Yayın Tarihi:19 09 2014 19:58(1316)

Palandöken Karadeniz'i yok saydı

TESOB Başkanı Metin Kara dün gerçekleştirilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Kurulu'nda başkan Bendevi Palandöken'in listesine hiçbir Karadenizli ismi almamasına isyan etti.

Kara, "Sayın Bendevi Palandöken'in Karadeniz Bölgesi'nden bir kişiyi dahi listesine almaması onun ayıbıdır. Bunu son derece çirkin bir davranış olarak nitelendiriyorum. Çok da söylenecek bir şey yok. Kendisi tarafından aranmadık. Trabzon'un liste içerisinde yer almasını bekliyorduk. Hayal kırıklığı yaşadık" dedi.

SON DERECE ÇİRKİN BİR TUTUM

TESK Genel Kurulu'nda iki tane listenin yarıştığını ifade eden Kara, "Birisi Bendevi Palandöken'in, diğeri İstanbul Esnaf Odası Birlik Başkanı'mn listesiydi. Karadenizli olarak bizim de listelerde yer almak noktasında beklentimiz vardı. Trabzon da önemliydi. Gördük ki Karadeniz Bölgesi'nden hiç kimse değerlendirilmemiş. Faik Yılmaz'ın listesinde Gümüşhane Birlik Başkanı vardı. Bölge olarak bizden de birilerinin yer almasını isterdik. Her şeye rağmen biz dik duruşumuzu ortaya koyduk. Oylarımızı verdik. Bizim de listelerde yer almamız gerekirdi ama olmamamız da dünyanın sonu değildir. Karadeniz Bölgesi'nden Trabzon, Rize, Giresun. Gümüşhane, Ordu, Samsun, Sinop, Amasya var. Hiçbirinden üye alınmamasını çirkin buldum. Sonuçta biz de bir değerlendirme yapacağız. Herhalde biz de bundan sonra bir sayfa açarız. Her şeye rağmen hizmet kervanımız devam edecektir. Tabi ki Karadeniz Bölgesi'nden bir birlik başkanın listede bulunması önemliydi ama olmadı. Bu da dünyanın sonu değildir. Biz de buna göre yol haritasını belirleyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Haber: Gökhan DİHKAN - Günebakış Tarbzon

Boyabat Gazetesi'nin Notu: TESK'e Seçilen Liste Şöyle Oluştu
Mehmet Burhan Aksak (Muş)
Fevzi Apaydın (TŞOF)
Kazım Barışık (Adana)
Musa Çelikkol (Denizli)
Alican Ebedinoğlu (Diyarbakır)
Arif Tak (Bursa)
Ömer Küsbeoğlu (Gaziantep)
Rasim Fırat (Erzurum)
Şevket Keskin (Malatya)
Hasan Geriter (Manisa)
Fazli Yalçındağ (Türkiye Kasaplar Federasyonu)
Abdullah Sevimçok (Antalya)
Özcan Saraçoğlu (Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu)
Mustafa Vurucu (Çanakkale)

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: çoraklar 21 09 2014 01:31
tesk ' de karadenizden isim olmaması üzüntü verici. neden ? karadenizli bu beyfendilerin gözünde ne konumda acaba ? düşündürücü...

1. Yorum: mustafa açıkgöz 20 09 2014 17:38
bir yanlış anlamaya meydan vermemek için yazıyorum;tşof başkanı karadenizlidir ve samsunludur ve yönetimde 2.sıradadır...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

112125


Tasarım:DtGaNi