Yayın Tarihi:12 11 2014 01:36(4305)

 

Tayyareci Nuri Bey, Tayyaresi ile anılacak

Boyabat Belediyesinin uzun süren uğraşları sonucunda İlçe'ye Osmanlı hava şehitlerimizden olan aslen Boyabat'lı Teyyareci Nuri Bey Anısına bir proje hazırlamış.
 
Bu proje kapsamında bir meydan oluşturmak ve Hava Kuvvetlerinden eski bir uçak alıp o meydanda sergilemek Nuri Bey'i yad etmek, tanıtmak amaçlı yapılan bu projeyi hayata geçirilmek üzere çalışmalara başlandı.
 
İlçemizde gereksiz yere gündem yaratmaya çalışanlar, emeğe saygı duymayan, hizmetin önünü kesmek isteyenlerin ,çamur at izi kalsın misali ,gerek asılsız haberler içeren gerekse yanlış bilgilendirmeler yapılarak  kamuoyu oluşturmaya çalıştılar.
 
Bunun üzerine halkımıza doğru olan bilgiyi,  gerçekleri aktarmak için bu projeyle ilgilenen yetkilerle görüştük.
  
Edindiğimiz bilgiyi siz değerli halkımızla paylaşmak istiyoruz.
 
Başta Boyabat Belediyesi Başkanı Şefik Çakıcı Olmak üzere bu proje için görevlerdirilmiş belediye yetkililerin ve belediye dışındada bir çok kişinin uğraşları  ve emeği olduğunu  bu zor uğraşlardan sonra Eskişehir'de bulunan  hava kuvvetlerinden   20 metre uzunluğunda eski kullanılmayan  savaş ucağı alınmış olduğunu söylediler.
 
Teyyareci Nuri Beyin Anısını en güzel şekilde yaşatmak için bu çalışmayı yaptıklarını belirtten yetkililer halkımızın rahat bir şekilde gelip ziyaret edebileceği ve anayol üzerinde bulunmasının nedeninin de ilçemize  gelenlerin ,uğrayanların yol düzargahında daha net görünülür biçimde  sergilenmesinin mantıklı olduğunu  düşünerek uygun bulduğumuz İlçe Emniyet binası karşısındaki yeşillik alanda yapmaya karar verdik.
 
Şu an çalışmalarını yaptığımız bölgeden en ufak bir ağaç kesilmediğini sadece orada bulunan güllerin çıkartılıp şelale büfenin yan tarafına dikildiğini belirtiler.
 
Bu projeyle Teyyareci Nuri Beyin adının ömür boyu  yaşatılacağını , ilçemize çok güzel bir görünüm kazandıracağını ,halkımız için en güzel hizmete devam edeceklerini söylediler.
 
Bu bilgilendirmeden sonra herşeyin apacık meydanda olduğu bu gelişmelerin sonucunu değerlendirmesini siz değerli halkımıza bırakıyoruz.
 
Tayyareci Nuri Bey (1890 - 1914), ilk Osmanlı pilotlarındandır.
 
İlk hava şehitlerimiz arasındadır.
 
1890 yılında Boyabat'ta doğdu. Babası Boyabat'ın Kurusaray köyünden Osman Efendi, annesi Okçumehmetli köyünden Seher Hanım'dır.
Topçu teğmen iken Fransa'ya gönderilmiş, sonrasında da Buca bröve okulunda brovesini almış ilk Türk pilotudur. Ayrıca,Türkiye'de ilk kez 1600 metreye yükselmiş ve 240 km. hava yolculuğunu kesintisiz gerçekeştirmiş hava subayıdır. Balkan Savaşları'na da katılmıştır.
 
İstanbul-Kahire seferinde Torosları aşmış Yafa'ya ulaşmış, daha sonra Mısır hava sahasına girmek üzereyken uçağı düşmüş ve 8 Mart 1914 tarihinde şehit olmuştur.

Kaynak: BOYABATMANŞET

 

Facebook'ta Paylaş
26. Yorum: ayşe 17 11 2014 22:07
oraya uçak çok güzel olur çok iyi bir fikir sayın başkanımıza yaptıkları icin teşekkürler

25. Yorum: isimsiz 17 11 2014 22:04
boyabatta da zaten bir uçak eksikti mantıklı bir insan o uçağı oraya koymaz o uçak iki güne kalmaz aşk uçağı olur örneğin ayşe ahmet bilmem ne yazarlar uçak yerine benim heykelimi yaptırın gözünüz gönlünüz açılır

24. Yorum: tarafsız vatandaş 14 11 2014 02:44
güzel bir tanıtım güzel bir anımsama.unutulmaması gereken isimler için ayrı ayrı projeler yapılabilse çok da iyi olur ama bence bu projenin uygulanmasıiçin en güzel yer tayyareci nuri bey parkıdır

23. Yorum: veli yetkin 13 11 2014 18:08
herkeze selam.
insanların düşüncelerini paylaşması güzel birşey ancak birbirimize atıp tutmaktansa birbirimize destek olmak mantıklı olmazmı? yada birbirimize saygı duysak? bırakalım artık bu eleştirmeleri en başta kendimize saygı duyalım ne dersiniz? degerli vatandaş deger verki deger gör..

22. Yorum: muhalif 13 11 2014 09:25
sayın hüseyin cömert bey. vallahi gazetede okunacak pek haber olmuyor genelde ama acaba hüseyin cömert yine bişeyler yazmışmı diye okumaya başladım er haberi. maşallah her habere her olaya illa ki bir şey buluyorsunuz. akp ve yaptığı icraatları hiç beğenmeyen biri olarak vara yoğa itiraz etmeniz dolayısıyla ki chp ve mhp de böyle yapıyor artık iktidara yönelmeye başladım. bu kadar şiddetle hırsla sinirle saldırmanıza bir anlam veremiyorum ve bunun altında eskiden kalan bir kuyruk acınız olduğunu varsayıyorum. beni böyle düşünmeye sizin tavrınız itti kusura bakmayın lütfen. hiç mi iyi birşey yapmıyor bu insanlar? hiç mi takdir etmeyeceksiniz yapılan bir şeyi? sizden ricam bir sonraki dönem lütfen başkan adayı olun da boyabat bir başkan görsün!!!

21. Yorum: gurbetçiye 13 11 2014 03:00
boyabat ta yaşamıyorsun uzaklardan sallıyorsun.boyabat ta yeşil alan kıtlığı mı var diyorsun.biz mi bilmiyoruz acaba .gel de şu yeşil alanları gösteriver bize.hiç bir siyasi parti ayrımı yapmadan yazıyorum .evet memleketimiz de malesef yıllardan beri yeşil alanlar yok edildi ve ne sebeple olusa olsun bizler buna karşıyız.orası burası derken ,pazar yokuşundan lise altına kadar tünelde gibiyiz.ondan sonrası da aynı akibete uğramak üzere.hurda uçakla insanlar anılmaz ,o kişinin özelliğini anlatmak gerekir.yarın bir gün gelir bir başkası demir yığını der kaldırır.daha önceleri yapılanlar gibi.yeşili kaldırarak geleceğimizi yok etmeyelim.neyse gelince resim çektirir hatıra yapar, şehidimizin ruhuna fatiha okursunuz.

20. Yorum: sessiz çoğunluk 13 11 2014 00:40
17 nolu yorumcu size sonuna kadar katılıyorum mezarlık üstündeki ormanda yüzlerce çam kesildi sesleri çıkmadı bu uçağın gelmesinde başta sayın hocamız özkan tekin olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım sayın gurbetçi kardeşim bu muhalefetin sesi seçimden seçime çıkar bu halkta bunlara cevabı sandıkta verir

19. Yorum: lee 13 11 2014 00:32
gurbetçi kardeşim davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, keşke birşeyler yapılsada destek versek bunlar incik boncuk peşinde,belediye binasını yapsınlar hani proje hazırdı. ufak tefek işler bunlar göz boyama. hem sen hava kuvvetleri bedava mı verecek sanıyorsun uçağı en aşağı 40-50 bin ödeyecekler bu para vatandaşın parası yazık değilmi

18. Yorum: hüseyin cömerte cevap 13 11 2014 00:05
hüseyin cömert bey, sizi takdir ediyorum duyarlı bir vatandaş olmanızdan ötürü. ben sinop'ta oturan kendi halinde bir vatandaşım, emekliyim. boyabat gazetesini hergün takip ediyorum. ben sinop merkezde oturmam ve doğma büyüme sinoplu olmam hasebiyle, siz de biliyorsunuz sinop'ta nükleer santral yapılacak ve dolayısıyla bize soluyacak hava da kalmayacak, bir türlü engelleyemiyoruz nükleer santralın yapılmasını, sizin boyabatta yapmış olduğunuz muhalefeti de yakınen takip eden birisi olarak sizi de sinopta santral konusundaki eylemlerimizde görmek istiyoruz, saygılar.

17. Yorum: gurbetçi 12 11 2014 23:33
belediye başkanı bir girişimde bulunmuş ve hava kuvvetlerinden eski bir uçak alarak hava şehidimiz anısına boyabatta sergileme imkanı sağlamış. oradan 3 tane gül 5 tane ağaç kesilse ne olur? boyabatta yeşil alan kıtlığı olmaya başladı, ormanlar kurudu da bizim mi haberemiz yok? düşük profildeki sığ algınızla yaptığınız nacizane karalama çalışmalarınızla yapılan işi sulandırmaya çalışıyorsunuz resmen. ben yıllardır gurbette yaşasam da boyabat'ın evladıyım. yıllardır istanbuldan ankaradan devşirme belediye başkanları yönetti boyabat belediyesini. siyasi görüşü ne olursa olsun içimizden, bizden birisi belediye başkanı olmuş. biraz arkasında durun. yazıklar olsun be size..

16. Yorum: hakan 12 11 2014 18:41
hüseyin cömert senin işin gücün yokmu emeklisin sen galiba gençliğinde yapamadığın işlerin egosunumu tatmin ediyorsun galiba ediyorsun.

15. Yorum: lee 12 11 2014 18:40
yahu bizim koskoca teyyareci nuri bey parkımız vardı, o parkı kuruttunuz mu.madem ki o kadar önemsiyorsunuz şehit pilotumuzu parkı ona layık bir şekilde düzenleyin, oraya ister şehitliğini yap ister uçağını koy hem böylelikle parkıda mezbelelikten kurtar. yoksa bizim yapacağımız işler böyle insanların gözüne görünmeli bizim algı yönetimimize uygun olmalı mı amaç. bayram arefesinde çevre ve şehirciliğin nufüsa göre verdiği araçları sergile caddede hem bayram için gelen misafirler belediye çalışıyor görsün.caddedeki ağaçlara ışık, maket ev ,öküz arabası, uçak koy bunlara belediye hizmetide bizde yiyelim.

14. Yorum: helal 12 11 2014 18:13
hüseyin cömert helal olsun sana vallaha dinsizin hakkından imansız gelir ama şefik başkan ne yapsın zaten kendisi yönetmiyor belediyeyi büyük ağabeysi var başında.başkanın evinin önü pislik yuvası sizin resim çektiğiniz yerlerde bunun cabası.inşaat,imar vsvs usulsuz herşey bunlarda mevcut sadece sizin yıktırdığınız yer değil bi şahısın oteli daha var nasıl olsa şefik beye oy verdi diye kimse bişey demiyor tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyorlar.gündüz allah allah gece yallah yallah işleri.

13. Yorum: yurttaş 12 11 2014 18:02
hüseyin cömert her zaman hakkın ve halkın yanındadır.doğruları söylüyor. hukuk ve adaletin tesisi için çabalıyor.her zaman destekliyoruz. allah hüseyin cömertin yolunu açık eylesin.

12. Yorum: osmankafa 12 11 2014 17:45
yazık boyabtın en güzel mekanı heba edildi. tribüne oynamak bu olsa gerek... boyabatta meydan ve açık alan sıkıntısı olan bir yer. bu yerin ortasına böyle beton yığmak büyük bir proje demek kardeşim ayıptır. günahtır. ya bir mühendise soruldumu, mimar tasarladı mı valla utandım. boyabata yakışmadı, bunlar ucuz edebiyatlar. eski belediye altında ufacık bir dükkanda ağaç işleme, kütük, resimler vardı. onu buraya taşısan ağaçtan çay içilecek küçük bir külübe koysan oraya daha iyi olurdu. boyabatın tek hava akımını olduğu yeri heba ettiniz..
başkan seçimde vaatte bulunduğum projeleri yapmaya çalışsan/takip etsen daha iyi olur..

11. Yorum: iş lazım 12 11 2014 16:31
yine boyabat a yanlış işler yapılıyo yanlış yerlere para harcanıyo gençlerimize sürekli iş sahası açılsa buraya harcanan paralar iş sahalarına harcansa örneğin fabrika gibi yerlere harcansa daha iyi olur diye düşünüyorum... ya sizce ne yapılmalı?

10. Yorum: mert ali 12 11 2014 16:30
hüseyin cömert sen bir çılgınsın adamım

9. Yorum: nurullah 12 11 2014 16:07
bence çok güzel olacak muhalefet kıskanacak boyabat için güzel bir çalışma başkana tebrikler dilerim..

8. Yorum: özkan 12 11 2014 08:02
boyabat ta 4 yılım geçti
çok şükür ki orada 'seni şu eğri kılıcımla doğrulturum ' diyebilecek insanlar varmış, yok sanıyordum.

7. Yorum: kk 12 11 2014 07:20
saygideger arkadaslar kim ne diyor neyin pesinde boyabatta bunu anlamak guc duruma geldi kim kimi kullaniyor ortada menfaat ler derseniz almis basini gitmis yalan dedikodu cabasi olmus herkes herseye karisir agziolan konusur durumdayken ortada herkes yazar cizer isadami savci avukat hakim birbirine girmis tek kelimeyle sunu soylemek istiyorum boyabat halki cok akillidir herkez herkezi biliyor her bir boyabatlida hakkini arar haksizlik yapmaz kimseyede dusmez tek basina hak hukuk savunuculugu aynaya bakmali insanoglu iki dakka dusunmeli konusmadan saniyeler cok cabuk geciyor... saygilar boyabat

6. Yorum: varoş 12 11 2014 07:15
sosyete kendi adına konuş benim adıma konuşma yetkisini sana kim verdi...

5. Yorum: sosyete 12 11 2014 06:35
helal olsun baskana valla .bu davranısı ıle herkezımden herkezın gonlunu yıne aldı...

4. Yorum: bence 12 11 2014 03:02
bence fikir olarak güzel. ama yer olarak çok yanlış güzelim park heba oldu ve o alanın yeşil güzelliği kayboldu. keşke başka bir yerde düşünülseydi

3. Yorum: hüseyin cömert 12 11 2014 02:50
daylıda yapımı devam eden akaryakıt istasyonu imara aykırı olduğu için ben durgutmadım mı.zafer otelinin arka tarafında senin zamanında yapılan balkonu yasalara aykırı olduğu için ben yıktırmadım mı.yeni terminalın oraya yakın olan mavişlere ait kaldırımda bulunan demirleri ben kaldırtmadım mı.türkeş parkında aşağılara kadar yayılan sandalye ve masaları ben kaldırtmadımmı.şimdide ortağı olduğun 11 katlı binaları kurtarmak için operasyon yapıyorsun.çanın isterse yanlış yapmaya devam et savcılığa suç duyurusu olarak yapacağım evraklar hazır.sadece adliyeye gitmesi kaldı.11 katlı binalar hakkında evraklar danıştay da iken sen danıştaydandamı büyüksün.panayırda toplanan 250 milyar tl nin akibetinden bi haberiz.cesaretin varsa bunlara yalan de topla halkı haydi hodri meydan..

2. Yorum: vatandaş 12 11 2014 02:41
evet şimdi gelelim asıl meseleye nerde o ağaç kestiler diyenler neymiş doğrusu güller alınmış şelalenin önüne ekilmiş onlarda bu ilk ders almanız gereken yer ikinci ders alınacak yer ise boyabat gazetesine ait böyle idi böyle oldu ! diye haber yapmıştınız demek ki neymiş konuyu araştırınca bi sorun yokmuş ortada ağaçda kesilmemiş kötü bişeyde yapılmıyormuş.. ayrıca yapılan iş o kadar güzel ki boyabata renk gelecek ne güzel bişey tarihimize ait bişeyi bilmiyordu çoğu kişi ne güzel öğreniyorda gelen kişiler içinde güzel bişey oluyor..

1. Yorum: hüseyin cömert 12 11 2014 02:39
şefik çakıcı demecinde diyorki....burada bir ağaç dahi kesilmedi,sadece güller söküldü ve başka bir yere taşındı..evet oradan bir ağaç değil fakat birkaç ağaç kesildi veya söküldü..şükürler olsun kör değiliz.oranın eski halinide çok iyi biliyoruz.o avm ler ağaç sıklığından doğru dürüst dahi görünmüyordu.size göre herşey iftira veya bazı şer odakları yapacağın işlere engel oluyormuş..cart curt atıp duruyorsun.sana kimse engel olmuyor ve olamazda.çünkü yapacağın işler yasalara aykırı olmasa kimse senin yapacağın işlere engel olamaz.ancaaakkk sen yasaları hiçe sayarsan veya siz kimsiniz dersen işte o zaman beni karşında bulursun..o alanda bal gibi ağaç katliamı yaptın.kültür sarayı yapımında bal gibi yasalara aykırı işlem yapıyorsun.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

388008


Tasarım:DtGaNi