Yayın Tarihi:27 12 2014 18:46(1372)

Fetih Ruhu Sinop'ta Canlanıyor

Sinop'un Türkler tarafından fethinin 800. yılı kapsamında 27.12.2014 Cumartesi günüSinop'ta düzenlenecek olan etkinliklere hazırlık son sürat devam ediyor.

Hazırlıklar kapsamında birbirinden farklı görüş ve düşünceden 23 sivil toplum kuruluşu olan  "Anadolu Gençlik Derneği, Belediye-İş Sendikası, Kuzey Yıldızı Spor Kulübü, Türkiye Kızılay Derneği, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Beluga Sualtı Sporları Derneği, Gençlik Spor Kulübü, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türk Eğitim-Sen, Sinop Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği (SEARGED), Sinop Aydınlar Ocağı, Türk Hava Kurumu (THK), Sinop Ülkü Ocakları, Sinop Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Sinop Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Sinop Gazeteciler Cemiyeti, Hayaller Tiyatrosu ve Vitrinhaber Gazetesi" nin yer aldığı 'Fetih 1214 Platformu' üyeleri Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan’ ı makamında ziyaret etti.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Platform Başkanı Muhammet Başoğlu, Sinop tarihinde ilk kez bu kadar farklı görüşteki STK'nın bir araya gelerek böyle bir önemli etkinliğe imza attıklarını söyledi. Sinop için büyük anlam taşıyan organizasyonda yer alan sivil toplum kuruluşlarının her birine teşekkür eden Muhammet Başoğlu, program hakkında da bilgi verdi. Başoğlu; "Sinop yarın fethinin 800. yılını kutlayacak. Büyük bir katılım bekliyoruz. Etkinlikler yarın saat 14:00'da eski otogar mevkisinde start alacak. Burada temsili olarak temsili olarak halatlarla tarihi kalemizin surlarına tırmanma gösterisi yapılacak. Bu noktadan başlayacak olan halk yürüyüşü ardından saat 16.00'da Halk Eğitim Merkezi salonunda TV ekranlarından da tanıdığımız ünlü araştırmacı ve tarihçi Talha Uğurluel bir konferans verecek. Akşam saatlerinde ise coşkunun zirve yapacağını düşünüyoruz. Saat 18.00'da Genelkurmay Mehteran Bölüğü coşkulu bir konser verecek. Bizler platform olarak tüm halkımızı organizasyona davet ediyoruz" dedi.

İl Müftüsü Erkan ise “Sinop’un ve ülkemizin milli ve manevi değerlerimize, tarihimize sahip çıkarak, gelecek nesillere tarihimizi aktararak memleketimizin tanıtımına katkı sunduğunuzdan ötürü üyelerinizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Celal Şenaslan
Diyanet Tv-SİNOP

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

55835


Tasarım:DtGaNi