Yayın Tarihi:13 09 2014 16:58(1677)

Dereydi Çöplük Oldu!

Ayancık ilçesinde çöpler belediye tarafından hayvan otlatmak için kullanılan ve su kaynağının da bulunduğu dere kenarına dökülüyor. Muhtar Cemil Yılmaz "Kendi hayvanlarımızdan elde ettiğimiz süt bile artık içilmez hale geldi" diyor.

Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Aşağıköy'de çöpler belediye tarafından 10 yıldır köyün su kuyularının da bulunduğu dere kenarına dökülüyor. Bölgeye aynı zamanda bir de arıtma tesisi yapılması planlanıyor. Fakat köylüler su kuyusunu kullanamayacakları gerekçesiyle tesis yapılmasını istemiyor. AKP'ye ait olan Ayancık Belediyesi'nin araziye çöp dökmesine karşı çıkan köy halkı geçtiğimiz hafta yol olarak kullanılan tarlayı geçişlere kapatmış, yapılması planlanan arıtma tesisi inşaatını da engellemişti. Aşağıköy Muhtarı Cemil Yılmaz "Yaptığımız eylemden sonra belediye tarafından tehditler aldık. Suyumuzu kestiler. Su, encümenlerin araya girmesi ile geldi. Tesisin inşaatını engellediğimiz için de, köyün girişindeki yolu kötü bir halde bıraktılar" dedi. Yapılacak arıtma tesisinin yerleşim birimlerine bin metre, çay yatağının kenarına da uzak olması gerekiyor. Fakat inşaatta bu kurala uyulmuyor.

'HAYVANLARIMIZ TELEF OLDU'

Köyde çöpler Belediye tarafından hayvanların da otladığı dere kenarına dökülüyor. Muhtar Yılmaz "Yıllardır dökülen çöpler, temizlenecek denmesine rağmen halen temizlenmedi. Hayvanlarımızı otlatabilecek meramız yok. Bu çöplükten dolayı hayvanlarımız telef oldu. Hayvanlarımızdan elde ettiğimiz süt artık içilmez hale geldi" dedi. Ayancık'ta içilen suyun deposu çöp dökülen yerin 500 metre yakınında bulunuyor.

10 YILDIR TUTULMAYAN SÖZ

Köylünün konuya sahip çıktığını belirten Yılmaz "2004 yılından beri bizlere temizleyeceğiz diyorlar. Fakat çöpler halen daha duruyor. 35-40 köylü toplanıp yolu kesmesek bu alana çöp dökülmeye devam edecek ve resmi bir yazı olmamasına rağmen arıtma tesisini kuracaklardı. Biz resmi yazılarımızı yazdık, cevap bekliyoruz. Ben köylümün yanındayım. Bu çöp alanının temizlenmesini istiyoruz. Gerekirse yargı yoluna başvuracağız" dedi.

Haber: UĞUR ŞAHİN, ÖZGÜRCAN YOLCU - BİRGÜN

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: alperenhan 14 09 2014 20:16
sandıkta herşey unutuluyor ne de olsa duble yollar yapılıyor.

1. Yorum: boyabatlıklar 13 09 2014 19:00
şu çöp sorunu iyice dert olmaya başladı.çöp ayrıştırma ve bio enerji bio gübre tesisleri her ilçeye artık şart oldu.görmek istemiyoruz artık naylon ve plastik pislikleri.yeter artık.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

97452


Tasarım:DtGaNi