Yayın Tarihi:10 12 2014 05:41(6406)

Sinop’ta füze denemesi yapılıyor

Sinop’ta Füze Deneme atışları devam ediyor. 2012 yılında İlimiz Sülük Gölü mevkiinde bulunan ve 1992 yılına kadar faaliyet gösteren ABD'ye ait radar üssü, Roketsan tarafından kullanılmak üzere Milli Savunma Bakanlığı'na devredilmiş ve buraya geçtiğimiz yıllarda ‘Füze Test Atış ve Deneme Alanı’ yapılmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı’na ait ‘Füze Test Atış ve Deneme Alanı’ndan bugün füze deneme atışları yapıldı.

Sinop Valiliği Balıkçıları Uyardı!

Sinop Valiliği güvenlik tedbirleri kapsamında, balıkçıları uyardı. Balıkçı Kooperatiflerine gönderilen yazıda; “ 07-14 Aralık (Asıl) ve 13-15 Aralık (Yedek) tarihlerinde 09:00-17:00 saatleri arasında Askeri faaliyet icra edileceği bildiridi. Bu itibarla Milli Savunma Bakanlığı’na ait Sinop Test Merkezinden Karadeniz’e doğru söz konusu tarihlerde 09:00-17:00 saatleri arasında kıyılarımızdan ve balıkçı barınaklarından hiç bir deniz aracının denize çıkmaması veya bu saatler içinde denizde seyir yapılmaması istendi.

Türk Mühendisleri tarafından üretilen füzeler deneniyor!

Sinop Sülük Gölü mevkiinde, Karadeniz üzerinde Türk mühendisleri tarafından üretilen füzelerin test atışları yapılırken, Sinoplu vatandaşlar atışları evlerinin balkonundan izleyerek, belirli aralıklarla füze fırlatıldığını ve ses çıkarttığını belirtiler.

Hedef 2500 km Menzilli Füze

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin ürettiği füzelerin menzilinin 2500 kilometreye çıkarılması talimatının ardından, roket teknolojileri alanındaki çalışmalara hız verilmiş ve 2013 yılında TÜBİTAK Başkanı Yücel Altınbaşak “500 km menzilli füzeyi TSK’ya teslim ettik. 1500 km menzilli füzeyi de bu yıl tamamlarız” derken 2014 yılına kadar 2500 kilometre menzilli füze hedefi koyduklarını açıklamıştı.

Deneme atışlarının yapıldığı saatlerde balıkçılara denize açılmama yasağı getirilirken,  yine Sinoplu vatandaşların bu saatlerde Sis düdüğü mevkiisine çıkması da engellendi.

Bizimkaradeniz Gazetesi bu alana uzak bir bölgeden füze deneme atışını böyle görüntüledi.

Haber: A. Fatih YILMAZ

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

235506


Tasarım:DtGaNi