Yayın Tarihi:18 11 2014 19:00(3754)

Düğüm gibi !

Sinop’un Boyabat İlçesi’nde yıllardır süre gelen bir yıkım kararı yaşanıyor.

Boyabat’ın Kumluk Mahallesi Büyük meydan mevkii 842 ada 3 parsel sayılı taşınmaz üzerine bulunan ve Samsun 1. İdare Mahkemesi tarafından tüm yapı ruhsat ve belediye meclis kararları iptal edilerek yıkımına karar verilen 11 katlı bina, içlerinde mevcut Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın da bulunduğu 22 hissedarın Danıştay itirazlarında da bir şeyi değiştirmedi ve hissedarların Samsun 1. İdare Mahkeme kararı için temyiz başvuruları ile yürütmenin durdurulması istemi, Danıştay 6. Dairesi tarafından 08.07.2014 tarihli karar ve oy birliği ile ret edildi.

11 katlı bu binanın yıkım kararı alınmasını sağlayan, Halime Türk ve Hüseyin Cömert isimli vatandaşlar ise mahkeme kararlarının uygulamaya koyulmasını beklerler iken, bu binada hissesi bulunan mevcut Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın “Yıkmayacağız aksine burada yeni imar çalışması yapacağız“ diye çıkışı karşısında, davacılardan Hüseyin Cömert, Başkan Şefik Çakıcı hakkında görevini kötüye kullanmak suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Öte yandan konuyla ilgili olarak genel yayın yönetmenimiz Mete Çağdaş ile bir telefon görüşmesinde bulunan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; “Benim 10 yıl önce ortak olduğum bir yer… Sadece bugün değil neticede… Bir müteahhitten hissemi satın aldım. Boyabat Belediyesi tarafından yeni imar çalışması yapılıyor, imar komisyonunda çalışmalar devam ediyor. Yıkım kararı yok, burada sadece imar planı bozuldu yani mahkemeden net bir şey yok, sonra 7-8 sene önce ruhsatı verilmiş buraların” diyerek, binayı yıkmayacaklarını ve bu alanda yeni imar çalışması başlattıklarını belirtti.

Hüseyin Cömert isimli vatandaş ise Başkan Şefik Çakıcı’nın böyle bir uygulama yapmaya kalkışmasıyla yeni bir suç işleyeceğini belirterek “Danıştay kararını hiçe sayamaz. Verilen o karar ile o bina zaten yıkılmış durumdadır. Eğer belediye orası için yeni bir imar değişikliği yapsa bile Danıştay'ın bu kararı ile yıkımını asla engelleyemez.” dedi.

Kimi Boyabatlılar ise “Başkanın bu bina da acaba kaç tane dairesi var? Kimi diyor 4, kimi diyor 6, Başkan bizzat kendisi açıklasa da doğrusunu öğrensek“ dediler.

Ayrıca, bu arsanın Şefik Çakıcı’nın AK Parti Boyabat İlçe Başkanlığı döneminde Orman İşletmesi tarafından 1 trilyon 250 milyar bedelle ihaleye çıkartıldığı fakat bunun gerçekleşmediği daha sonra ikinci kez bir ihale yapıldığı ve bu ihale de arsanın 423 milyara ......................... isimli müteahhit tarafından kazanıldığını belirten Boyabatlılar; “Şefik Çakıcı o zaman AK Parti İlçe Başkanı idi hissesini o zaman mı almış yoksa daha yeni mi? Başkan Çakıcı bu konu da şeffaf olmalı ve Boyabat halkına yaşanan süreci detaylarıyla anlatmalıdır. Ve yıkım kararına rağmen hissem var diyerek burada yeni bir imar değişikliğine gitmesi de hukuken de mümkün olmadığı gibi etik de değildir.”dediler.

Haber: Halk Sesi

Facebook'ta Paylaş
19. Yorum: hadi 21 11 2014 20:35
hadi yıka biliyomusun başkannn,yıkamaz.:)

18. Yorum: gurbet 19 11 2014 22:19
sayın gazete yetkilileri
biz gurbetteki boyabatlılar olarak sıladan bir haber umuduyla takip ettiğimiz güya haber! sitenizde siyasi sürtüşmelerinizden sebep haber bulamaz olduk. siyasi tutumunuz haberciliğinizin önüne geçmemiş olsaydı daha ciddi haberler okuyabilirdik. şu kadar tıklandık, bu kadar okunduk gibi haberler yapabiliyorsanız bunu başarınıza değil bir lokma ekmek uğruna gurbete çıkmış ve sıla özlemiyle yanan bizlere borçlusunuz.

17. Yorum: erenlik mahle 19 11 2014 18:07
11 katlıların akibeti ne olcak acaba ? merakla bekliyoruz.

16. Yorum: boyabatlı 19 11 2014 05:37
bence başkan örnek olup binayı yıksın madem bu kadar dürüst lükten bahsediyor örnek olup yıksın hadi bakalımmm

15. Yorum: alp girgin 19 11 2014 04:06
ya hüseyin bey,ikişer dakika arayla vatandaş rumuzuyla yazı yazanla polemiğe girmenizi yadırgıyorum.demekki sancısı var,isminide cesaretsizliğnden ifade edemiyor;o zaman sende zamanını ona cevap vermekle harcama!o ötsün dursun!zaman seni haklı çıkaracaktır.

14. Yorum: ?????????? 19 11 2014 03:56
ya bu vatandaş kim ya...aynen venezuella borazanı gibi ötüp duruyor

13. Yorum: hastasıyız 19 11 2014 03:21
sayın hüseyin cömert iyi güzel dürüst bir adamsın ama biraz ayarsız birisin madem bu seçilen bşkanın böyle usulsüz işleri vardıda seçim zamanı neden konuşmadın insanlar kimin ne olduğunu bilseydi,hangisi düzgün hep menfaat hep rant.yiyin gayri...

12. Yorum: vatandaş çok tuhafsın 19 11 2014 02:11
bu vatandaş çok birilerinin avukatı olmuş kurtar kurtara bilirsen

11. Yorum: vatandaş 19 11 2014 01:46
cömertciğim ben bilmem panayır parasını bi sorun varsa dava açın dava açtın mı bilmiyorum o senle belediye arasında bişey şayet sorun varas zaten davayı kazanırsın yapıulması gerekeni devlet yapar her yorumunda panayır parası diyorsun bunları yazcana dava açsana eğer açmadıysan açtıysanda sonucu bekle

10. Yorum: vatandaş 19 11 2014 01:44
6.yorumcu uzaylı kafası olduğu belli sizde aslı görevine dön diyorsun ben vatandaş olarak zaten çöp atmıyorum yere merak etme

9. Yorum: boyabatlılar 19 11 2014 00:24
başkan,madem ruhsat var,imar değişikliğine niye gidiliyor.mahkeme kararı niye uygulanmıyor.şair eşref doğru söylüyor.bir soğan soyuluyor yaşarıyor gözler.bir ülke soyuluyor görmüyor öküzler.

8. Yorum: boyabatlı 18 11 2014 23:42
madem çömet o kadar boyabatı ve boyabatlıyı düşünüyor ormanın yeri ile ilgili mahkemeye başvuruyor birde ayakkabı fabrikalarının yeri ile ilgi mahkemeye başvur sunda görelim

7. Yorum: hüseyin cömert 18 11 2014 23:21
geçen esnaf olan birini ziyarete gitmiştim..tam öğle vakti olduğu için yemek yiyordu.biraz ekmek,soğan birkaç biber ile domates..kendisine afiyet olsun dedim.biraz üzüldüm tabiki bu arada mutluda oldum.çünkü o vatandaş helalinden gücünün yettiği kadar yiyordu.haramdan uzaktı.bu yorumu niçin mi yazıyorum,buyrun okuyun...bu esnaf panayırda kendi çapında birşeyler satmak için belediyeden 4 parsel kiralıyor.karşılığında belediyeye 1.600 tl ödeme yapıyor.fafat belediye bu paranın 160 tl sini resmi 1.440 tl sinide gayrı resmi tahsil ediyor ve belediye panayırdan 250.000 tl gelir elde ediyor.bu toplanan paranın akibeti belli değil.panayırda birileri bol bol kebabı yedi duyduğuma görede belediye personeline 200 tl adam başı verilmiş.ey zatı muhteremler....o soğukta yağmurda panayır yerinde yatan esnafın ne suçu vardı.kendisi soğan ekmek yerken o parayı size har vurup harman savursun diyemi verdi.vatandaş rumuzlu yorum yazan zatı muhterem allah herşeyi görüyor ve işitiyor.allahınızdan bulun emi

6. Yorum: www.uzaylı.com.tr. 18 11 2014 22:35
2.3.4.kimliksiz yorumcu...birilerine laf yetiştireceğine aslı görevine dön.boyabatın her tarafını b.. getiriyor.hergün boyabat gazetesinde bu konuda görüntüler yayımlanıyor.uzayda olsaydınız sizin gibi yöneticileri ..........

5. Yorum: daylı gırlı 18 11 2014 20:29
yahu vatandaş rumuzlu yorumcu sana noluyor yahu ? senindemi 11 katlılarda hissen var yoksa. neymiş " nasıl bilirsiniz deseler ne diyecegımızı şaşırdık " demekle adamı nerdeyse kafir ilan etmediğin kaldı yahu. senin bu yaptığında bu kadarda olmaz yahu ...sayın cömerti susturmaya çalışıyorsun güya.yemezler dostum. ayrıca cömertin yazılarındanda bıkmadık vede gurur duyuyoruz.

4. Yorum: vatandaş 18 11 2014 20:13
ormandakı arazıyı kım satmış sefık beye huseyin cömert beyın calışkan baskanımı acaba zamanında işlerıne gelen yerlerı aldılar dört yoldakı eskı park yıkıldı kocaman bıne oldu ordada eskı cam agacları vardı onlar yeşil deyılmıydı kesıldı bırde cıkıp ahkam kesmesınler önce geçmişine bak sonra gelecegını eleştır beyfendı susmanız gereken yerde konusuyorsunuz mıllet bıktı sızın yazılarınızdan bukadarda olmaz .atık nasıl bılırdınız deseler ne duıyecegımızı şaşırdık sızın ıcın.

3. Yorum: vatandaş 18 11 2014 20:00
bakın hiç taraf tutmadan bi geçmişe dönük düşünelim bu cömert denilen şahısın akp lere saldırması ile alakalı basit bi değerlendirme...

1. mehmer ermişle problemli
2. şefik çakıcı ile problemli ( yeni gelmiş olmasına rağmen )
3. akp ye oy verenlere açtığı davalar tek tek isim vermeye gerek yok herkes biliyor ve mhp lilere açılmış tek bir davası da yoktur buda çok önemli
4. akp milletvekili ile ilgili problemleri

yani say say bitmez bu yeterince açık değil mi benim partim kazanamadı rant sağlayamıyorum napalım bizde akp yi düşürmeye bezdirmeye çalışcağız taktik özetle budur...
boyabat gazetesinin de taraf olmadan bu yorumu paylaşmasını istiyorum..

2. Yorum: vatandaş 18 11 2014 19:47
tamam cömert sen ötede ağla hadi..sinoptaki kapatılan yerinden bahset biraz yada dörtyoldaki dalavere ile yola yaptığın apartmanı yada akp kazanamasın diye yırtınmalarını daha sayıyım mı ?

1. Yorum: hüseyin cömert 18 11 2014 19:16
şefik çakıcı boyabata hizmet için gelmemiş.kendi binasını kurtarmak için belediye başkanı olmuş..duyun boyabatlılar...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

112878


Tasarım:DtGaNi