Yayın Tarihi:11 11 2014 20:12(1485)

Yaşasın adalet !

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, gazeteci Mete Çağdaş için "Basın yolu ile hakaret ve özel hayatın gizliliğini ihlal" iddiaları ile savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve dava açılmasını talep etmişti.

Konuyu inceleyen Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı, "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA" karar getirerek, takipsizlik kararı verdi.

Mete Çağdaş,Halksesi.com internet sitesinde yaptığı haberinde Valilik makamı önünde fotoğraflanan başıboş bir ineği "İNEK VALİ İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ !" başlığı ile yayınlamıştı. Bunun üzerine Sinop Valisi Köşger; Mete Çağdaş’a "Kendisi ile görüşmeye gelen Sinoplularla alay edildiğini" ileri sürerek dava açılması talebinde bulunmuştu. Mete Çağdaş’ın ifadesini alan ve delilleri değerlendiren savcılık; "Suça konu haber incelendiğinde başıboş bir ineğin il olan Sinop’un tam merkezinde bulunan Valilik Binası’nın önüne, nerdeyse merdivenlerine kadar geldiği, haberdeki fotoğraftan anlaşılmakta olup, SIKI GÜVENLİK TEDBİRLERİYLE KORUNMASI GEREKEN en önemli kamu binası olan bu kurumun merdivenlerine kadar bir ineğin gelmesinin HABER DEĞERİ taşıması kadar doğal bir durum olmadığı ve yazı içeriğinde de müştekiyi hedef alan Türk Ceza Kanunu kapsamında EN UFAK BİR HAKARET SAYILABİLECEK kelime kullanılmadığı, şüphelinin üzerine atılı hakaret suçu açısından "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA" kanaat getirdi ve Mete Çağdaş hakkında takipsizlik kararı verdi.

Öte yandan yine denize girerken kendisini fotoğraflayan Mete Çağdaş için "Özel hayatımın gizliliğini ihlal etti" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunan Vali Köşger’in bu iddiası da savcılık tarafından "SİNOP VALİSİ OLARAK İLİN EN ÖNDE GELEN KAMU GÖREVLİSİ OLAN MÜŞTEKİNİN DENİZE GİRMESİNİN FOTOĞRAFLANARAK HABER YAPILMASI ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL SUÇUNU OLUŞTURMAYACAĞI" çünkü müştekinin denize girmesinin herkesin bilmemesi gereken "SIR" ve "MAHREM" sayılmayacağı açıkça anlaşılmış olup, "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA" denilerek, ikinci şikayeti de takipsizlik kararı ile sonuçlandırıldı.

Haber: Halksesi.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

41012


Tasarım:DtGaNi