Yayın Tarihi:16 11 2014 08:55(2120)



Eğitim-Bir-Sen'de Kongre Heyecanı

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Sinop Şubesi 3. Olağan Kongresini Sinop Rehberlik Araştırma merkezinde yaptı. Kongreye Ak Parti MKYK Yedek Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazım MAVİŞ, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel BAYRAK, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban KARATAŞ , Konfederasyona bağlı Sendika başkanları ve delegeler katıldı.
Divan kurulunun teşkilinden, ardından da Memur Sen Ve Eğitim Bir sen genel başkanı  Ahmet GÜNDOĞDU’nun mesajı okundu. Şube Başkanı Mustafa ASLAN yaptığı konuşma da sendikanın amaçları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Eğitim Bir Sen gibi bir teşkilatı ülkemize miras bırakan kurucu Genel Başkan  “yedi güzel adam”dan biri Mehmet Akif İNAN’ı rahmetle anarak sözlerine başlayan ASLAN, Eğitim çalışanlarının yıllardır birikmiş sorunlarına Eğitim Bir Sen’in alandan aldığı güçle çözüm üretmeye çalıştığını ve yaşanan süreçte, toplu sözleşme hakkının alınmasından, kamuda başörtüsü yasağının kalkmasına, sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmasından promosyonların çalışanlarımıza ödenmesine kadar bir çok kazanımın altına imza attığını vurguladı. Vesayetin ve darbecilerin ülkemizde cirit attığı bir dönemde Eğitim Bir Sen duruşu ve mücadele anlayışı ile halkın iradesine ket vuracak bütün oluşumlara  karşı durduğunu, artık eski Türkiye anlayışının terk edilerek Yeni Türkiye yolunda halkıyla barışık bir devlet anlayışının hakim olması için tüm gücünü ve dinamizmini hayata geçiren bir teşkilat haline geldiğini vurguladı. Millete rağmen devleti ele geçirmeye çalışan odakların, darbecilerin,17 Aralık benzeri oluşumların, paralel yapının Eğitim Bir Sen’i her daim karşılarında bulacaklarını sözlerine ekledi.
Eğitim Bir Sen’in sadece ülkemizde faaliyet gösteren bir kuruluş olmadığını, Dünya mazlumlarının da her zaman yanında olduğunu belirterek, Uluslararası sendikal faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Sözlerini kongrenin ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Kongrede protokol konuşmalarına geçildi ve ilk sözü İl Milli Eğitim Müdürü Şaban KARATAŞ aldı. Eğitim Bir Sen’le tanışmasının rahmetli Mehmet Akif İNAN’ı tanımasıyla başladığını belirterek, sendikanın ülkemiz açısından önemini belirtti. Eğitim Bir Sen’in sadece bir sendika olmadığını ve ülkemiz için, yarınlarımız için önemli bir sivil toplum örgütü olduğunun altını çizdi. Ülke meselelerine duyarlı ve bu sorunların çözümünde rol alma sorumluluğunu benimsemiş bir teşkilat olduğunu belirterek bu sendika da yer almanın yarınlarımız ve geleceğimiz açısından ne denli önemli olduğunu belirtti.
Kongrede diğer bir konuşmayı ise Ak Parti MKYK Yedek Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım MAVİŞ yaptı. Maviş yaptığı konuşma da Öğretmenliğin ve öğretmenlerin öneminden bahsederek hayatında idol olarak benimsediği öğretmenlerini unutamadığını, bu nedenle de eğitim camiası arasında bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sendikaların ve sendikacılığın camia olarak geç kalınmış bir hareket olduğunu belirten MAVİŞ, Eğitim Bir Sen gibi bir sendikanın olmamasının bedelini Türkiye’nin uzun yıllar ödediğini belirtti. Merhum Mehmet Akif İNAN’la geçirdiği günleri hiç unutamadığını ve ülkemiz için büyük bir değer olduğunu, Akif İNAN’ın edebi ve kültürel kimliğinin yanında kendini ülkesine adamışlığın adının bu gün Eğitim Bir Sen’de kendini gösterdiğini vurguladı.  
Eğitim Bir Sen’in bu güne kadar çalışanlarının haklarını alınterlerini ve emeklerini  korumanın  yanında demokrasiye ve insan haklarının korunmasına da önemli bir destek ve güç sağladığını belirtti. Kamuda başörtüsü serbestliği için ortaya koyduğu iradenin ülkede 12 Milyon 300 bin imza olarak karşılık bulduğunu, bundan cesaret alan siyasetin de o güne kadar cesaret edemediği bir kararla başörtüsünü serbest bıraktığını belirtti. Başka hiçbir çalışma yapmasa da bu onurun bu sendikaya yeteceğini vurguladı. Ancak görünen o ki yeni Türkiye’nin kurulmasında Siyaset kurumu ile birlikte topluma yön verilmesi noktasında, kadrolarının güvenilirliği ve ülkemize adanmışlığı ile çok önemli görevleri ve misyonu taşıyacağına inandığını belirtti.
Konuşmasının son bölümünde ise Sinoplu olarak kendisinin tam bir Sinop aşığı olduğunu, Sinop’u marka şehir yapma yolunda hiçbir engelin bulunmadığını belirtti. Sinop’un kalkınması ve marka şehir olması yolunda Eğitim Bir Sen teşkilatından destek beklediğini,  gelecek öneri ve görüşlerimizle, projelerimizle şehrimizi en gözde şehirlerden birisi haline getireceğimizi belirtti. Kongrenin hayırlar getirmesini dileyerek görev alacak arkadaşlara başarılar diledi.
Kongrede daha sonra yönetim kurullarının ve diğer organların seçimlerine geçildi. Yapılan seçimler sonucunda yeni yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluştu.
Başkan:            Mustafa ASLAN
Başkan Vekili:        Ramazan ÇELİK
Başkan Yardımcısı:    Nadir AYSA
Başkan Yardımcısı:    Özgür AKBULUT
Başkan Yardımcısı:     Alaattin ŞAHİN
Başkan Yardımcısı:    Yüksel SANDALCI
Başkan Yardımcısı:    Cengiz GÜNDÜZ   

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: yeni türkiye'nin eğitimc ... 16 11 2014 20:10
yeni türkiye'nin eğitimcileri, eğitimi bu şekilde yorumluyorlar deyince, ister istemez akıllara acaba eski türkiye'nin eğitimcileri eğitimi nasıl yorumluyorlarmış sorusu gelmez mi? açıklamalara bakınca eğitimimizin bir numaralı sorunu türban oluyormuş! kamuda,orta öğretimde serbest olmuş ve sırada ilköğretim var! eee oda sırada zaten!baksanıza hükumete kim yan bakarsa karşılarında bizi bulurlar demiyorlar mı? bir sabah kalkmışsınız ilköğretimde de türban serbest oluvermiştir! 17 aralık oluşumunun!!! karşısında kale gibi duran bir sendikanın istekleri hiç geri çevrilir mi?
yeni dedikçe daha eskilere giden türkiyem! yeni deyince kimilerinin akıllarına lüxs binalar,yollar,villalar, saraylar geliyor galiba! eski türkiye'nin eğitimdeki hedefi ise çağdaş,laik ,demokratik,hukukun üstünlüğü,cumhuriyet ilkelerine bağlı özgür düşünen,birey olan nesiller yetiştirmek idi! 90 yıl öncesi eğitim sistemleri ile yeni türkiye mi oluşturulacak mış! hadi oradan ya...

1. Yorum: hayrullah semiz 16 11 2014 19:44
geleceğin tüm müdür adayları topantıda maaşallah.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

97978


Tasarım:DtGaNi