Yayın Tarihi:18 10 2014 23:23(5371)

Birinci Pilav Yarışması Yapıldı

Her yıl geleneksel olarak kurulan Boyabat Panayırı, Tarım-Tanıtım ve Kültür Fuarı bu yıl  “Boyabat Pilav Kültürünü Yaşatıyor” Birinci Pilav Yarışması yapıldı.

Boyabat Belediyesi tarafından tertip edilen Boyabat yöresine ait pirincimizin tanıtımının sağlanması, yeni nesillere yarışma ortamı ile öğretilerek aktarılması ve sürekliliğinin sağlanması amacı ile Sinop Valisi Yavuz Selim Köşker’in katılımlarıyla öncesinde standları gezerek bazı standlarda alışveriş yapmasının ardından Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ile beraber pilav yarışması alanına geçildi. Katılımcı halkımızın huzurunda, İlçemizin aşçılarından ve Gıda Öğretmenlerinden oluşan beş kişilik jüri tarafından, birinci yapılan ödüllü “Boyabat Pilav Kültürünü Yaşatıyor” pilav yarışması gerçekleştirilmiştir.

Yarışma Jüri üyeleri Murat Yalçın, Erol Efe, Yılmaz Miran, Nesrin Kara, Elmas Sezer, Mehmet Gülenci tarafından 13 yarışmacının pişirdikleri pilavlar jüri üyeleri tarafından incelenerek, pişirilen pilavlar jüri üyelerinin oyları ile “birinci 4 nolu yarışmacı Niyaze Şehitoğlu, ikinci 12 nolu yarışmacı Cemile Kartal, üçüncü 11 nolu yarışmacı Nurcan Güneş dereceye girmişlerdir.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri bu akşam 18 Ekim Cumartesi Gökhan Tepe konseri öncesi verilecektir.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: mehtap 19 10 2014 05:28
teprik ederim bir asenamızın birinci oluşunu
.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

41071


Tasarım:DtGaNi