Yayın Tarihi:26 12 2014 20:02(1698)


Gerze MYO’nun Yeni Eğitim Binası Açıldı


Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımı ile Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulunun yeni eğitim binasının açılışı gerçekleştirildi.


Açılışa Bakan CANİKLİ'nin yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger,TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Mehmet ERSOY, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, üniversite personeli ile Sinop İl Protokolünden çok sayıda daire amiri ve öğrenciler katıldı.

Bakan Nurettin Canikli ve beraberindeki heyet karşılama merasiminin ardından törenin yapılacağı konferans salonuna geçti. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, bu güne kadar ne söz verildiyse gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bugün açılışını yaptığımız Gerze Meslek Yüksekokulumuz ve çalışmalarına hız verdiğimiz yeni kampüs alanımız bunun en büyük kanıtıdır. Önümüzdeki yıl inşallah mühendislik ve mimarlık fakültemizle ve özellikle nükleer enerji mühendisliği bölümüne de öğrenci alacağız. Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan ve Sinop'a kurulması planlanan nükleer enerji santrali için bu şehrin üniversitesi olarak mühendis yetiştireceğiz” diye konuştu.

Rektör Bircan’ın ardından konuşma yapan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, katılımlarından dolayı Bakan Nurettin Canikli’ye ve Gerze Meslek Yüksekokulunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Son olarak konuşan Bakan Canikli, sözlerine Sinop’un güzelliklerinden bahsederek başladı. Bakan Canikli, "Sinop'un bu güzel doğasının biraz yani Türkiye'nin uç köşesinde kalmış olması zaman zaman bir talihsizlik olarak ifade edilir ama aslında bu bir şans. Eğitim alanında olduğu gibi birçok alanda rekabet her alanda geçerli, yoğun bir rekabet ortamı ile karşı karşıyayız. Özellikle hükümetlerimizin eğitim politikası ve eğitime verdiği önemin sonucu olarak Türkiye'nin her yerinde benzeri eğitim kurumlarının faaliyete geçmesi, bugün 81 ilimizde üniversite var. Sinop'ta da Sinop Üniversitesi faaliyette. Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu rekabet ortamında bizde varız, bizi de dikkate alın, biz de geliyoruz diyor, bunun anlamı budur. Bu çerçevede başarılar diliyorum, Allah yardımcınız olsun. Bu çerçevede bu amaca yönelik olarak bu hedefler, bu masumane, samimi, güçlü hedefler için elbette hükümet olarak her türlü desteği vermemiz gerekiyor ve vereceğiz. Bugüne kadar verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gerze Meslek Yüksekokulu'nun açılış kurdelesi kesildi. Bakan Canikli ve protokol üyeleri okulu gezip, öğrencilerle sohbet etti. Radyo ve Televizyonculuk bölümünü gezen Bakan Canikli, burada üniversiteye ait kanalda canlı yayına katılarak soruları yanıtladı. Bakan Nurettin Canikli öğrenciler ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.



Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74947


Tasarım:DtGaNi