Yayın Tarihi:30 11 2014 03:38(2952)

15 yıldır aradığı eşini mezarda buldu

Eşinin naaşını Sinop'a naklettirmek istediğini söyleyen Ahmet Özden, maddi durumunun olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Ahmet Özden ve eşi Fatma Özden, 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nin yaşandığı 17 Ağustos 1999'da İzmit'in Uzunçiftlik beldesinde bir tuğla fabrikasında çalışıyordu. Depreme fabrikanın bitişiğindeki lojmanda yakalanan Ahmet Özden, kundaktaki bebeğini ve diğer çocuğunu alarak hızla dışarı çıktı. O sırada fabrikada çalışan eşi ise enkaz altında kaldı. Yardıma gelenlerle birlikte eşini yaralı olarak enkazdan çıkarıp ambulansa bindiren Özden, çocuklarını emniyete aldıktan sonra bir araçla ambulansı takibe koyuldu. Ancak İstanbul sınırlarını girince ambulansı kaybetti.

HABERİ GAZETEDE GÖRDÜLER

Daha sonra aranmadık hastane bırakmayan Özden'in bu vefalı davranışı birçok kez de haberlere de konu oldu. Özden'in hikayesini gazeteden okuyan Şişli Etfal Hastanesi morgu görevlileri ise Kocaeli Emniyeti'ne fotoğrafları da yayınlanan yaralının Kilyos'taki kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü bildirdi. Ahmet Özden'e halen yaşadığı memleketi Sinop'ta ulaşan polis gelişmeyi bildirdi. Hastaneye giden Ahmet Özden, burada eşinin gömülmeden önce çekilen fotoğrafı kendisine gösterilince 15 yıl sonra eşinin izini buldu. Eşinin hastanede 3 gün kaldıktan sonra öldüğünü, 20 gün morgda kaldıktan sonra da gömüldüğünü öğrenen Ahmet Özden, Kilyos'taki kimsesizler mezarlığındaki hastane görevlilerinin verdiği 752 numaralı kabri de buldu. Özden, mezarın eşine ait olup olmadığının kesinleşmesi için DNA testi başvuruda bulundu.

Haber: Posta

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: sinirli 01 12 2014 05:03
esentepe'de bir ev buldular evin sahibi hacı 2 yıl kira almayacağını söyledi.derya tuna başta beyaz eşyalar olmak üzere evi baştan aşağı döşedi.bu arada gerek yurt içinden gerekse yurt dışından hatırı sayılır yardımlar gelmeye devam ediyordu.hatta yurt içinden eşya yardımı yapmak isteyenler adresi bilmediklerinden yardım kampanyasında hesap açılan bankaya eşya göndermeye başladılar.tabii paralar çoğaldıkça ahmet'in kıymetide artmaya başladı.köyden genç bir kız bulundu ahmet ile evlendirildi ama kızın yaşı küçük olduğu için ahmet cezaevine düştü.gönüllü verilen eş içinde bu sefer ahmet'ten hatırı sayılır bir para alınarak davadan vaz geçildi.şimdi ahmet tekrar yardım istiyormuş akın sel abisini bulabilirse neden olmasın?

1. Yorum: sinirli 01 12 2014 05:01
15 yıl öncesi bir hatırladım.o zamanların popüler tv proğramı tele-vole'yi sunan akın sel proğramında bu konuya el atmıştı.proğram bir magazin proğramı olduğu için tv seyircileri işi şaka sanmışlardı.akın sel ahmet'in köyüne gelip orda yıkılmak üzere olan bir evi çekmiş sanki deprem orda oldu da bu ev enkazında kaldı diye.bu ara çocuklarının eline
annelerinin resmini vermiş çocuklarda annelerini özlediklerini söyleyerek ağlıyordu.proğram tüm türkiye'de ses getirdi herkes yardım etmek için seferber oldu.yurdun çeşitli yerlerinden aileye giyim yardımı yapılıyordu.yurt dışındaki türk vatandaşları ise para üstüne para gönderiyordu.bu ara ahmet'in kürt olduğunu öğrenen ibrahim tatlıses'in eşi derya tuna boyabat'a geldi ve ahmet'e ev aradılar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

31403


Tasarım:DtGaNi