Yayın Tarihi:07 11 2014 21:54(990)

Ülkemizin ve Giresunumuzun Fındıkla İlgili Sorunları

Giresun da bir fındık pazarı vardı, bunu kaldırdılar acilen müsait olan bir yere pazarınkurulması gereklidir. üreticiler Pazar olmadığı için manavların ve fabrikacıların uygulamış olduğu fiyata ürününü satmak mecburiyetinde kalıyor onun için serbest piyasa dedikleri olaya ambargo konmuş oluyor. Üreticiler üretmiş olduğu fındığın fiyatını kendisinin belirlemesi lazım manavlar değil.

Fındıkta alan bazlı gelir desteğinim devam etmesi gerekir Bölgemizde iklim şartlarının değişmesi nedeni ile doğal afetlerin çoğaldığı görülüyor onun için doğrudan gelir desteğini devam etmesi gerekir Üreticileri köylerde istihdam etmek için göç olayını önlemek için çifcileri desteklemek lazım.

Tarımda sigorta olayına üreticileri yönlendirmek lazım ve hatta mecbur tutmak lazım çifcilerin mağdur olmaması için önlem alınması lazım.

Sadece fındığa odaklanmamak lazım başka projeler üretmek gerekir mesela hayvancılığa çok büyük önem vermek lazım yapılan projeleride devlet tarafından desteklenmeli.

Çifciliği gençleştirmek lazım gençleri çifciliğe özendirmek ve köylerde gençleri tutmak lazım fındık bahçeleri yaşlandı bu bahçeleri gençleştirmek için devletin destek vermesi lazım daha fazla ürün almak için bu gibi çalışmaların yapılması gerekir. Bu gibi sorunların giderilmediği zaman bazı kurum kuruluşlar yani fındık alıcı ve satıcıları fındık fiyatı ile oynarlar ama biz buna fırsat vermiyeceğiz üreticilerimiz artık uyandı bu gibi spekülasyonlara itibar etmemelerini tavsiye ediyorum üreticilerimizin endişe etmemeleri elindeki fındklarına sahip cıkmaları lazım Bundan sonra yıl başına doğru fındık fiyatları tekrar yükselişe gececeğine inanıyorum.

SAYGILARIMLA

GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI
MUSA KESKİN

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

395489


Tasarım:DtGaNi