Boyabat’ın geleceği için benimde bir sözüm var diyenlerin sözlerini rahatlıkla söyleyebilecekleri bir kurul olduğunu ifade eden Başkan Çakıcı "Kent Konseyi Boyabat’ın sorunlarının görüşüleceği bir kurul olacak.  Kent Konseyi her kesiminden insanların bir araya geldiği, düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, daha güzel ve daha modern bir Boyabat için faydalı işlerin yapıldığı bir Sivil Toplum Kuruluşudur” dedi.

Boyabat Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısında konuşan Belediye Başkanı ve aynı zaman da Kent Konseyi Başkanı olan Şefik Çakıcı, Kent Konseyi olarak ilk öncelikli işlerinin, tarihi doku açısından önemli bir yere sahip olan Boyabat’ı Kültür Şehri haline getirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Başkan Çakıcı çalışmalar hakkında bilgi verdi

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı sunum eşliğinde Kent Konseyi üyelerine projeler hakkında bilgi verdi.

Kültür Merkezi proje ihalesinin tamamlandığını yapım ihale aşamasına gelindiğini ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 3 boyutlu görsel sunum eşliğinde Kültür Merkezinin içerisinde yer alan üniteler hakkında üyelere bilgi verdi. Kasım Ayı içerisinde çalışmalara başlanacağını belirtti.

Şehitlik Yürüyüş Yolu projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte, İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerinin yansıtılacağı ve yaşatılacağı bir cadde oluşturulacağını söyleyen Başkan Çakıcı, Proje kapsamında yol güzergahı üzerinde ki kaldırımlar dekoratif andezit taşı ile kaplanacak, aydınlatmalar yenilecek, satıh kaplamaları ve refüj çalışmaları ile birlikte yeşillendirme çalışmaları yapılarak, iİlçemizin tarihi ve kültürel değerlerinin yansıtılacağı ve yaşatılacağı bir cadde oluşturulacağını ifade etti.

İlçenin kimliğini yakışır bir kent meydanı

İlçenin kimliğine yakışır bir kent meydanı oluşturulacağını ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “İlçemizde maalesef bir kent meydanı yok. Bu ilçemiz için en büyük eksiklik. Bu eksikliği gidermek amacıyla çalışmalarımız sürüyor. İçerisinde, belediye hizmet binası, kaymakamlık binası, modern işyerleri, kapalı otoparkı, hal yeri olan ilçemize yakışır bir kent meydanı inşa edeceğiz. Kaymakamlık binası proje bedelini Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy çıkarttırdı. Bu bizim için büyük bir kazanım oldu. Kendisine Boyabat halkı adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Çakıcı konuşmasının sonunda, “derdimiz ilçemizi tarihi ve kültürel değerleri ile barışık, daha modern daha yaşanabilir bir kent haline getirmek” bütün bu bahsetmiş olduğum çalışmalar birlik ve beraberlik içerisinde istişareler doğrultusunda yapılacak işler. Ben bu manada Kent Konseyinin aktif olarak işlevine uygun şekilde geceli gündüzlü çalışacağına inanıyorum. Kent Konseyinin şehrimiz adına güzel işler yapacağına inanıyor ve çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum” dedi.

 

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: hüseyin cömert 14 09 2014 04:26
alpay giritli rumuzlu 7.yorumcuya....alpay bey aslında ben yorumlarımda isimleri yazıyorum,fakat site yetkilisi tarafından isimler sansürleniyor.yorumlarımı
z sansürlensede yinede kendilerine teşekkür ediyoruz.çünkü sesimizi onların sayesine duyurabiliyoruz...

7. Yorum: alpay giritli 14 09 2014 02:08
2.yr.cu.hüseyin bey;yukarıdaki söyleminde boş bıraktığınız noktalı yerlerdeki binalar/inşaatlar kimlere ait olduğunu bilmek istiyorum.uğraşlarınız içinde ayrıca tebrik ediyorum.selamlar.

6. Yorum: birbilen 13 09 2014 23:17
kent konseyinde de kareli ekose gömlek giymek zorunlumuydu acaba adamlar sankı defileye çıkıyorlar boyabat ı bu zatlar mı kurtaracak memleket yönetmek demek böyle birşey

5. Yorum: cömertci 13 09 2014 19:09
hüseyin cömert giderek bastırıyor dostlar. haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadele veriyor. helal olsun.

4. Yorum: boyabatlı 13 09 2014 18:35
yaşanabilir bir boyabat için yaşamak için öncelikli olarak kışın tekrar test edeceğiniz kötü havanın gereği doğal gazın kesin gelmesidir

3. Yorum: xxxx 13 09 2014 10:40
sayın baskan bu toplantıda ne konseyde ne beledıyede ne ıl genel meclısınde olmayan bır arkadası gordum anlasılan ankaradan sonra sızede danısmanlık hızmeti vermeye baslamışlar saygılarımla

2. Yorum: hüseyin cömert 13 09 2014 06:53
hop hop...yapılacak olan kültür merkezinin orası samsun 1. idare mahkemesince iptal edilmedimi.yoksa bu konuda bilmediğimiz bir şey mi var eğer birileri ile anlaşma yoluna gidildi ise konuyu mahkemeye taşımasını bizde biliriz.buradaki amacımız hizmete dur demek değil aslında oyunu bozmak.zaten bu konuda burnuma kötü kokular geliyor.mesela .................. binasının en üstüne baktığınız zaman çıkan kolon demirlerini görürsünüz. bunlar oraya bir kat daha çıkılacağının işaretidir.yoksa bu pazarlıklar dönüyor olmasın. zaten .................. yıllarca ruhsatı yok.inanmayan gider belediyeye bakar.ama bu yetkililer bize geldimi aslan kesilirler.bu dünya sultan süleymana kalmadığı gibi gün olur sizin gibi aslanlarada kalmaz

1. Yorum: mustafa muslu 13 09 2014 05:33
kent konseyi ,fikir alışşverişi domkratik bir düşünce,teprikler.knsey katılan değerli arkadaşlardan biri olsun çöp yeri rezaletini dile getirdilermi.gazidere ve akyörük köylülerin yeşil arazilerinden tüten dumanı,pis kokuyu,başıboş köpekleri,kargaları,köy yolumuzun haysiyetini konuştlarmı.sulanıp yeşillenmesi için yirmi dör yıldır mücadele verdiğimizi sayın başkan ve arkaaşları biliyomu ,bo düşünceyi uyrı olarak öne alacğını düşünerek son kez yazma gereğini duydum.dilerim katılır ve katkı sağlarsınız. .


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

373539


Tasarım:DtGaNi