Yayın Tarihi:07 11 2014 19:02(1713)

CSO 28 Kasım tarihinde Sinop Üniversitesi'nde Konser Verecek

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 28 Kasım 2014 Cuma tarihinde Sinop Üniversitesi'nde konser verecek.

Çoksesli evrensel müziğin Türkiye'de yaygınlaştırılması için çeşitli projeler üreterek klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, ana sponsoru olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte yürüttüğü "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesinin beşincisini Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki üniversitelerde gerçekleştiriyor.

Dünyada bugüne kadar kesintisiz devamlılık sağlamış, en köklü senfoni orkestralarından biri olan CSO, Doğuş Grubu ve üniversitelerin iş birliği ile 24-29 Kasım tarihleri arasında 5 şehirde konser düzenleyecek. Etkinlik süresince, Batı Karadeniz Üniversiteleri'nde öğrenim gören gençler ve bu şehirlerde bulunan klasik müzik tutkunları ile buluşacak. Doğuş Grubu, beşinci yılına giren bu önemli projeyle CSO'yu daha önce ziyaret etmediği ya da uzun süre önce ziyaret etme fırsatı bulduğu illerdeki klasik müzikseverlerle buluşturmayı ve bu sayede klasik müziğin ülkemizdeki gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

24 Kasım Pazartesi Sakarya Üniversitesi ile başlayacak "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi, 25 Kasım Salı günü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 27 Kasım Perşembe günü ise Bartın Üniversitesi'ndeki konserle devam edecek. CSO, 28 Kasım tarihinde Sinop Üniversitesi'nde gerçekleşecek konserin ardından, 29 Kasım Cumartesi günü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde vereceği konserle turneyi noktalayacak. CSO, toplam 5 ilde bulunan müzikseverlerle her akşam saat 19.30'da buluşacak.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Sinop konserlerinde 3 Tenor olarak tanınan Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar'a eşlik edecek.

Haber: Haberler.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

49051


Tasarım:DtGaNi