Yayın Tarihi:18 12 2014 01:37(1886)


ERSOY'dan "17 Aralık" Değerlendirmesi



TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet ERSOY sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapmış olduğu bir değerlendirme yazısında geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan "17 Aralık" olaylarına değindi ve şu anda ülke gündeminde olan bazı gazeteci ve kişilerin gözaltına alınma ve ifade verme süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

ERSOY yapmış olduğu paylaşımında  "Bugün çok şeyler söylenecek, çok şeyler okuyacaksınız..
Ancak şu kadarına dikkatinizi çekmek istiyorum..Yolsuzluk kısmı ayrı birşey, yapan cezasını mutlaka çekmelidir.. Yargılanmalıdır kim olursa olsun.. Yetimin hakkına uzanan el asla affedilmemelidir.." dedi ve şunları kaydetti:



"17 ARALIK......
Değerli Kardeşlerim,
Bugün 17 Aralık.. Yolsuzluklara ilgili bazı iddialar üzerine, devletine ve milletine her türlü ihaneti ve kumpası yıllardır kurduğunu sonrasında çok net bir şekilde gördüğümüz çetenin devleti ele geçirme girişiminin yıldönümü..
Bugün çok şeyler söylenecek, çok şeyler okuyacaksınız..
Ancak şu kadarına dikkatinizi çekmek istiyorum..
Yolsuzluk kısmı ayrı birşey, yapan cezasını mutlaka çekmelidir.. Yargılanmalıdır kim olursa olsun.. Yetimin hakkına uzanan el asla affedilmemelidir..
Ancak bunları bahane ederek Başbakan hakkında dönemin başbakanı ifadesini kullanarak önceden hazırlanmış fezlekeleri işleme koymak ihanettir..
Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırları durdurup içini ifşa etmeye çalışmak ihanettir...
Devletin Başbakan'ını, MiT'ini, Genelkurmay'ını, Bakanlıklarını dinlemek ve bu konuşmaları servis etmek, ifşa etmek, basında yayınlamak ihanettir..
Kendilerine dokunan herkesi türlü türlü kumpaslara ortadan kaldırmaya çalışmak ihanettir...
Meşhur kadınların kimlerle beraber olduklarını tespit edip himmet toplarken şantaj malzemesi olarak kullanmak için dinlemek alçaklıktır..
Devletin kurumlarına yuvalanarak ele geçirilen her imkan ve fırsatı devletin için değil, çeten için kullanmak ihanettir...
Şimdi şu soruların cevabını da düşünelim lütfen...
Bu iddialar ortaya atılırken bir camiayı suçlamayın elinizde ne varsa çıkarın ortaya suçlular cezasını çeksin deniliyor..Peki ifade vermeye çağrılmayı bile zulüm olarak görenler, şova dönüştürenler ve bütün dünyayı ülkemiz aleyhine ayağa kaldırmaya çalışanlar neden bu kadar yaygara koparıyorlar?
Türkiye'de ilk defa ifade vermeye onlar mı gidiyor?
Ifade bile vermeyeceklerse gerçekler ya da suçlular nasıl ortaya çıkacak?
Sahi bugün bu yaygarayı koparan şovmenler dünlerin mazlumları için neden hiç kıllarını kıpırdatmamışlar?
Sahi kumpasları, uydurma delilleriyle yıllarca cezaevinde yatanlara bırakın ifade alınmak için yapılan davete bu kadar kopardıkları yaygarayı, bir kez olsun empati yapmışlar mı?
Sahi Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye birileri dokunmak istediğinde, haksızlık yapıldığında, Partisi kapatılmak istendiğinde, 367 kararları alındığında, başörtüsü garabetlerinde ses, sadece islam dünyasından yükselir Batı'nın umurunda bile olmazken, kurulan bir kumpasla yıllarca cezaevinde yatırılan samimi bir mümin grubun başına örülmek istenen çorap araştırılmak için ifadeye çağrılan bu insanlar sözkonusu olduğunda neden İsrail'i, ABD'si, AB'si hep birlikte avazları çıktığınca bağırırlar?
Gazeteleri gece baskıyı durdurup yeni baskıya girerler? Ne olur yani gazeteciler hiç suç işlemez mi? Dünyanın her yerinde idama götüren müslümanlara hiç ses çıkarmayanlar, ifadeye götürülen bu beyler için neden yeri göğü inletirler?
Hırsızın Allah da mahkemeler de belasını versin dostlarım, ama safımızı belirlerken devletimize, milletimize, değerlerimize ihanet edenlerle, İsraille, Yüzyılımızın zalimleriyle iş tutanlarla beraber olmayalım...
Bu soruşturmayı bile basın özgürlüğüne darbe diye sunmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim..
Hani deniliyor ya bütün bunlar 17-25 Aralık'ı örtmek için yapılıyor... Tam tersi yolsuzluk iddiaları bahane edilerek, Devletimiz ve Milletimiz'e gözünü kırpmadan ihanet edebilen, hain, işbirlikçi bir çete masum masum sahiplendirilmeye ve aklanmaya çalışılıyor... Aman dikkat...
Hala öyle değiller mi diyoruz, bırakalım yargı görevini yapsın, ifade bari versinler....."






Facebook'ta Paylaş
14. Yorum: sağlokçı 22 12 2014 19:04
ne davulcunun önünde nede zenginin yanında oldun verdiğimiz oylar helal olsun.yolun açık olsun

13. Yorum: vatandaş 20 12 2014 06:12
sn vekil allah aşkına sen yazdıklarının doğru olduğunumu zannediyorsun sen artık yalan söylemekten bıkmadın hrhalde tabi koltuk sevdasıbence akp tek başına bir parti değil kualiasyon partisioda kimmi sen çok iyi biliyorsun

12. Yorum: bybtl 20 12 2014 05:01
mehmet bey 17 aralık 2013 den 17 aralık 2014 e kadar yapılanlara baksanız bile yolsuzluk belli olur. mesela paraları polisler kendi koydu deniliyor bugün o para sahiplerine faiziyle veriliyor. önce montaj denilen dinlemelere sonrada çıkıp bizi dinlediler diye polisler içeri atılıyor. burda bir yalan olduğu kesin! evet yolsuzluk yapan varsa cezalarını çeksin darbe yapmak isteyen varsa o da cezasını çeksin... ama ayağına geleceeğiniz bu milleti kandırmaya çalışmayın.

11. Yorum: boyabatli 20 12 2014 02:41
sayin ersoy akp nin bakanların vekillerin yaptıkları hirsizlilar yolsuxluklar goz gore göre milletin gözüne baja baka akladiniz bunlarin hesabi nasil verceksiniz erdogan tutturmus bir paralel yapi gidiyor onun pesindende davutoğlu gidiyo herkez orgut akp sütten cikmis ak kasik unutmayiniz bunun hesabida size sorulacak bakalım ne napcaniz gerci yargi sizin elinizde polis sizin ekinizde size kim ne yapabilirki

10. Yorum: osman k. 18 12 2014 23:52
kaldır ersoy indir ersoy uyu türkiye

9. Yorum: saf seçmen 18 12 2014 18:05
sayın mehmet bey siz bu insanları sadece oy pusulası olarakmı görüyorsunuz.diyorsunuzki
yolsuzluğu yapan vardır yargılansın bunlar boş laf,hırsızları korumak için her türlü kanuna önergeye destek olacan ondan sonra türübüne oynacan yazık.benim bir müslüman olarak üzüldüğüm mevzu şu.para kazanılan bişey tekrar yerine gelir fakat,siz namaz kılan hırsızları sanki islamda varmış gibi destek oluyorsunuz.dinimiz diyorki haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. allah(cc) var,hesap var,

8. Yorum: gözlerimyaşardı 18 12 2014 08:55
sayın vekil bir çok cümle sarfetmişsiniz ve ihanet değilmidir demişsiniz velevki hırsızlık falan yok birileri yalan söylüyor.peki pkk ile oslo da yasada anayasada olmayan yasadışı yapılan görüşmeler ve halen devam eden pazarlıklar nedir 29 ekim 2014 günü milli bayramımızda çapulcu peşmerge itlerine vatan toprağını hemde pkk/pyd terör örgütüne ayn el arap (kobani)kentine yardıma giderken çiğnetmek nedir.evet sayın vekil bu ülkede paralel yapılar olabilir bişey demiyorum süreç devam ederken ama birde dokunulamayan paralel yapı var pkk ona iki çift sözünüz yokmu.evet mgk da askerlerin zoruyla ilave edildiğisöylenen -lar eki gibi gibi paralel yapı değilde yapı-lar vardır.eli kalem tutanlara meydan okumak güzelde onlar eli silahlı diye onlara söylenmezmi söz.17 aralıkta diyarbakırın göbeğinde kürdistan bayrağı dağıttı pkk nın yan kolu ydh mi ne haltsa peki bu nedir.efendimiz(s.a.v) ne güzel söylemiş '' ya hayır söyle ya sus '' diye.aynen öyle

7. Yorum: temizeller 18 12 2014 06:05
sayın vekilim tüm bu olanlar karşısında hiç olmazsa sükut etmenizi beklerdim. evet herkes yargı karşısına çıksın ve ifadesini versin ama bir taraf da hakim karşısına bile çıkmadan aklanmasın.

6. Yorum: isimsiz 18 12 2014 04:53
sayiın vekil siz en iyi bildiğiniz işi yapın yani tbmm de elinizi indirin kaldirin kimseyi savunmayin hirsizin hicmi sucu yok

5. Yorum: 17-25 aralık! (2) 18 12 2014 04:26
<<<<<<<
---şuarâ suresi 181-182-183. ayetler:ölçüyü tam yapın eksiltenlerden olmayın.doğru terazi ile tartın.insanların haklarını kısmayın. yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.
kutsal kitabımız, insanlara en doğru yolları tarif ederek bu yollardan gidilmesini istemektedir. kimileri bu yolları başkalarına tarif eder, fakat kendilerinin bu yollardan uzaklaştıkları görülmektedir. halk arasında söylenen bir söz vardır" halka verir talkını,kendi yutar salkımı!" şimdi ülkemizde geçerli olan durum böyle değil mi?

4. Yorum: 17-25 aralık! (1) 18 12 2014 03:59
kimi siyasilerimiz demişler ki 17-25 aralık tarihleri arası"yolsuzluk ve rüşvet ile mücadele haftası" olsun demişler! bizde bu konu ile ilgili acaba kutsal kitabımız neler emretmiş (belki birilerine ders olur!)onlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedik!
---bakara suresi 188.ayet: aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. insanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için hakimlere(işbaşındakilere
)rüşvet olarak vermeyin.
---nisâ suresi 2. ayet: yetimlerin,öksüzlerin mallarını verin.helalı haramla değişmeyin.onların mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin.çünkü bu büyük günahtır.
---mâide suresi 38. ayet: hırsızlık eden erkek ve kadının yaptıklarına karşılık bir ceza ve allah'tan ibret olmak üzere ellerini kesin. allah izzet ve hikmet sahibidir. (allah katında en ağır suç olarak nitelendirilmiş! fakat kimilerinin umurunda mı? talkımı veriyorlar,salkımı yiyorlar!) >>>>>>>>

3. Yorum: 17 aralık 18 12 2014 03:50
sayın ersoy siz yazdıklarınıza inanıyormusunuz; evet gazetecilerde suç işler ama neden 17 aralıkta adı geçenlerin suç işleyeceğine inanmıyorsunuz. bence yargıya müdahale edilmeden herkes yargılanması gerekirdi. kamuoyu sizlerden bunu beklerdi. yanılmışım, keşke sizlere oy vermesydim.

2. Yorum: sakin 18 12 2014 03:44
memet bey 6 ay sonra vekilliğin bitiyor inşallah orta çarşıya geleceksin inşallah vatandaşınan tokalaşırken senin ellerin bazı tertemiz arkadaşların elleriyle tokalaşacak

1. Yorum: uyusun da büyüsün ninni! 18 12 2014 02:45
son cümlede deniyor ya "bırakalım yargı görevini yapsın!" aklı başında hiç kimse bu sözlere karşı çıkar mı? hukukun üstünlüğüne inanan herkes yargıya güvenir ve kararlarına saygı duyar. her ne sebeple olursa olsun devletin savcıları ve polisleri kimi kişilere karşı bir operasyon yapıyorlar ve kişileri zan altında bırakacak delillerle tutukluyorlar!bundan sonrası olanları tekrarlamanın bir anlamı yok.bununla ilgili bir yıldır ülkemizde neler olup bittiğini gördük,duyduk,şahit olduk! demokratik ve hukukun üstünlüğüne inanmış ülkelerde olamayacak durumlar maalesef ülkemizde olmuştur! artık mızrak çuvala sığmamaktadır ve halada ne yazık ki kimi kişileri aklama adına canhıraş bir şekilde, sözcük ve gündem saptırma söylemleri ile kendilerini de zan altında bıraktıklarının farkında bile değiller mi acaba dedirtiyor! ve halada aynı nakaratlarla ninni söyler gibi uyutmaya çalışmıyorlar mı? pes doğrusu ya ! dedirtmiyorlar mı?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

57558


Tasarım:DtGaNi