Yayın Tarihi:10 11 2014 19:39(3560)

Dr. Ömer Baklacıoğlu İsmi Kimleri Rahatsız Etti

1997 yılında o zamanın Belediye Başkanı Mehmet Ermiş tarafından, Boyabat Hal Yeri'nin olduğu yere "Dr. Ömer Baklacıoğlu Halk Pazarı" ismi verilmiş ve bir tabela hazırlanarak Boyabat Hal Yeri'ne dikilmişti. Yaklaşık 1 ay önce bu tabelanın ön yüzündeki isim Türk Bayrağı ile kapatıldı.

Türk Bayrağı'nın o dönem, orada yapılan fuar etkinliği nedeniyle kullanıldığını kabul ederek, bu güne kadar bekledik. Ancak "Dr. Ömer Baklacıoğlu Halk Pazarı" isminin hala açılmadığını görünce, bu ismin buradan kaldırılması için Türk Bayrağı'nın kullanılmak istendiğini düşünsekde, bunu düşünmek dahi istemiyoruz.

Oradaki Türk Bayrağı'nın kaldırılmasının unutulduğu ve halyerinin ismi olan "Dr. Ömer Baklacıoğlu Halk Pazarı" yazısının daha güzel bir şekilde yazılacağına inanıyoruz.

Aklımıza hiç kimsenin, Boyabat'a ilk kanalizasyonu getiren, o zaman yeni yol denilen bugünkü Adnan Menderes Bulvarı'nı açan, bugünkü İmam-Hatip Lisesi'nin açılmasında büyük emeği olan, doktor olarak aramızdan ayrıldığı 12 Aralık 1981 tarihine kadar Boyabat, Durağan ve Saraydüzü'nde yaşayan herkese sağlık hizmeti veren, fakir babası, hiç kimsenin hakkında kötü söz söylemediği Dr. Ömer Baklacıoğlu'nun ismini kaldırmak veya değiştirmek gibi bir düşüncesinin olduğunu, getirmek dahi istemiyoruz.

Ancak, Türk Bayrağı'nın kaldırılmasına da içimiz el vermiyor, bu nedenle oraya üzerinde Türk Bayrağı ve altında "Dr. Ömer Baklacıoğlu Halk Pazarı" yazan bir tabelanın yakışacağını düşünüyoruz.

Bu olayın takipçisi olacağız, gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: geçmişe sahip çıkmak 12 11 2014 19:17
geçmişe sahip çıkalım diye bas bas bağıranlar hiç sesiniz çıkmıyor.memleketimizin iyilik timsali fakir babası dürüst insanın adı sanı siliniyor sesiniz çıkmıyor.bağırıp duruyordunuz.sizler de hiç mi hakkı yok ömer beyin.nerelerdesiniz?

2. Yorum: boyabatlı ist 11 11 2014 19:51
sizler hüsyin cömert beyin söylediği gibi herşeyi yasaklayan ğeçmişini bilmesinini istemeyen dr ömer beyin ismini kaldırmak için bayrak yapıştıran pazar yerine çok güzel bayrak direği dikilir di ama dikmeyip isim kaldırmak için bunun kılıfı.annemi kömür zehirlenmesinden gecenin 3 ünde evinden kalkıp gelip annemi kurtarmıştır. 3 dakikayla .. kızkardeşimin yüzü o zaman lar talaş sobaları vardı ve su alırken tepeden aşağı döküldü kaynar su .bugün bile yansa biri o şekilde izkalıyor rahmetli öyle pansumanlar yaptıki şimdi 50 yaşın hiç iz yok . benim kızım yandı yanık ünitesinde bile izkaldı yapamadılar .yıl 2006 da. herkes dr ömerbeyi sever .unuturmak için bayrğı alıp yada başka biryer dr ömer beyin ismi yazılmalı..............

1. Yorum: hüseyin cömert 11 11 2014 01:08
hakkı bey tek suçlu sizsiniz...çünkü rahmetli dr ömer bey sizin yüzünüzden cereme çekiyor.siz birilerinin açığını ifşa ederseniz,birileride yakın akraban olan saygıdeğer rahmetli dr ömer beyin ismini örtbas etmeye kalkar.neyse biz mecazi olarak konuştuk.unutmuşlardır,un
utmuşlardır,yakında ya bayrağımızı daha yüksek göndere çekerler veya halyerinin ismini başka bir yere taşırlar.hep kötü niyetli düşünme belediye başkanımız çok iyidir .asla kinçi değildir,allahtan korkar asla dr ömer beyin hakkını yemez.siz yeterki biraz sakin olun herşey düzelecek göreceksin.karabükte ne eğri demirler düzeliyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

121930


Tasarım:DtGaNi