Yayın Tarihi:01 12 2014 03:14(1952)

Okullarımızda Tasfiye Edilen; Müdürler Değil, Çocuklarımızın Geleceğidir!

Uzunca bir bekleyişin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim kurumlarına müdür görevlendirmelerini nihayet gerçekleştirdi. Sinop’ta okullarımızda iş barışını bozan ve adalet duygusunu tamamen zedeleyen müdür görevlendirme sürecine dair değerlendirmemizi kamuoyuyla paylaşmamız zorunlu olmuştur:

- İlk defa ve yeniden görevlendirilen müdürlerin % 80’inin hükümetin arka bahçesi olan bir sendikaya üye öğretmenlerden oluşması, eğitim alanının nasıl da partizan yapılaşmaya açıldığının açık resmidir. Görevlendirilenlerin % 10’unun ise bu sendikaya üye olmasa dahi iradesinin teslim alındığı bizlerce bilinmektedir. Artık okullarımızda eğitim yöneticilerinin çoğu; olmasını arzu ettiğimiz gibi liyakat sahibi kimseler değil, açıkça hükümetin okullarda görevlendirdiği siyasi komiserleridir.

- Talim Terbiye Kurulu verilerine göre eğitim alanında atamaya esas 89 branş varken, listede görevlendirilen müdürlerin dörtte birinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşından olması düşündürücüdür. Müdür olarak görevlendirilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin tamamının yandaş sendikaya üye olması da işin başka bir vahim boyutudur.

- Yönetmelikte belirtilmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk defa ve yeniden görevlendirilecekler için yapılan mülakat sonuçlarını liste halinde açıklamamıştır. Bilgi edinme hakkımız uyarınca kurumdan istediğimiz listeyi açıklamamakta ısrar etmeleri, yapılan değerlendirmenin hakkaniyeti ve güvenilirliği konusunda ciddi şüpheler uyandırmıştır.

- Görevlendirmelerde dikkat çekici bir diğer nokta ise; daha dün yetersiz oldukları “tespiti” üzerinden müdürlükleri aynı eğitim kurumunda uzatılmayan bazı idarecilerin; sendika değiştirmek, üye olduğu sendikadan istifa etmek veya birtakım sözler vermek gibi adımları attıktan sonra bugün görevlendirmelerinin yapılmış olmasıdır.

Üzülerek belirtiyoruz ki bugün okullarımızda ne iş barışı kalmıştır ne de nitelikli eğitim… Kamusal eğitimin içinin boşaltılarak piyasaya ve siyasi talana açılması gibi hedefleri olan hükümetin, bu yaklaşımlarını eğitim alanında hayata geçirmesinin aktörleri olan kadroların istihdam edilmesi hedefi, okulları bu duruma getirmiştir.

Hükümet; eğitimi, siyasal ve ideolojik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn etmekte; halkın nitelikli eğitim hakkını hiçe saymaktadır. Son yaşanan tasfiye operasyonu da hükümetin bu yaklaşımını resmetmektedir.  Okullarımızda yöneticilerin belirlenmesi; son yaşanan türde tasfiye ve siyasal talan operasyonlarıyla değil, hizmetlisinden öğretmenine, velisinden öğrenci temsilcisine tüm bileşenlerin demokratik katılımıyla gerçekleşmelidir.

Eğitim Sen olarak, bu yaşanan siyasal talana, partizan kadrolaşmaya, eğitimin içeriğinin boşaltılmasına karşı sessiz kalmayacağımızı; parasız, kamusal, demokratik, eşitlikçi, bilimsel ve laik bir eğitimin insan hakkı olduğunu savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

Hakan Eker
Eğitim Sen Şube Başkanı

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: ramiz dayı 01 12 2014 17:47
"üzülerek belirtiyoruz ki bugün okullarımızda ne iş barışı kalmıştır ne de nitelikli eğitim… "dediğinize göre iş barışı ve nitelikli eğitimi de ortadan kaldırdık demek istiyorsunuz galiba
okul müdürlükleri sizin babanızın malı mıydı ki elinizden alınmıştır.

5. Yorum: özer 01 12 2014 08:08
hadi be sen de çocuklarımızın geleceği sizin tasfiye edildi dediğiniz müdürlere mi bağlı.

4. Yorum: veli 01 12 2014 08:04
bazıları yöneticilik sınavını kazanmadığı halde müdür olarak atandı, görevlendirildi. haketmediği bir yere geldi ve maaş alacak. soruyorum sizlere çocuklarına yedireceği ekmek hakedilmiş bir kazançtan mı, helal mi? bu arkadaşların atanmasına vesile olanlarda aynı günaha ortak değiller mi? vicdanları rahatsa başarılar dilerim.

3. Yorum: yazık 01 12 2014 05:26
o binalara artık okul demeyin, medrese demek daha doğru. müdür ataması filan hikaye, akp nin sendikasından gelen müdür listesi yayınlandı. akp sendikasının öğretmenleri fişlediği haberleri basında yer alıyordu zaten.

2. Yorum: siyasi komiser !.. 01 12 2014 04:58
tamda anlamını bulan,hani kimi zaman bazı şeyler için deriz ya "cuk" oturan bir tanım "siyasi komiser."bunlarda benden olsun.siyasi hafiye,denetmen!
yani şimdi bizler çok saf,(!)vatandaşlar veya veliler olarak bu kişilerin okullarındaki eğitim - öğretimin çağdaş,laik,özgür düşünen,düşüncelerini özgürce açıklayan,atatürk ilkeleri doğrultusunda çağa özgü bir eğitim-öğretimin hayata geçirilmesi için canla,başla çalışacak ve okullarında bu yönde çalışmaları destekleyecek kişiler mi olacak diyorsunuz???...
bir ülkenin eğitim-öğretim sistemini bu kadar yozlaştırıp,tarumar ediliyorsa bu ülke nereye gider? eğitimi, kız çocuklarımızın giyimlerine davranışlarına, yaşam biçimlerine müdahale olarak görenlerden eğitimci mi olunur! evet sayın(kimi) öğretmen arkadaşlar! biri sizi çok dikkatli gözlüyor!izliyor!takip ediyor! olsun! kim ne yaparsa yapsın!çocuklarımız,bu ülke çocukları! onlara aydınlık yarınlar,özgürce yaşamlar yakışır!

1. Yorum: sting 01 12 2014 03:55
doğru söze ne hacet...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

90783


Tasarım:DtGaNi