Yayın Tarihi:08 12 2014 00:52(4186)

Ayrancıoğlu'nun Öğrencileri
İrem ve Abdulhakim'e
İtalya'dan Dünya Birinciliği...

İtalya’da Spilimbergo Orta Öğretim Enstitüsü, tarafından düzenlenen “Barış ve Hoşgörü” konulu 18. uluslararası karikatür yarışmasında Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencileri iki dünya birinciliği, bir de başarı ödülü kazandılar...

Karikatür dalında, 36’sı uluslar arası 80’in üzerinde ödülü olan, “Yüzünden Düşen Bin Umut” adlı eleştiri kitabı ve “Yatılı Okuldan Geçen Yol” adlı çocuk romanı bulunan ve 2012 yılında Türkiye’de yılın öğretmeni seçilen Görsel Sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu ile 3 yıldır resim ve karikatür çalışan öğrencilerden İrem Uysal ilkokullar kategorisinde “Dünya Birincisi” olurken, ortaokullar kategorisinde de Abdulhakim Orhanoğlu “Dünya Birinciliği”ni kazandı. Ayrıca Gülçin Çalışkan da aynı yarışmada ortaokullar kategorisinde “Başarı Ödülü”nün sahibi oldu.

İtalya’da 18 yıldır barış ve hoş görünün egemen olduğu bir dünya özlemini gündeme getirmek için okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve sanatçılar arasında “Barış ve Hoşgörü” konusunda düzenlenen yarışmaya her yıl binlerce eser katılıyor. Bu yıl ortaokullar arasında Dünya birincisi olan Abdulhakim Orhanoğlu karikatürünü şöyle anlatıyor; “Karikatürümde barış güvercininin yumurtalarından birini alan bir elin yumurtayı pişirip Afrikalı aç bir insana sunmasını, böylece barışın açlığa da çare olacağını anlattım...” İlkokullar arasında Dünya birinciliği kazanan İrem Uysal ise; “Dünyada savaşların olmasını, insanların ölmesini istemiyorum. Ben ödül kazanan karikatürümde savaşlarda insanların ölürken bile barış özlemi içinde olduğunu anlattım...” diyor.

Okullarına Ulusal ve uluslar arası yüzlerce başarı kazandıran minik sanatçıların öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu da; “Köylerde henüz sanatın varlığından bile habersiz yetişerek geldikleri yatılı okulumuzun resim ve karikatür atölyesinde gördükleri sanat eğitimiyle “Türkiye Birincilikleri”ne, “Dünya Birincilikleri”ne uzanan öğrencilerimiz; olanaklar sağlandığında Anadolu insanının neler başarabileceğinin canlı birer kanıtıdırlar. Onlar, bu küçük çocuklar şimdi bu başarılarıyla yalnız kendi adlarını, ilçelerini, illerini değil; Türkiye’mizin adını tüm dünyada sanat alanında duyurarak büyük bir iş başarıyorlar...” diyor.

Görsel sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencileri bu güne kadar; açtıkları onlarca resim ve karikatür sergisinin yanı sıra; resim ve karikatür yarışmalarından; 6’sı “Dünya Birinciliği” 13 uluslararası ödül... 30’u “Türkiye Birinciliği” 100’ün üzerinde ulusal ödül kazandılar...

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: dini eğitim şurası mı?.. 08 12 2014 04:07
bir haftadır antalya'da 19. milli eğitim şurası ile ilgili konuşmalar, verilen öneriler,alınan kararlar konuşuldu yazıldı.eğitim şurasının içinden çağdaş,laik,aklın ve bilimin ışığında bir eğitim sisteminin konuşulmadığına tanık olduk! asıl istenen öneriler ne idi? dinci bir eğitim! çünkü dini eğitimin verilmesinde ilgili uzmanların görüşlerinin alınması gerekmez mi? bu dinci eğitim sisteminin yerleştirilmesini kimler mi istiyor! çok acı, fakat gerçek olan adına eğitimciler denen kimi kişiler!!! nasıl bir eğitim? ilk,orta eğitimde kız öğrencilerin başlarının kapanması. 1.sınıftan itibaren zorunlu din dersi! bu düşüncedeki kişiler için farketmez! soyut ve somut kavramlar hangi yaşlarda verilmelidir! çağdaş eğitimmiş,laik eğitimmiş,düşünce üreten,soran,sorgulayan eğitimmiş oda ne ki!!!tek amaç var küçük beyinleri kendi düşünce sistemlerine göre esir almak!!! onları kendi uydularında hareket ettirmek!!! eeee buna dini eğitim şurası denmez mi?

1. Yorum: dünya melekleri... 08 12 2014 03:02
sevgili çocuklar; sizler birer dünya meleklerisiniz. melekler, hep barıştan ,kardeşlikten yanadırlar! açlığın,yokluğun, yoksulluğun, savaşların olmadığı bir dünyayı, insanların insanca bir yaşam alanı olmasını isterler! sizler bunları gerçekleştirmek için çalışıyorsunuz. minik elleriniz çok güzel çizimlerle bunları anlatmışsınız.hemde çok güzel anlatmışsınız ki sizlere ödüller verilmiştir. başta sizleri yetiştiren öğretmeniniz olmak üzere hepinizi candan kutlarım.başarılarınızın devamını dilerim. yüzünüzden o güzel gülücükler eksik olmasın. sizleri çok seviyoruz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

82017


Tasarım:DtGaNi