Yayın Tarihi:29 12 2014 22:15(1421)

Eswl –Böbrek Taşı Kırma Ünitesi

Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde ESWL- Böbrek Taşı Kırma cihazı kullanılmaya başlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

ESWL- Böbrek Taşı Kırma cihazı ile ilgili olarak bilgiler veren Genel Sekreterimiz Opr. Dr. Tolga BAŞ  “ESWL, vücut dışından taşın olduğu bölgeye dalgalar göndererek taşlara ulaşır ve bu dalgalar yardımıyla taşları kırar. Tedavi sırasında hasta ağrı ve sancı duymamaktadır. Bu yüzden tedavi esnasında herhangi bir ağrı kesici ilaç verilmez. Tedaviler ortalama 3 seans sürmektedir.Bu seanslar taşın büyüklüğüne ve yerine göre değişir. Bu tedavi yöntemi 2 cm’ den küçük taşlar için uygulanmaktadır.Bu cihazın başarı oranı böbrek taşlarında % 80-85, üreter taşlarında( idrar yolu) % 85-90, alt üreter taşlarında ise % 75-80 dir. Seanslar yaklaşık 30 dakika sürer ve işlem sonrasında hastanın hemen normal hayatına döneceğini” söyledi.

Genel Sekreter Opr. Dr. Tolga BAŞ, ESWL-Taş Kırma cihazının Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlamasının sağlık alanında çok önemli bir yenilik olduğunu, bu sebeple hastalarımızın il dışına gitmelerine gerek kalmayacağını” belirtti.

Genel Sekreter Opr. Dr. Tolga BAŞ “Böbrek taşlarının tedavisinde son teknoloji olan ESWL  cihazı sayesinde, anestezi uygulanmadan, ağrısız, sancısız tedavi olanağı sağlanmıştır” diyerek ilimize hayırlı olsun temenisinde bulundu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

37419


Tasarım:DtGaNi