Yayın Tarihi:05 12 2014 19:03(1683)

İlyas Çiloğlu, Gezi Notları-4

ÇOK GEZEN Mİ ÇOK BİLİR ÇOK YAŞAYAN MI..?

Gezimizin bu dördüncü bölümün de  Bursa’nın güzel ilçelerinden birisi olan Mustafa kemal Paşa ilçesinden ülkemizin en güzel illerinden birisi olan ve Yeşil Bursa olarak bilinen Bursa merkezini gezmek için yola çıktık.

Bursa ya gidiş sebebimiz Buraya kadar gelmişken ülkemizin güzel illerinden birisi olan Bursa ilimizi gezmek ve görmektir.Diğer bir sebep te  kızımın okul kayıt işlemlerini yaptırırken bize kalacak yer ayarlayan Boyabat İmam Hatip Lisesi orta kısmında okurken Türkçe dersimize gelen ve bana şiir yazmayı sevdiren aslen Bursa lı olan ve yaklaşık 25 yıldır ilk defa yakından göreceğim Kadir Şentosun Hocamı ziyaret edip hem onun gönlünü almak hem de ona teşekkür etmekti.

Kemal Paşa ilçesi Otagar’ından otobüse binerek Bursa istikametine doğru yola çıktık bu yolculuğumuz yaklaşık 30-40 dakika sürecekti,Otogar’dan ayrıldıktan bir müddet sonra yolun sağında ve solunda tarıma elverişli geniş ve düz bir arazi ve bu arazi üzerine kurulmuş büyük ve küçük baş hayvan çiftlikleri ve bu çiftliklerde üretilen hayvanlardan elde edilen ürünlerin işleneceği irili ufaklı bir çok fabrika gördük.Yine bu verimli  ve geniş arazide yetiştirilen tarımsal gıda ürünleri ve üretilen bu tarımsal ürünlerin işlendiği fabrikaları gördük özellikle Karatay ilçesi ve çevresinde geniş sebze ve meyve bahçelerinin var olduğunu gördük.

Bursa’nın merkezine yaklaştığımızda Bursa’nın kalkınmasında  büyük bir rolü olan Bursa Uludağ Üniversitesinin geniş bir alana sahip olan  kampüs yerleşim alanını gördük.Daha sonra Bursa şehir merkezinden dışarıya  yapılmış olan Bursa’nın Şehirler arası Otogarına vardık.

Türkiye’nin bir çok ilinden gelen ve transit geçiş yapan şehirler arası otobüslerin sürekli giriş ve  çıkış yaptığı ve günde binlerce kişinin ihtiyaçlarını karşılayan büyük bir otogar dı bu otogar.Otogar içerisinde dolaşırken Bursa’nın tarihi yerlerinin ve binalarının maket olarak yapılmış yerleşim planlarını gördük ve onları inceledik.

Daha sonra  Otogar içerisinde müddet dinlendikten sonra terminalin dış kısmından kalkan Bursa Büyükşehir belediye Otobüsleri ile Bursa merkeze gittik. Burada daha önceden telefonla görüştüğümüz Hocam Kadir Şentosun’la görüşmeye gittik ve orada hocamla görüşerek hasret giderdik eski günlerimizden kalan anıları tazeledik,hocamın bize yaptığı ikramlarından aldıktan sonra Bursa’da ki tarihi ve tristik yerleri gezmek için hocamdan izin isteyerek oradan ayrıldık.

Daha sonra da Bursa Ulu camii’ni ve kapalı çarşılarını gezmeye gittik  bu gezimizde ilgimizi çeken tarihi yerlerin fotoğraflarını çekerek bu anılarımı sizlerle de paylaşmak istedim umarım ki beğenirsiniz.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: mahö 08 12 2014 02:43
bursa gerçekten çok güzel bi yer
herkesleri bekleriz güzel ilimize

1. Yorum: boyabatlı 08 12 2014 02:42
hocam bu çalışmalarınızdan dolayı çook teşekkür edeyrum


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

23317


Tasarım:DtGaNi