Yayın Tarihi:25 11 2014 06:34(4355)


24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesi dolayısıyla 1981 yılından bu yana kutlana gelen öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Boyabat'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Boyabat İlçe Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Garnizon komutanı Erdal Uçar, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ümmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama dolayısıyla ilk tören Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki törenin bitiminden sonra asıl törenler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Salonunda yapıldı.

Sunuculuğunu T.T. Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerinden Mehmet Cömert’in yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Program Mesleğe yeni başlayan, stajyer öğretmenler adına Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Çilingir’in yaptığı konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli eğitim Müdürü Saygın Atinkaya tarafından yapıldı. Atinkaya yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıllarda eğitim camiası olarak Boyabat'ta elde edilen başarıları kısaca anlattı ve bu başarıların öğretmenlerin eseri olduğunu söyledi.

Daha sonra emekli olan öğretmenlerden Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu, Okul Müdürlüğünden emekli olan Hüseyin Gençali ve Boyabat Fatih Ortaokulu, Müdür yardımcılığından emekli olan Salim Topçu’ya hizmet şeref belgesi verildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi makine öğretmeni eşliğinde yemin töreninden sonra Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Duran Altun yönetiminde “ Öğretmen Marşı”nı söylediler.

Öğrencilerin günün anlamına uygun şiirlerinin ardından Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri Öğretmen konulu oratoryoyu seslendirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün,  24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Ödül törenlerinden sonra 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle hazırlanan program program sona erdirildi.


Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: çoraklılar 25 11 2014 20:52
bazı simalarda sahte gülümsemeler var gibi. hani derler ya " dostlar alışverişte görsün " der gibi.meb son yaptığı işlerle tüm ülke çapında binlerce okul müdür ve muavinini değiştirdi. yerlerine daha " münasip " olanlarını oturttu.bu ahval ve şeraitten sonra yapılan bu 24 kasım kutlaması bir nevi " şutlananlardan " kurtulma ve " münasip " olanların koltuğa oturtulması sevincinin kutlaması gibi değilmi dostlar ? çoğumuzun içi bu yaşananlardan dolayı kan ağlıyor...sinopta 25 eylülü, tomaları gaz fişeklerini unutmadık...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

76666


Tasarım:DtGaNi