Yayın Tarihi:29 11 2014 19:04(1298)

Halkın haber alma hakkı engellenemez

Kirli çamaşırların ortaya dökülmesini engelleyemeyen AKP iktidarı çareyi basına yönelik baskıyı arttırmakta arıyor. Her gün yeni bir yasak, her gün yeni bir baskı aracı devreye sokuluyor. Kirli çamaşırları Meclis komisyonunda aklamayı planlayan AKP, pisliklerin daha fazla ortaya dökülmesini engellemek için yayın yasağından medet umuyor.

 Yayın yasaklarından, sansürden medet umanlar halkın karşısında söyleyecek sözü olmayanlardır. Çıkıp, 'Çalmadık' diyemeyenler, gazetecilere dava açarak, cezaeviyle tehdit ederek koltuklarını koruma telaşındalar.

 Yasal dayanağı olmayan yayın yasağı hukuken yok hükmündedir. Kaldı ki gazeteci sorumluluğu da, halkın haber alma hakkına sahip çıkmayı gerektirir.

Tüm basın-yayın kuruluşlarını iktidarın bu sansür uygulamasına direnmeye, halkın haber alma hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: hırsız var 30 11 2014 18:03
sami bu hırsızlar korkuyorlar ya bizi oturduğumuz koltuklardan indirirlerse birde açıklarımız da ortaya çıkarsa diye ha bire baskı tehdit yağdırıyorlar
eğer çalmasalardı bu şekilde baskı tehdit uygulamazdılar bu kalıcı değildir
elbette bu otorite değişecektir bunu türk milleti değiştirecektir zamanı gelince

2. Yorum: hâlâ mı ?.. 29 11 2014 20:33
17 gün sonra adı "rüşvet ve yolsuzluk"olan tosuncuğumuzun(!) 1. yılını ülke olarak hep beraber kutlayacağız(!) kimileri kutlamalara katılmayacak!doğum günlerinin kutlanması çokkkk günah! diyecekler. kimileri de bu tosuncuğun(!) bir yıldır nasıl geliştiğini, nerelerde neler yaptığını, arkadaşlarını, yaşantılarını bizlere bir güzel slayt gösterileri ile anlatacaklar ve iyi ki doğdun "tosuncuk" diye tempo tutacaklar!
ülkem türkiye'de öyle olaylar oluyor ki insanı işte böyle bir güzel zıvanadan çıkarır, saçma sapan yazılar bile yazdırır!
tam bir yıldır gündemden düşmeyen,konuşulmaması,ya
zılmaması için her türlü hukuksuz yöntemlere başvurulan, kimi bilgiler,belgeler,resimle
r,tapeler ortalıklarda dolaşırken kimilerimiz hâlâ ben duymadım,ben görmedim,bu bir darbedir,bu şunların işidir,bunların işidir,iftiradır,komplodu
r diyorsan vah ülkem vah! güzele güzel dede,çirkine de çok güzel deme bari! yaaaa!..

1. Yorum: sami 29 11 2014 20:05
sizin gibi taraf tutan, kin kusan, ayrimciligi tetikleyen, dis gucleri destekleyen, pkk terror orgutunu destekleyen, parallel teror orgutunu destekleyen, gezi teror orgutunu destekleyen, vatan hainlerini destekleyen haberleriniz ve habercileriniz olmasina ragmen hala bagirip duruyorsaniz, bundan daha guzel ozgurluk olabilir mi? avrupa'da olsaydiniz sizlerin sesini simdiye kadar 100 kere keserlerdi. merak etmeyin sira size de gelecek kanun yoluyla..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

49418


Tasarım:DtGaNi