Yayın Tarihi:10 12 2014 19:53(1980)

Tarihi Köprü Bin Parçaya Bölündü

Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nde devam eden Sinop-Samsun karayolu üzerinde gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan köprünün tarihi İpek Yolu güzergahında olabileceği, yaklaşık 100 yıllık bir tarihe sahip olduğu ve 31. Osmanlı Padişahı Abdülmecit zamanında yapılmış olabileceği düşünülüyordu.

Durdurulan yol çalışmalarının akıbeti gerçekleştirilecek olan Anıtlar Kurulu toplantısı sonucunda sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne verildi.

Bunun üzerine tarihi yapı usullere uygun bir şekilde yerinden söküldü fakat uygun biçimlerde muhafaza edilmek yerine iki otoban ortasına dağınık ve korunmasız bir şekilde bırakıldı.

Konu ile ilgili olarak yetkililerin çok fazla bir bilgi sahibi olmadığı öğrenildi. Tek bilgi alınan Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Baş Mühendisi ise, "Köprü taşları şantiyede muhafaza altında. Şuanda hava şartları müsait olmadığı için Nisan ayında havaların biraz daha iyileşmesiyle yeni yerine tekrar monte edilecek. Taşların hepsi numaralandırılmış, kolona göre sıralandırılmış, sökülmüş bir şekilde şantiyede muhafaza altında.

Bunun imha edilme söz konusu bile olamaz. Taşlar sökülürken oradaydım büyük bir titizlikle söküldü. Nisan ayında kurulduğunda Mayıs ayında görürsünüz. Taşların bir tanesi kaybolursa kıyamet kopar. Taşlar oradan söküldükten sonra Şantiyede muhafaza edilmesi gerektiği söylenildi. Bir tanesinin kaybolması mümkün değil. Kimse bunu göze alamaz" dedi.

Yetkililerden ve şantiyedekilerin bilgi verememesini değerlendiren Mühendis, "Haber alamama konusunda ise Biz görevlileri tembihledik. Burada muhafaza edildiğini kimse bilmesin. Burada muhafaza edildiği öğrenilirse ilgilenen olur çalmaya kalkışan olur muhafaza edin dedik." diye belirtti.

Taşların korunmasız bir şekilde yeni yerinde otoban ortasında bilinçsizce atıldığını bildirildikten sonra ise görevli Mühendis, "Şantiye şefi ile görüştüm. Taşlar köprünün yeni yapılacak olan yerine taşınmış. Hava şartlarının uygun olana kadar şantiyede muhafaza edilmesini belirttim. Şimdi şantiyeye nakledilecek. Nisan ayının başında yeniden oraya taşınarak monte edilecek." dedi.

Konu ile ilgili olarak yetkililerin detaylı bir bilgisi olmazken sorumluluğun Şantiye Şefine ait olduğu belirtildi.

Haber: Sinop57 - Fatma ÖZEN

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

81897


Tasarım:DtGaNi