Yayın Tarihi:28 11 2014 08:49(3183)


Ünlü Tarihçi Hemşehrimiz Prof. Dr. Şimşirgil Boyabat İ.İ.B. Fakültesinde

Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin düzenlemiş olduğu konferansa katılan Hemşehrimiz Prof.Dr Ahmet Şimşirgil  “Osmanlıyı Doğru Anlamak” Konulu Konferans Gerçekleştirildi
 
Konferansa Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Boyabat İ.İ.B.Fakültesi Dekanı Prof.Dr Süreyya Yıldırım, Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Buket Bora, Fakülte Sekreteri Ahmet Çeltikci,Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Cumhur Elmacıoğlu, İş Adamlarından Bilal Şimşirgil,  Av.Mahmut Hüdai Atilla ve  çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin dinlediği konferansta Osmanlı İmparatorluğu ve Şeyh Edebali’yi anlatan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Osmanlı’yı iyi anlamak için Şeyh Edebali’yi iyi anlamak gerektiğini vurguladı. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen Şimşirgil sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde dışarısı yürüyen ölülerle dolu. İlim çoğu zaman cehaleti yok etmiyor. Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye onun da oğlu Orhan Gazi’ye verdikleri bir anayasa niteliğindedir. Gençler iyi yetişirse gidenlerin gözü açık kalmaz. Tarihi bilmek gerekir. Tarih bir şuurdur. O değerleri bilmezsek karşımıza daha neler çıkar gelecekte.”
 
Tarih Profesörü olan Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL, Osmanlı tarihi ile ilgili programa katılan dinleyicilerle önemli konuları paylaştı. Şimşirgil, Osmanlı tarihi ile ilgili çok aşırı hatalar yapıldığını örneklerle anlattı. Bunun yanında bazı güncel dizi filmlerle de bu çarpıtmanın desteklendiğini, bunların sadece cehalet değil, kasıtlı bir çarpıtma olduğunu, olayların asıllarını aktararak anlattı. Bunun yanında bir çok Osmanlı tarihi ile ilgili bilinmeyenleri de anlatan hoca, konferans süresince açıklayıcı bilgiler vererek, katılımcıların merak edip sordukları soruları da cevapladı.
 
 Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL Kimdir ?

1959'da Boyabat'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1978'de girdiği Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'nden 1982'de mezun oldu. 1983'te aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1985'te Yüksek Lisansı'nı tamamladı. 1989'da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'ne naklen geçiş yaptı.

1990'da "Osmanlı Taşra Teşkilatı'nda Tokat (1455-1574)" isimli çalışmasıyla Tarih Doktoru unvanını aldı. 1997'de "Uyvar'ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi" isimli takdim teziyle Doçent oldu. Seyyid Muradi'nin kaleme aldığı Barbaros Hayreddin Paşa'nın gazalarını "Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri" ismiyle sadeleştirerek, ayrıca Osmanlı tarihi ile ilgili "Kayı I", "Kayı II", "Kayı III", Kayı IV, “Taşa Yazılan Tarih Topkapı Sarayı” ve “Ahmed Cevdet Paşa ve Mecelle” ile “Slovakya’da Osmanlılar” adlı eserlerini yayınladı. 2003'te Profesör kadrosuna atanan Şimşirgil'in Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır. 

Halen Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Öğretim Üyesi görevine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: hüseyin 29 11 2014 08:37
türkiyece ünlü hocamızı dinlemek için bende orada olmak isterdim ama hiç reklam yapılmadı.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

83683


Tasarım:DtGaNi