Yayın Tarihi:02 12 2014 01:58(3946)

Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen'den İlginç Açıklamalar

Milli Eğitim'de, Sinop’ta mülakat sonrası yönetici atamaları tamamlandı Olağan üstü olaylar karşısında “İster inan ister inanma” derler ya, bende size öyle diyorum… Ben anlatayım takdir sizin…

1- Okul müdürü iken puanlanıp elenseniz bile, 1 ay içinde yüksek performansınız fark edilip yüksek puan alarak tekrar müdür olabiliyorsunuz.

2- Okul aile birliği ve öğrenci puanlarıyla yetersiz olduğunuz tescillense de, mülakat komisyonu tekrar sizi puanlayarak gizli başarınızı keşfedip müdür olmanızı sağlayabiliyor.

3- Yönetici mülakatları başlamadan kimin nereye atanacağının herkes bilebiliyor.

4- Özellikle Boyabat ilçemizde iktidardaki siyasi gücünde çizilebileceğini görmüş olduk. Boyabatlı olupta orada yıllardır görev yapanların nasıl çizik yediğine de şahit olduk. (Boyabat’la ilgili değindiğim konular bu ilçemiz için öteden beri önemli olan meselelerdir.)

5- İlçe müdürlüğü yapanların okul müdürü olarak atanabildiğini gördük. (Okul müdürlüğü yapmayacaklar ama kadro sağlama alınsın mantığı.)

6- Mülakatı kazananların istisnalar hariç kendilerine neresi emredilmişse oradan başka yerleri tercih edemediklerini gördük.

En önemlisi de utanmazlığı, arsızlığı, dönekliği, haksızlığı gördük!

Mülakat sonrası Müdürlerin atamasında sendikal dağılımı

Eğitim birsen: 52
Türk Eğitim Sen: 5
Eğitim Sen :2
Sendikasız:8 (Bu günlerde üye olmadılarsa)

Olayın özeti budur.

Adalet, hakkaniyet ve liyakata göre sakın atama beklemeyin.

Ne yapacağız peki?

Hakkımızı yiyenleri bu memleketten silinceye kadar mücadele edeceğiz.

Efendim yarın bir gün devran dönünce “yalamalar” yine gelirmişte makam alırmış. Devranı biz döndürürsek ve dönekler yine makamlara oturursa…VURUN bizi gitsin!

Aklınızdan çıkarmayın…

Artık bizi ayakta tutan, zalimlerden alacağımız intikam sevdasıdır!

Her türlü baskıya rağmen sendikasını değiştirmeyip dik duran arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

Facebook'ta Paylaş
22. Yorum: ramiz dayı 05 12 2014 21:55
şahsi menfaatlerini her şeyin üzerinde tutanlar sanki müdürlük babalarının malıymış ta ellerinden alınmış gibi "haksızlık var"diye feryat ediyorlar.kendileri müdür olsalardı "haksızlık" olmayacaktı.

21. Yorum: tasfiye dalgası geliyor 05 12 2014 11:17
tabela altında kendini güçlü sananlar aslında milet gözünde sıfırlar. kim hangi karakterde olduğunu bu millet çok iyi biliyor. (bilmem anlata bildim mi? ) ama bu millet bazılarının koltugum altımdan kaymasın sevdasi yüzünden yüz üstü bırakıldı. tabela altına sığınanlarin desteklerine ihtiyaçları olduklarını sanıyorlar. ama gelin gorun ki bunların önceden ne oldukları şimdi nasıl yumuşak bir gecisle saf değiştirdiklerinin bilgileri gereken yere iletilmis idi iyi niyete takılan ve durdurulan bu bilgilerin olaylar sonrası devreye girdiği ve yakında tasfiye sürecinin bu grup içinde gerçekleşeceği.... tüm herkese selam olsun....

20. Yorum: boyabatlı olmak 05 12 2014 07:56
milli eğitim bakanı neden boyabatlı değil bu bakan yanlış yapar boyabatlı olması lazımm

19. Yorum: veli 05 12 2014 04:00
allah'ın adaleti şaşmaz. biz ne yalakalar gördük. müdürdüler, insanları iftira ve düzmece belgelerle hırsız yaptılar. şimdi ise öğretmen oldular.kendi okullarında müdürlük tasladıkları öğretmenlerin yüzüne bile bakamıyorlar. bunlarda aynı olacak. dip yaptıklarında bu insanlara yine biz acıyarak bakacağız. turgay başkan, büyük dava adamı, değerli insan. sen hakk davada yürüdükçe değil bu yalakalar, dağlar bile yıkılacak. allah doğru yolda olana yar ve yarımcıdır. çile ülkücünün baş tacıdır.

18. Yorum: eflatun ne güzel demiş 05 12 2014 00:20
aşırı özgürlük, gerek devlette ve gerekse bireylerde köleliğe dönüşür.

17. Yorum: öğretmen 04 12 2014 23:28
çok şükür allah korkumuzu yok edemediler. kendileri gibi menfaatin peşine düşmedik. koltuk sevdalısı olmadık. aslımız öğretmendi. şimdi öğretmenlik yapacağğız.onların yetiştirdiklerinden çok daha iyi nesiller yetiştireceğimizi kesin.

16. Yorum: demiryürek 04 12 2014 18:21
özgür olmak kolay değildir.çok çalışmak gerekir.

15. Yorum: öğretmen 04 12 2014 03:41
hepimiz özgürüz

14. Yorum: :) 03 12 2014 16:48
boyabat'ta özgür olmak lazım.

13. Yorum: yazın bir kenara 02 12 2014 20:14
sendika siyaseti bile dize getirmiş.ne diyelim.helal olsun.yalnız birileri çıkıpta artık ahkam kesmesin.

12. Yorum: .... 02 12 2014 18:58
boyabat'ta eğitimi boyabatlı olmayanlar yönlendirmektedir. acısını bis boyabatlılar çocuklarımızla çekeceğiz. selam olsun.

11. Yorum: yunus emre 02 12 2014 17:33
sanma ki zalimin ettiği kâr'dır,
mazlum ah'ı indirir şah'ı,
herşeyin bir vakti vardır...

10. Yorum: adil 02 12 2014 07:23
adam gibi adam.dik hem de dimdik.arkasında zalimlerin zulmünden korkmayan.eğitim ordusu.makamlara kişiliklerini satmayan yüzlerce eğitim neferi.

9. Yorum: ali 02 12 2014 06:46
yandaşlığın zirvesine ulaşılmasına az kaldı. kimler kimlerle yürüyor dikkat edin. iyi izleyin. geçmişinide biliyorsanız çok şaşırırsınız. özellikle boyabatta. dindarım deyip birlikte yüz yüze baktığı insanları nasıl sildiklerine. iftira, gıybet ve hatta linç ettiklerine şahit olursunuz. bunu açıktan yaparlar. göstere göstere yaparlar ki aferim alsınlar. aldılar da liyakatları yeterli olmamalarına rağmen müdür, müdür yardımcısı yapıldılar. kendileri de biliyor yetersiz olduklarını ve buraya nasıl getirildiklerini! boyabat eğitimde hiç olmadığı kadar karışık ve düzensiz. içimiz kan ağlayarak izliyoruz. çırpınsak nafile. çok geriye gittik. hemde çok.

8. Yorum: ben 02 12 2014 06:42
bırakın bu çelişkili açıklamaları. siyasi gücün de çizilebildiğini gördüyseniz çizen kim çizilen kim. madem öyle nedir derdin.

7. Yorum: kalem 02 12 2014 05:51
demirayak anlamadın mı hala sözkonusu müdürlük değil yapılan adaletsizlik

6. Yorum: demirayak 02 12 2014 05:43
arkadaşlar makamlar gelip geçicidir.okul müdürlüğü de bir makam sayılmaz kanaatimce.herkes,yani müdürlerin çoğu öğretmenlik daha iyi der,ama ne hikmetse ayrılmak istemez.bu ne perhiz,ne lahana turşusu.müdür ahmet olsa ne olur,mehmet olsa ne olur,herkes görevini yaptıktan sonra.bu işlere fazla takmayın.süreç bitti.öğrencilerimize faydalı olmaya çalışalım.müdürlük işiyle artık kafamızı yormayalım.duyuyorum bazı tecrübeli hocalarımız,öğretmenliği özlemiş var gücüyle çalışıyorlarmış.,ne kadar güzel.vatana millete hayırlı olsun.

5. Yorum: sanayispor 02 12 2014 05:17
sinoptaki en cesur ve en dik duruşlu adam...selam olsun sana..ok gibi adamsın vesselam..saygılar

4. Yorum: 28 şubat 02 12 2014 04:07
tarih sinopta başka bir gerçeği gösterdi. özellikle sinop merkez ve erfelek ilçesi atamalarına dikkat edin hangi ideolojiye mensuplar? sağ görüşlü olup aynı kıbleye baş koyuyoruz dediğiniz türk eğitim senlileri görevden alıp yerine atadıklarınıza bir bakın. eğitimbirli, sendikasız olması sizi kandırmasın. fikir ve düşüncelerini herkes bilir.

3. Yorum: daylulu reza 02 12 2014 03:52
bravo turgay başkan bravo. işte gerçekler budur dostlar. milli eğitimde müdür koltuklarının nasıl ve ne şekilde dağıtıldığı ortada.bu işlerin haklı ve doğru olduğunu savunanlara yazıklar olsun.

2. Yorum: tarih bunu yazdı..-2 02 12 2014 02:52
yaşanan bu süreci , tarih bunu yazdı.. sanmayin ki o kitle size oy getirecek o kitle ile el ele kol kola gezdiğiniz sürece hanenize hep (-) ler yazılıyor sayın el öpen milleti kucaklayan kişiler.
kendi aranızda bile olay sonucu sağdan soldan ısmarlama giysi muhabbeti yapmayı kendinize yakıştırıyorsanız insanları yola çıkartıp yüzüstü bırakmak szin için normaldir. ama bu süreçte herkes herşeyi gördü. boyabat ta kendini bir karar mekanizması gibi gösterenlerin aslında sadece bir vızıltı olduğunu herkes gördü.

1. Yorum: tarih bunu yazdı..-1 02 12 2014 02:52
son olayda sözde boyabatın sözü geçenleri taraından ta 6 ay önce sen bu yola çık denilen bir arkadaaşı ne kadar mağdur ettiler gördük yaşadık ne uğruna.. yeni türeyen bilmem ne tabelası asılı yerlerde yapılan din iman edebilatlı, "arkadaşlar bu süreçte birbirimizi kırdıkysak kusura bakkmayın" diyen tarafsız olması gereken taraflılarında katıldığı sohbetler "çapraz kalemleri" ı yaşadık grdük.. en iticilerin ve toplumda sevilmeyenlerin oluşturduğu bu gruplara önümüzdeki gelecek süreç için birileri tarafından ses çıkartılmadı..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

24204


Tasarım:DtGaNi