Yayın Tarihi:06 11 2014 19:08(2836)

Aşkın Ayrancıoğlu ve Öğrencisi Rana'ya Çorum'dan Ödül...

Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından Türkiye çapında düzenlenen ‘Sosyal Medya’  konulu 5. Karikatür Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Çorum Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen karikatür yarışmasında Boyabat’lı karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu “Mansiyon Ödülü”nü kazanırken Yaşar Topçu YBO’da iki yıldır yetiştirdiği öğrencisi Rana Uysal da 18 yaş altı “Başarı Ödülü”nü kazandı.

Ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun 36’sı uluslararası 83 ödülü bulunuyor... Öğrencisi Rana Uysal ise geçen yıl katıldığı Nehar Tüblek ulusal karikatür yarışmasında da Özendirme Ödülü kazanmıştı...

Geçtiğimiz Cuma akşamı Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen jüri üyeleri Karikatürist Ali Şur, Altan Özeskici, Erdoğan Oruç ve Yılmaz Baş ile Ressam Nilgün Çevik ve Harita Mühendisi Koray Şenyuva dereceye giren eserleri belirledi.

81 çizerin 149 karikatürle katıldığı yarışmanın sonucunu Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sadık Örgel açıkladı.

Merakla beklenen sonuçlara göre Balıkesir’den Mehmet Zeber birinci, Bursa’dan Mehmet Kahraman ikinci, İstanbul’dan Oğuz Gürel üçüncü oldu.

Balıkesir’den Mete Ağaoğlu ve Sinop’tan Aşkın Ayrancıoğlu ile Ankara’dan Emrah Arıkan ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

18 yaş altı kategorisinde Çorum’dan Büşra Esen, Sinop’tan Rana Uysal, Bursa’dan Ozan Erdem Genç, Onur Atalay ve Yasemin Güler ‘Başarı Ödülü’ almaya hak kazandı.

Yarışmanın birincisine 2 bin TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL ve 500'er TL'lik üç mansiyon ödülüyle birlikte toplam 6 bin TL para ödülü verilecek.“Gençlik Ödülleri’ kategorisinde dereceye giren genç çizerlere ise ‘Başarı Ödülü’ olarak özel hediyeler verilecek.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamaya göre; ödül töreni ve yarışmaya katılan eserlerden oluşacak karikatür sergisinin tarihi ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacak.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

80050


Tasarım:DtGaNi