Yayın Tarihi:21 12 2014 04:08(1578)

Osmanlıca Diye Arapça Yazdılar

AK Partili üyeler eski bakana Osmanlıca sürprizi yapacaktı ama...

AKP üyeleri ilçe kongresinde yöneticilere hoş görünmek için hazırladıkları pankartlarla şaşırttılar. Kürsüye çıkan eski bakan Nihat Ergün, “Bu pankartı Osmanlıca yazmaya çalışmışsınız ama pankarttaki yazı Osmanlıca değil, Arapça” dedi.

AKP’nin Kocaeli Başiskele İlçe Kongresi’nde partililer son günlerin modası Osmanlıca’yı ne kadar benimsediklerini göstermek için kongre salonunu pankartlarla doldurdu. Salonda Arapça olarak yazılmış “Gururumuz Osmanlının Torunlarıyız” ve “Kadınsız Bir Siyaset, Kadınsız Bir Demokrasi, Sadece Kadınlar İçin Değil Toplum İçin Eksikliktir” pankartları yer aldı. Kürsüye çıkan eski bakan Nihat Ergün, “Bu pankartı Osmanlıca yazmaya çalışmışsınız ama pankarttaki yazı Osmanlıca değil, Arapça” dedi.

Haber: Haber 3

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: iklc 25 12 2014 17:55
osmanlıca saten! arapçadan mı oluşuyor? :) peki arapçadansa neden adı osmanlıca ve bundan 150 yıl önce arapça mı konuşuluyordu? çalıda gül bitmez cahile söz yetmezmiş. boşuna ne anlatsam..

5. Yorum: öz osmanlı 23 12 2014 19:13
çoraklıdan dogru söylüyorsun japon alfabesi ögrenmemiz lazım çünki onlar daha önde elektronikte

4. Yorum: istanbuldan 23 12 2014 11:21
arkadaşlar tayıp beye veya başkalarına laf söyleyenler osmanlıca saten arapcadan oluşuyor bilmiyen arkadaşlara bilyi amacıyla saygılar....

3. Yorum: boybatlı 23 12 2014 02:24
ya arkadaşlar çok istediğiniz osmanlıcanın yazılışını bile beceremeyen zevatlar siz neyin peşinde olduğunuzu bir sorgulayın.tayyip bey ne isterse yapıyorsunuz.ileride farklı şeyler isterse şaşmayınız.yapınız.

2. Yorum: çoraklılardan 23 12 2014 00:39
latin alfabesi bize yeter artar dostlar. durduk yere yeni bir alfabe ( eski ) alfabemizi niye öğrenelimki ? herkes okur yazar artık.çağ uzay çağı bilişim çağı beyler.uzay teknolojisini nükleer teknolojiyi öğrenmeliyiz luzumlu bilgiler ve alanlar olarak. değil mi ?

1. Yorum: ilginç 22 12 2014 23:34
eğitim şart demiyormuyuz. bu eğitim değil düpedüz cehalet.neyse ki sayın bakan durumu düzeltmiş.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

73536


Tasarım:DtGaNi