Yayın Tarihi:17 09 2014 22:27(2037)

İlyas Çiloğlu, Gezi Notları-1

Çok gezen mi bilir, çok yaşayan mı...?

Emekliliği yaklaşmış bir devlet memuru olmamıza rağmen bu güne kadar hiç tatil amaçlı bir geziye çıkamadık çoluk çocuğumuzla özel bir tatil gezisi yapamadık, yıllık izinlerimizi hep anne ve babamızın yanında ya da düğün, dernek veya cenaze gibi özel günlerde kullandık.

İlk defa bu yıl kızımın Bursa Kemal Paşa Meslek Yüksek Okulu Gıda Bölümü'nü kazanması sayesinde ve kızımla birlikte okul kayıt işlemlerini yaptırmak için, 29 Eylül 2014 Cuma saat 17.00 Boyabat Yeni Otogar'dan yola çıktık.

Hanönü, Taşköprü, Kastamonu,Araç, Eskipazar, Karabük, Gerede, Yeniçağa, Bolu, Kaynaşlı, Sapanca, Gölcük, Yalova, Gemlik, Bursa, Görükle, Karacabey ve nihayet Mustafa kemal Paşa ilçesine ulaştık.

Ama Cumartesi ve Pazar günü kayıt işlemleri yapılamayacağı için, bizim daha önceden niyetlendiğimiz Manisa ili Gördes ilçesinde bulunan ve 2005 yılında lenf kanseri sonucu vefat eden bir asker arkadaşımın ailesine hem taziye hem de ziyaret amacıyla Manisa ya ve oradan da Salihli ilçesine gittik.

Burada bizi vefat eden arkadaşımın iki kızı ile onların dayıları karşıladı ve bizi arabalarına alarak Salihli ilçesine yaklaşık kırk , kırk beş kilometre uzaklıktaki, Manisa ili Gördes içesine bağlı Sarı Aliler Köyü'ne gitmek için yola çıktık, uzun ve yorucu olan yaklaşık on beş saatlik bu yolculuğun sonunda Sarı Aliler Köyü'ne ulaşmak üzereyiz.

Buraya kadar olan gezimizde Bursa, Balıkesir, Susurluk, Akhisar, Manisa ve Salihli yol güzergahı üzerinde dikkatimizi çeken Zeytin ağaçları ile bezenmiş ovaları ve dağları, yer bağı ile dolu tarlaları üzüm kurutan köylüleri, çeşit çeşit incir ağaçları, yemyeşil duran kavun, karpuz tarlaları, yine yemyeşil duran sebze ve meyve bahçeleri ile artık yaprakları kırılıp toplanmış olan tütün tarlalarının resimlerini ve ayrıca dağ başlarında elektrik üretmek için dikilmiş olan onlarca Rüzgar gülünü otobüsün camından fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak istedik. Bu güne kadar sadece Okulda Coğrafya derslerinde öğrendiğimiz ama hiç gezip göremediğimiz Balıkesir, Akhisar, Manisa ve Salihli arasında objektifimize takılan birkaç kare fotoğraf umarım sizde beğenirsiniz..

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: galip 20 09 2014 15:58
şu cennet vatanımızda daha ne gezip görülesi yerler var hocam. selamlar.

1. Yorum: metin hoca 18 09 2014 18:36
ilyas hocam maşaallah bu gidişle gazetecilik mesleğinde önün açık durmak yok devam


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

82178


Tasarım:DtGaNi