Yayın Tarihi:18 09 2014 19:14(1409)


AİHM Kararını Değerlendirdi

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Mehmet Ersoy gündemdeki AİHM'in Türkiye'deki "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" dersleri ile ilgi vermiş olduğu karar hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Yapmış olduğu değerlendirmesinde verilen eğitimlerin kararlı bir şekilde devam edeceği vurgusunu yapan ERSOY "Toplumunun, milletinin değerlerini öğrenen ve bilen bir nesil yetiştirme kararlılığımız devam edecektir" dedi.


ERSOY ayrıca açıklamasında şunları kaydetti:


"...AİHM yapılan başvuru üzerine Ülkemizdeki zorunlu din eğitimine derhal son verilmesi kararı vermiş..Bazı basın ve siyaset çevreleri de bundan çok memnun olmuş..
Değerli kardeşlerim, Ülkemizde zorunlu olarak okutulan din dersi değildir, din kültürü ve ahlak bilgisi dersidir.. Yani belli yaşlarda okula giden çocuklarımız nasıl zorunlu coğrafya dersi alıyor, Güney Afrika'nın bütün ormanlarını, Amerika Kıtasının bütün nehirlerini, Asya'nın bütün göllerini, zorunlu tarih dersi alıyor, milyonlarca yıllık dünya tarihinde insanlığın bütün hayat evrelerini, hiç ilgisini çekmemesine rağmen biyolojide bütün canlıları, fizikte bir çok kuralı öğreniyorsa nüfusunun % 99'u Müslüman olan bir ülkede çocuklarımız İslamiyet nedir, neye inanılır, neden ibadet edilir, büyüklerimiz niye namaz kılar sorularının cevapları hakkında ve diğer dinlerin inanç esasları hakkında mutlaka bir fikir sahibi olsunlar istiyoruz..
Dünden bugüne bu uygulamaya karşı çıkanlar elinizi vicdanınıza koyun bu ülkede yaşayan siyasiler, gazeteciler, toplum önderlerinin bir kısmı Ramazan'da akşam ezanı okunmadan iftar açılmayacağını, cumanın kazasının olmadığını, mutlaka cemaatle kılınması gerektiğini, hac mevsiminin her yıl mutlaka kurban bayramına denk geleceğini bir genel kültür bilgisi olarak bilseler de, basın ve siyaset tarihimiz bunların gaflarıyla dolmasa, sözde aydın ve siyasetçilerimiz kendi kültürlerine bu kadar yabancı olmasa çok mu kötülük yapmış oluruz onlara..Taş devri insanlarının kültürlerini bildikleri kadar kendi insanının kültürünü öğrenerek yetişmiş bir neslin ve bu bilgilerin kime ne zararı olabilir ki?
Toplumunun, milletinin değerlerini öğrenen ve bilen bir nesil yetiştirme kararlılığımız devam edecektir dostlarım.. Selam ve saygılarımla.."




Facebook'ta Paylaş
16. Yorum: doğrular 19 09 2014 23:18
son yıllarda dindar görünümlü insanlardan çekinir olduk çünkü her türlü dalavere yalan dolan hırsızlık arsızlık sıradan işler haline geldi.her türlü işlerinde dini kullanmaktan çekinmiyorlar.bizim insanımızda bu varlıklara inanır oldu.korkarım yeni nesil dindarlığı böyle birşey diye düşünecekler

15. Yorum: hüseyin cömert 19 09 2014 22:55
11.12.yorumcu refet'e.....al-i imran suresinin 19. ayeti 1400 yıldır hutbelerde okunurken 2006 yılında bu ayeti hutbeden kim çıkarttı acaba,

14. Yorum: gazi 19 09 2014 20:45
avrupa insan hakları mahkemesi’nin (aihm), zorunlu× kültürü ve ahlak bilgisi dersinin kaldırılması kararı tartışılırken avrupa’daki sözde gelişmiş ve özgür ülkelerde söz konusu dersin daha katı kurallarla zorunlu olarak verildiği ortaya çıktı. avrupa ülkelerinin bazılarında din veya ahlak bilgisi dersleri zorunlu iken bazılarında sadece din dersleri zorunlu halde veriliyor. bazılarında ise bu dersler seçmeli olarak öğretiliyor.

13. Yorum: davut 19 09 2014 20:44
aihm’den din dersinde çifte standart
türkiye’deki zorunlu× kültürü ve ahlak bilgisi dersinin kaldırılmasını isteyen aihm, avrupa’daki sözde gelişmiş ve özgür devletlerin, ülkemizden daha da katı olan uygulamalarını görmezden geliyor.

12. Yorum: refet 19 09 2014 20:18
velhasıl, müslümanları bekleyen tehlikelerden biri de, artık laiklik, ateistlik filan değil, böylece sulandırılmış, uydurulmuş, yeni “inanç” sistemlerinin tüm dünyada popüler olduğu, bu yüzden bu yeni dinsizliğin toplumda en az din kadar saygı görmesi zorunluluğu. saygı görecekler, hak hukuk diyecekler ki, propagandalarına devam etsinler.
işte bir ingiliz gazetesinin manşetini böyle inceliyoruz ama eminiz ki bu haberi okuyan bazı “türk” gazetecileri hemen zevkle, “tüm dünyada ateizm yükselişte” diye flaş haber geçeceklerdir.
oysa ortada kavram karmaşaları üzerinden çok daha tehlikeli bir durum müslümanları bekliyor.
her ne ise, bunun ilacı da çok net ve sarih bir şekilde kuran-ı kerim’de mevcut:
allah nezdinde hak din islâm’dır (al-i imran, 3/19)

11. Yorum: refet 19 09 2014 20:15
bu şekilde bir başlık atmış ingiliz dailymail gazetesi. “dünyanın üçüncü büyük dini acaba nedir?” diye insanı merak ettirmek için. iddialarına göre dünyanın hristiyanlık ve islam’dan sonra üçüncü büyük “dini” herhangi bir dini olmayan vatandaşların seçimi imiş.
şimdi bu tarz bir laf cambazlığını istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. mesela bu haberi bizim medyalarımız alsa, türkiye’nin ortamına göre, veya daha basit tabir ile nabza göre şerbet vermek niyetiyle, “dünyada laiklik yükselişte” diye manşet atabilirler. ya da türk televizyonlarında utanmadan ateistlerin ne kadar başarılı insanlar olduğu propagandasını yapan sözde televizyoncular kalkıp bu haberi “ateistlerin sayısı artıyor” diye verebilirler. ne de olsa pek çok× türk gazeteci kendi ideolojilerini× türk toplumuna dayatmak için zaman zaman sırtını batı medyasına dayar.

10. Yorum: pir hüseyin 19 09 2014 20:03
maşallah maşallah her yerde varsın tam işi tutturmussun eyvah ne eyvah

9. Yorum: şeçmeni yim gören 19 09 2014 14:26
sn vekilim eskiden herkes hak ettiği yere gelirdi şimdi ise vekil yeğeni eniştesi dayısı siyaset duayenlerine sahip çıkılıyor bu parti için kendini parçalayan ve gece gündüz çalışan ve söz verildiği halde hatırı bile sorulmuyor bu mu değer bumu akkur kontenjanlarını göreceğiz peşinizde olanlar menfeat için dolaşıyor artın bunlarıda görün

8. Yorum: gerçek 19 09 2014 14:25
sayın vekilim evlerds para kasaları çıkarken sesini çıkarma enbüyük silahınız elinizden alınaıca konuş bizim dinimiz sizin tekelinizde değil eğer sizden öncekiler olmasaydı özellikle chp siz ihl mezunu olamazdınız

7. Yorum: boyabatlıklar 19 09 2014 01:54
hüseyin cömerte aynen katılıyorum. görüşleri çok doğru vede güzel dostlar. allah başımızdan hüseyin cömert gibi bilinçli ve cesur insanları eksik etmesin. yoksa eyvah ki ne eyvah.

6. Yorum: ah vicdan ah!... 19 09 2014 00:36
ah be vekilim! ilk önce ellerini vicdanlarına koyması gerekenler siyasiler değil midir? ülkemizin nüfusunun yarıdan fazlası açlık,yokluk,yoksulluk sınırı altında yaşıyor! iktidardaki siyasilerin vicdanları ne kadar sızlıyor acaba? yıllarca kimi siyasiler,din ,iman edebiyatı altında halka nutuklar attılar,kendilerine ise kişisel rantlar sağladılar!bu kişiler bilindiği halde görmezden,duymazdan gelmek kimilerinin vicdanlarını hiç sızlatmadı mı! açlık,yoksulluk,işsizlikl
e mücadele eden kişilere,ahlaki,manevi değerlerden önce o kişilere insanca bir yaşam düzeni hazırlayın ki ahlaki ve manevi değerleri kişiler kendiliğinden öğrenir! ilk önce ahlaki ve manevi değerleri öğrenecek olanlar kul hakkı yiyenlerdir! ve onlara deyin ki"ey sizler hiç mi vicdanınız yok!..."

5. Yorum: hüseyin cömert 18 09 2014 22:35
şunuda veli beye hatırlatmakta yarar var diyorum....bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğu sözünü bilirsin.bugün emekli kahveye oturmaya korkuyor çünkü yanına birileri daha gelirse cepte para yok.maalesef birileri yüzünden eski değerlerimizi tek tek kaybediyoruz...çık çarşıya bul bakalım ödünç para...açlıktan vucunu satan insanlar görüyoruz.evet değerlerimiz tek tek maziye gömülüyor

4. Yorum: hüseyin cömert 18 09 2014 22:24
sayın 3.yorumcu veli bey....ben 56 yaşımdayım çok sureyi okulda öğrendim.din dersi o zamanda vardı.kuranıda cami hocalarından öğrendim.şimdi öyle bir algı varki eskiden sanki bunlar yokmuş gibi öne sürüyorlar.geçenlerde 60 yaşında vatandaşın biri bizlere kuran okutmadılar elimizden aldılar dedi.yani yıl 1950 ler,6-7 yaşta çocukluk diyelim yani 55-60 lı yıllar adnan menderesin dönemi...etme be dayı bu kadarda yalan konuşman veya iftira atman ayıp günah be..aslında bu vatandaş bu sözleri ile aklı sıra chp yi karalamak istedi.şimdiki diyaneti kuran chp be.din yorumumda da yazdığım gibi en büyük zararı son dönemlerde görmüştür.

3. Yorum: veli yetkin 18 09 2014 22:06
yorumcu arkadaşlar için konuşuyorum. geçmişten günümüze hangi degerlerimizi biliyoruz? hangi sanatımızı icra ediyoruz bugün eskisinden daha çok din derslerine önem verilmeye başlanıldı neden karşı çıkıyoruz. güzel bir gelişme degilmidirki bu durum. hadi farzedelimki özgür bir ülke degiliz çogumuz avrupayı kendimize örnek alıyoruz afedersiniz!! bizden örnek alarak büyüyen bir avrupa gördük karşımızda. peki bizler neden avrupayı örnek alalım neden zamanında bazıları tarafından beynimize enjekte edilen ve günümüzde birçogumuzun fikirlerini degiştiren düşüncelere gidelimki? durup izlemek gerekir insanımızı bizim en başta kendimize saygımız olması gerekirki herkeze saygı duyalım örnek olalım.

2. Yorum: hüseyin cömert 18 09 2014 20:36
sayın vekilim....açık ve net konuşuyorum dine en büyük darbeyi siz vurdunuz.1-zinayı suç olmaktan çıkattınız 2-rüşvetin adını hediye yaptınız.3-din görevlileri okul tatillerinde kuran eğitimini allah rızası için yaparken şimdi ise maaş vererek din görevlilerini bu sevaptan mahrum ettiniz.diyaneti siyasetinizin bahce kapısı yaptınız.allahın men ettiği adam kayırmayı en güzel uygulayan yine sizsiniz.çok söylenecek söz varda maalesef sözün bittiği yerdeyiz

1. Yorum: boyabatlı 18 09 2014 20:15
sayın vekil iyi güzel söylüyosunda bakalım herkes asgari dini bilgiler ve asgari ahlakı öğrenmek istiyormu?
dine inanmayan ahlaklı olmayanlar bırakalım çocuklarını istedikleri gibi yetiştirsin
lady gagaları tanrıça,justen biberleri ilah zannetsinler bize ne!
demek isterim ama malesef kendi bacağından asılan koyun mahalleyide kokutuyor
allah akıl fikir hidayet nasip etsin!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

43918


Tasarım:DtGaNi