Yayın Tarihi:10 12 2014 19:41(1257)

Saray muhafızları basını hedef aldı

AKP'nin demokratikleşme makyajını bir yana bırakıp polis devletini güçlendirmeye hız vermesi polis terörünü de hızla tırmandırdı. Yüksekova'da bir gazeteciyi keyfi olarak gözaltına alan polisler Kocaeli'nde de üç gazeteciye saldırdı.

Saray'dan yönetilen ülkede, saray muhafızlarının hedefinde emekçiler var. Nerede bir hak alma mücadelesi karşısındalar, nerede insan hakları talebi karşısında onlar var, birileri doğaya, yaşam hakkına mı sahip çıkıyor karşısında yine onlar.

Yüksekova'da polis kurşunu ile öldürülen Rojhat Özdel için dün yapılan gösteride polisin "birine benzediği gerekçesi" ile DİHA muhabiri Beritan Yıldıztanı gözaltına alması ile başlayan olayda DHA muhabiri Behçet Dalmaz kafasından yaralandı.

Kocaeli'nde ise bugün Brisa tarafından yapılan ÇED toplantısını izleyen gazeteciler saray muhafızlarının saldırısına uğradı. DİSK Basın-İş Genel Yönetim Kurulu yedek üyesi Erhan Altıparmak'ile beraber Özgür Kocaeli gazetesi muhabiri Ayşegül Kalaycı ve Demokrat Kocaeli gazetesinden Suriye Çatak fotoğraf çektikleri için saldırıya uğradı. Polisler Erhan Altıparmak'ın parmağını kırmaya çalıştı.

Saldırıların nedeni halkın haber almasını, gerçeklere ulaşmasını engellemek. Düşüncenin oluşmasını engellemeye çalışmak, herkesin saraydan verilen bilgilere inanmasını sağlamaya çalışmak.

Biz bu oyunu bozacağız, bedeli ne olursa olsun halkın haber alma hakkına sahip çıkacağız.

Bu şiddete göz yumanlar, destek olanlar, unutmayın bir gün bu şiddet size de yönelecek. Bir kaç gün öncesine kadar aynı yollarda, beraber yürüdüklerinizin durumu size de ders olmalı. Çok geç kalmadan siz de bu şiddete karşı durmalısınız.

Arkadaşlarımıza yönelik saldırının sorumlularının bir an önce belirlenmesi ve cezalandırılmasını istiyoruz. Kamu görevlileri anayasadan ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmelidir.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

123832


Tasarım:DtGaNi