Yayın Tarihi:29 11 2014 20:23(2594)

Kendi İşini Kendileri Yapan Sporcular

Gençlik ve Spor Bakanlığının uyguladığı "1 Usta 1 Çırak Projesi" ilçemizde yerel bazda hayat buldu.

Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, "1 Usta 1 Çırak" adlı projenin bir örneğini ilçemizde uygulama koydu.

Proje kapsamında, İlçe Müdürlüğü Badminton Antrenörü Bahtiyar Atif Köse, Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Badminton Takımı sporcularına Badminton Raket Örme tekniklerini öğretiyor.

Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Baturalp Eliçevik " Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen her projeye İlçemizde hayat buluyor. Donanımlı personelimiz ve diğer paydaş kurumlarla işbirliği içinde gerek AB Projeleri gerekse de Bakanlığınızın bu tip projelerini yerel bazda yoğun katılımla uyguluyoruz” dedi.

Raketini Ören Sporcu

Badminton Federasyonu tarafından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne gönderilen Raket Örme Makinesi ile spor yapan gençler kendi raketlerini örerek bu işin mesleğini de öğreniyor. Raket örme eğitimi alan sporcu gençlerden Nurettin Çıvgın, “2 yıldır Badminton sporuyla uğraşıyorum. Çeşitli müsabakalara katılıp derece elde ediyoruz. Badminton Federasyonu tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne gönderilen Raket Örme Makinesi sayesinde artık bizde kendi raketlerimizi ve arkadaşlarımızın raketlerini örerek yeni bir meslek öğreniyoruz” diye konuştu.

Haber: Mustafa DEMİRCİOĞLU

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: yalnız 01 12 2014 01:15
çok güzel çok güzel bir raket yaptısak aca kaç para tabiki el emeği

1. Yorum: projeyi doğru anlayıp düz ... 29 11 2014 21:19
projeyi doğru anlayıp düzgün yapalım. vatandaşa doğru anlatalım. gençlik ve spor bakanlığının sitesinde aşağıdaki gibi açıklıyor.

gençlik ve spor bakanlığı’nca hayata geçirilen “1 usta 10 çırak projesi”, unutulmaya yüz tutmuş çinicilik ve hat ustalarını gençlerle buluşturacak.

proje, geleneksel el sanatlarının gençler arasında yaygınlaştırılmasını ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızın tekrar gün yüzüne çıkarak gençler tarafından öğrenilmesini amaçlıyor.
proje kapsamında, istanbul'daki hat sanatı ve kütahya'daki çinicilik eğitimleri, erkek grubu için 24-30 kasım 2014, kız gurubu için ise 2- 8 aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

84565


Tasarım:DtGaNi