Yayın Tarihi:11 11 2014 00:38(2834)


Ulu önder Atatürk törenlerle anıldı

Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de düzenlenen törenlerle  sevgi ve saygı ile anıldı.

Anma törenleri, saat 8.50'de, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından, saat 09.05'te verilen işaretle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekilerek, daha sonra ise yarıya indirildi. Aynı anda tüm resmi daire ve özel kurumlar da bayraklarını yarıya indirdiler.

Hükümet Konağı önündeki törenin ardından , Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde anma programı düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İlçe Garnizon Komutanı Erdal Uçar, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, daire amirleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ayşegül Kara yaptı.

Öğrencilerin 10 Kasım’la ilgili okumuş olduğu şiirlerin ardından oratoryo gösterisi sunuldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı sunum sonrasında 10 Kasım’la ilgili Kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Fatih İlkokulu öğrencilerinden Hatice Selen Yılmaz, Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Hamit Tekin Ortaokulu öğrencilerinden Belinay Çelik, Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hilal Tarhan’a ödüllerini İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney verirken, İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında ikinci Fatih İlkokulu öğrencilerinden Dilara Bayat Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında ikinci Hamit Tekin Ortaokulu öğrencilerinden Ünzile Tüysüz, Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ikinci Tayyareci Nuri Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Habibe Azman’a İlçe Garnizon Komutan Erdal Uçar, İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında üçüncü Şehit Turan Meşe İlkokulu öğrencilerinden Ebubekir Can, Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında üçüncü Yaşar Topçu Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinden Gül Özcan, Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında üçüncü Boyabat Anadolu İmam Hatip Lissesi Öğrencilerinden Hilal Gülsüm Teke’ye ödülünü Belediye Başkanı Şefik Çakıcı takdim etti.

Program ödül töreni ile son buldu.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: hüseyin cömert 11 11 2014 00:59
bizim yüzümüz her zaman temiz ve pak idi ve daima temiz ve pak kalacaktır. yüzü çirkin vicdanı çirkinliklerle dolu olanlar, bizim vatansevercesine vicdanlıca ve namusluca hareketlerimizi küçük ve çirkin ihtirasları yüzünden, çirkin göstermeye kalkışanlardır.mustafa kemal Atatürk...bu ülkeye namusu ve şerefi ile kim hizmet etti ise ahret hayatına intikal edenlerin ruhları şad olsun.mekanları cennet olsun..amin...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

99138


Tasarım:DtGaNi