Yayın Tarihi:26 10 2014 20:45(1271)

Sinop'ta Eğitimin Çivisi Çıktı!

TÜİK tarafından geçtiğimiz aylarda sonuçları kamuoyuyla paylaşılan Yaşam Memnuniyeti Anketinde en mutlu il seçilen Sinop’ta sular durulmuyor. İl sınırlarında pek çok okulda öğrencilerin eğitim-öğretim sezonuna başlamasıyla birlikte okullarda inşaat çalışmaları da başladı. Çoğu 6-9 yaş arasında öğrencilerin eğitim aldığı okullarda henüz başlayan çalışmalar can güvenliğine tehdit arz ettiğinden, veliler kaygılı. Okullarda gerekli bakım, onarım ve tadilat işlerinin yaz tatili süresinde yapılması gerekliliği pek çok düzenlemede belirtilmesine karşın, yetkililer ise gerekli ödeneğin henüz geldiğini söylüyorlar. Okullar baskılarımız sonucu nihayet tatile girdi.

Kendisi de bir veli olan KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz,

“24 Eylül’de eğitim emekçilerinin anayasal haklarını kullanarak basın açıklaması yapma talebini bastırmak için gaz bombasına, biber gazına, tazyikli suya yeterli ödenek bulanlar; okullarımız için kaynak yaratmayı erteleyebiliyorlar. Bu zamansız onarım ve tadilat işleri çocuklarımız için hayati tehlike anlamına geliyor. Gerekli onarım işlemleri yapılmadığı için geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Efe Boz’u hatırlayalım. Çabamız Efe Boz’lar ölmesin diyedir. Siyasi iktidar kamu güvenliği adı altında despotizme değil, okullarımıza ve geleceğimize kaynak ayırmalıdır”

Okullar Hayat Olsun da, Kütüphaneler Kuran Kursu Mu?

Yine kentte Okullar Hayat Osun Projesi kapsamında pek çok okulda kütüphaneler Kur’an kursuna dönüştürülüyor. İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı protokol uyarınca eğitim-öğretim hizmeti sırasında okulların kütüphaneleri yetişkinlere Kur’an kursu hizmeti veriyor. Yetkililerle görüştüğümüzde bu tip bir uygulama için herhangi bir yazışma olmadığını, şifahen görüşmeler yapıldığını belirtiyorlar.

Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, hangi proje adı altında olursa olsun böyle bir çalışmanın çocuklarımız adına sıkıntılı olduğunu belirtti. AKP’nin bu yaklaşımını yabancı olmadıklarını belirten Eker;

“4+4+4’ü pazarlarlarken geniş yaş aralığında çocukların aynı fiziki mekanı paylaşmasındaki sıkıntıdan dem vuranlar şimdi de gelmiş ilkokul kütüphanelerinde yetişkinlere yönelik Kur’an kursları düzenliyorlar. Şaşırdık mı? Hayır. Eğitimi tamamen piyasa ve dinin emrine vermek isteyen zihniyetten ancak bu beklenebilir. Sadece İmam-Hatip’ler yaygınlaşmıyor. Okullarımız da güya ‘seçmeli’ derslerle İmam-Hatipleştiriliyor. Öyle bir sistem arzu ediyorlar ki, taşeron düzeni altında maden kazasında 301 yurttaşımız yaşamını yitirsin, yakınları da kader deyip geçsin. Piyasa için şükreden toplumu yaratmaya çalışıyorlar. İnanç istismarını yaygınlaştırıyorlar ki dini alabildiğine siyasal ranta açabilsinler… Biz Eğitim Sen olarak, bu tip uygulamalara karşı çıkacak; çocuklarımız ve geleceğimiz için kamusal, parasız, bilimsel ve laik eğitim mücadelesi vermeye devam edeceğiz.”

Eğitim Emekçilerinin tüm Türkiye’de yaptıkları 24 Eylül Grevi basın açıklaması da Sinop Valiliğinin zoruna maruz kalmıştı. Polis saldırısında bir öğretmen gaz kapsülünden yaralanmış ve yüzlercesi de rahatsızlanmıştı. Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 300 kent merkezinde yapılan eylemlere Sinop dışında herhangi bir yerde saldırı olmamıştı.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: çiviler çoktan çıktı bile ... 27 10 2014 01:57
bir yapının çivileri çıkarsa o yapı dağılır değil mi?! eğitim sistemini de laik eğitimden,bilimsel eğitimden,soran-sorgulaya
n eğitimden,aklın hakim olduğu eğitimden uzaklaştırırsanız o sistemi de dağılmaya mahkum edersiniz! ülkemizde eğitim zaten çoktan çöktü bile! ilgili ve yetkili kişilerin akılları zaten eğitimde değil ki! varsa yoksa ana sınıfından itibaren kız çocuklarının başlarının kapanması! tüm okulların imamhatip olması!oldu mu?çoktan oldu bile! kızlı-erkekli öğrencilerin yan yana oturmaları,aynı sınıflarda ders yapmaları arkadaşlık yapmaları,aynı merdivenlerden inip çıkmaları kimi kafaları rahatsız ediyorsa ve kişilerde eğitime yön veriyorlarsa bu nasıl bir eğitim sistemidir ki demeyecek miyiz?kimilerinin çeşitli yönleri ile bulaştıkları haksız para kazanmalarının üstünü bu uygulamaları ile örtmeye çalışıyorlar da artık mızrak çuvala sığmıyor!olan çocuklarımıza oluyor!onlara yazık ediyoruz!

1. Yorum: safran 26 10 2014 23:51
adamlar tamirat, tadilat ve hatta yeni bina yapmaya çalışıyorlar, yani çivi çakıyorlar!. siz de çivisi çıktı diyorsunuz, çelişki değil mi?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

40862


Tasarım:DtGaNi