Yayın Tarihi:07 12 2014 00:58(1946)

Manisa'da ağacı kesmek yerine başka bir yere taşıdılar

Manisa Şehzadeler Belediyesi, son aylarda ülkenin gündeminde olan ağaç kesme olaylarına örnek olacak bir davranış sergiledi.

Bir firma, inşaat alanı içerisinde bulunan 40 yıllık ıhlamur ağacının kesilmesi için Manisa Şehzadeler Belediyesi'ne başvurdu. Belediye yetkilileri alanda inceleme yaptı. Yetkiler ağacın kesilmesi yerine taşınmasına karar verdi.

Yerinden sökülen ıhlamur ağacı, Muradiye Camii önündeki alana taşınarak tekrar dikildi. Manisa'da ilk kez gerçekleştirilen uygulama vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

"KESİLMESİNE MÜSAADE EDEMEZDİK"

Ağaç sökme işlemini yerinde inceleyen Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, belediyenin yaptığı bu uygulamanın örnek teşkil edeceğini söyledi. Başkan Çelik, şöyle dedi:

"Zaman zaman vatandaş ve birimlerimizden kesilmesi gereken ağaçlar noktasında talepler geliyor. Ancak bugüne kadar hiçbir ağacı kesmedik. Ağaca vermiş olduğumuz önemin bir göstergesi olarak da Nişancıpaşa Mahallesi'nde yapılacak inşaatın önünde bulunan yaklaşık 40 yaşındaki ıhlamur ağacımızın yaşamına devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşaat çalışmalarını engelleyen bu ağacın kesilmesine müsaade edemezdik. İzmir Kemalpaşa Belediyesi ile görüşüp ağaç söküm ve nakil aracını kendilerinden rica ettik. Kemalpaşa Belediyesi aracı hemen gönderdi. Bu haliyle inşaat yapımına engel olan bu ağacı kesmekten kurtarıp, bulunduğu yerden alarak Muradiye Camiimizin önünde belirlemiş olduğumuz yere yeniden diktik. Böylelikle 40 yıl verilen emeklerle yetişmiş, mahalleye verdiği güzel görüntü ve kokusuyla bundan sonra da Muradiye Camisi'nin önünde aynı güzellikleri verecektir."

"HERKESE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM"

Yol üzerinde kalan bir başka ağacı da aynı şekilde farklı bir yere nakledeceklerini belirten Başkan Çelik, yaptıkları bu işlemle yeşili kurutmamış, ağaçları kesmemiş olacaklarını anlatırken, "Bu noktada emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu hassasiyetin de tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Ağaçlar çok zor yetişiyor. Bu ağaçlar, ormanlar bizim yarınlarımız olacaktır. Vatandaş olarak hepimiz sahip çıkmalıyız. Bu durumda olan ağaçları da kesmek yerine başka alanlara taşıyıp yaşamalarını sağlamalıyız" diye konuştu.

Haber: Enson Haber

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: vatandaş 09 12 2014 07:09
yeyim sizin ağaç sevginizi gezi dediniz ülkeyi yıktınız yalovadaki ağaçlar kesildi gıkınız çıkmadı bırakın bu işleri...ayrıca kesilen ağacın yerine ağaç dikilecek sonuçta boş boş haber yapmayın

5. Yorum: çoraklı kazım 07 12 2014 17:08
ağaç kurtarma operasyonu gayet başarılı .doğayı sevmeli ve korumalıyız.

4. Yorum: evet n 07 12 2014 04:23
boyabat gazetesi şimdi durduk yere ne gerek vardı bu habere akıllarına geldi şimdi mahalle mahalle gezer asırlık ağaçları kesmeye başlarlar oldumu şimdi bu haber belediyeye iş çıkardınız...

3. Yorum: köylü 07 12 2014 02:22
yalova belediyeside asırlık ağaçları parçalamak yerine böyle yapsaydı iyi olurdu.

2. Yorum: bybl 07 12 2014 02:10
bizim nacizane boyabatımızda böyle teknoloji yok ama para toplayaalım derseniz bunun için pazartesi günü gönüllü bir arkadaş büyük cami meydanın da bu iş için sergi açıp kampanya başlatmış olur geriside gelecektir dahada olmasa orman işletme müdürlüğümüz bu konuya değinmeli

1. Yorum: ????????? 07 12 2014 01:06
bizim belediyede huzuli yere 30 tane yarım asırlık çam ağacını kesti..bu haberden ders alırlar inşallah....


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

409733


Tasarım:DtGaNi