Yayın Tarihi:15 11 2014 07:09(3729)


Ünlü Sinema Yönetmeni Faysal Soysal, Boyabat'a geldi

Ünlü Sinema Yönetmeni Faysal Soysal, senaryo yazımına devam ettiği yeni filmi için Boyabat'ta incelemelerde bulundu. 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın daveti üzerine ilçeye gelen Faysal Soysal, Boyabat'ın tarihi evleri, camileri ve okullarını gezerek çekimini yapacağı filmi için ön bilgi aldı. Boyabat'ın ünlü tarihi Boyabat Kale’sini de gezen Soysal, ilçeye hayran olduğunu söyledi.Çekeceği filmi için birkaç aday şehir olduğunu, Boyabat'ı gezdikten sonra ağırlığın Boyabat yönünde olduğunu dile getiren Soysal film için diğer aday ilçelerden Göynük'ü de gezdiğini, mekan konusunda henüz kararını vermediğini söyledi

Boyabat insanının samimiyeti ve sıcaklığı kendisini etkilediğini belirten Soysal, "Senaryonun yazımı sonrasında kesin kararımızı vereceğiz. Senaryo yazımı bitmeden filmle ilgili bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Sadece bir lise öğretmeninin hikâyesi olacak diyebilirim" dedi.

Ünlü Yönetmen son olarak "buradan başta bizleri davet eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya, bizleri yalnız bırakmayarak buralara kadar gelen arkadaşım Fahrettin Postacı’ya, hemşeriniz değerli dostum Erol Erdoğan beye de böylesi güzel bir ilçeye getirdiği ve sizlerle tanıştırdığı için çok teşekkür ederim, dedi.

Belediye Başkanı Çakıcı ise "davetini kırmayarak onurlandıran Faysal Soysal beye teşekkür ederek, "Kendisiyle Boyabat'ımızın tarihi ve doğal güzelliklerini gezip görme fırsatımız oldu. Boyabat'ı çok beğendiğini ifade etti. Çekeceği filmi için Boyabat'ı tercih ederse pişman olmayacaktır, henüz Boyabat’ın tarihi ve doğal güzelliklerimizi ülkemiz ve dünyaya tam olarak tanıtabilmiş değiliz, bu film, burada çekilirse Boyabat'ın şahane bir yer olduğu gözler önüne serilecektir" diye konuştu.



Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: esnaf 18 11 2014 16:53
eyyy hüseyin comert soylesene ben dort yoldaki binayi yaptim.bir mahallenin onunu kapattim diye.

3. Yorum: selim oner 16 11 2014 22:57
erol baskanim boyabat geziniz hayirlara vesile olsun insaallah.yonetmenimiz memleketimizi tanitma yonunden katki saglamis olur.

2. Yorum: hüseyin cömert 15 11 2014 08:47
gezilen yerlere baktığımızda sayın soysal tarihi bir mekan arıyor.sen tarihi evlerin arasına betonarma bina yaptırırsan (kemaldede camisinin hemen yanında)zafer otelinin oraya 5 kat ruhsat verirsen,kalenin eteklerine doğruda evleri yaptırırsan,o alandaki tarihi dokuyu bozarsan,sayın soysal da göynük'e doğru gider..çünkü göynük tarihi dokusu bozulmayan şirin ilçelerden biridir.

1. Yorum: boyvatlı 15 11 2014 07:35
şefik başkan kasaplar çarşısını cafe, restaurant yapsanda gidip o güzel mekanda otursak.orta çarşıda canlanır.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50400


Tasarım:DtGaNi