Yayın Tarihi:22 10 2014 18:00(1123)

Altay'dan Öcalan Değerlendirmesi

CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay, Öcalan'ın hapis koşulları ile ilgili olarak, "Öcalan için ayrıca çok istisnai ve özel muamelelerin yapılması kamu vicdanında nasıl karşılık görür, onu da kamuoyunun vicdanına bırakmak lazım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 17 Aralık soruşturmasına ilişkin takipsizlik kararı verilmesini eleştirerek, "Bu karar, yargının vesayet ve işgal altında olduğunun, yürütmenin tasallutuna maruz kaldığının tescilidir. 17 ve 25 Aralık asrın rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olarak tarihteki yerini korumaya devam edecek ama 17 Ekim tarihi de artık asrın vicdan yolsuzluğu olarak tarihteki kayıtlara geçecektir" dedi.

Basın toplantısında gazetecilerin verilen takipsizlik kararının Meclis'te 4 eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonuna ilişkin süreci nasıl etkileyeceğini sorması üzerine Altay şunları kaydetti:

"Komisyon sürecinin devam etmesi gerekir. Meclis'te soruşturma komisyonu kurulması için mahkemede bir davanın görülmesine gerek yoktur. Meclis kendi iradesi ile mahkemede, adliyede bir dava görülmüyorken de Türk Ceza Kanunu'ndaki karşılıklı maddeleri bularak mevcut bir bakan veya eski bakan hakkında da her zaman soruşturma komisyonu kurma ve o komisyonu çalıştırma yetkisine sahiptir."

Öcalan'ın hapis koşullarına ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine ise Altay, "Önce daha sert bir tavır göstermişti, şimdi herhalde adadaki şartlarının düzenlenmesine yönelik bir tavır var. Bunu bir küçük gaz alma operasyonu olarak görürüz. Abdullah Öcalan terör örgütü lideridir. 30 bin insanın ölümüne sebep olan ve cezası kesinleşmiş bir hükümlüdür. Biz elbette bütün cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin şartlarının insani olması anlayışına sahibiz. Ama Öcalan için ayrıca çok istisnai ve özel muamelelerin yapılması kamu vicdanında nasıl karşılık görür, onu da kamuoyunun vicdanına bırakmak lazım" değerlendirmesini yaptı.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: hayalmiydi!... 22 10 2014 20:18
hani bazen diyorlardı ya hayaldi gerçek oldu! evet ülkemizde en çok hayal olan şey gerçekleşmeye doğru gidiyor! ve yakında işte gerçekleşti bile denilecek!
--30 bin kişinin katiliydi!
--bebek katiliydi!
--terörist başı idi!
ülke olarak kendisini nefretle anıyor, katil apo diye yüksek sesle yerden yere vuruluyordu!
ve 15 yıl sonra her şey 180 derece döndü! artık o bir önderdi!sözü dinlenir, ilgili yetkililer o'nun düşüncelerini çok önemsiyor ve değer veriyor! şimdi ülkemizin tek derdi var! katili mazlum olarak yutturmak!!! kimi çok akıllı(!) insan soytarıları ülkeyi dolaşıp bu kişinin ne kadar masum olduğunu anlatmak! ha gayret az kaldı! katil mazlum olup aramızda, belkide çok yakında mecliste! olmaz olmaz demeyin!.. durun bakalım daha neler olacak! eeee vicdanlar ne mi olacak diyorsanız, hala mı ne olacak diyorsunuz!..

1. Yorum: takipsizlik kararı! 22 10 2014 19:52
normal bir vatandaşın gözlemleriyle olayları değerlendirdiğimizde 17 aralıkta tv'lerde kimi evlerde milyonlarca paralar,devlet memuru olan bir banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutularında paralar gözümüze gözümüze sokuldu! hiç kimse bunlar bizim paramız değildir demedi! ve hiç kimsede ey gençler sizler bu paraları nasıl kazandınız da demedi! genel müdürde bu paralarla imamahatip okulu yaptıracaktım dedi!(imamhatip okulu deyince hayır sever olunuyor muş!)kimileri tutuklandı,gözaltı oldu,hapis yattı ve sonunda salıverildiler!
bizler normal vatandaşlar olarak gözlerimizin önünde o milyon dolarlar hala dolaşıp duruyor!işin hukuksal yönlerinin ne olduğunu bilemeyiz ve bu yönde verilen beyanatlardan bir anlam çıkaramayız. fakat bir çok sorunun cevapları hala muamma! bu paralar nereden geldi?kim verdi?nasıl geldi? artık vicdanlar karar verecek! vicdanları rahat bırakalım! onlar en iyi cevabı vereceklerdir! rahat bırakın vicdanlarınızı...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

390309


Tasarım:DtGaNi