Yayın Tarihi:30 12 2014 09:07(2613)



Meteorolojiden Kar Yağışı Uyarısı

Meteorolojiden yayımlanan ve Sinop'un iç kesimlerinden de bahsedilen bir mesajda kar yağışı uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Meteorolojik Uyarı


Tarih:    29 Aralık 2014 Pazartesi        Saat:    14:00        Uyarı No:    450        Uyarı Kodu:    Normal
Kar Yağışı Uyarısı !
Beklenen Hadise  
 Kar Yağışı
Beklendiği Yer    Yurdumuzun batı bölgelerinde başlayan yağışların, bu gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.
Kar yağışının 30.12.2014 Salı Günü, Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde, 31.12.2014 Çarşamba Günü ise; karla karışık yağmur ve kar yağışlarının Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kuzey ve İç Ege ile Eskişehir ve Isparta çevrelerinde görüleceği tahmin ediliyor.
İstanbul'da bugün (29.12.2014) kuvvetli Lodos ile yağmur şeklinde devam eden yağışın, öğleden sonra Lodos'un Karayele dönmesiyle, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı ve yağışın yarın (30.12.2014) sabah ilk saatlerinden itibaren kuvvetli (70-90 km/saat) Poyraz'la birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ve gün boyu etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. İstanbul'da kar yağışının, Çarşamba günü (31.12.2014) öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmur şekline dönüşmesi bekleniyor.
Yarın (30.12.2014 Salı Günü); görülecek kar yağışlarının kuvvetli Poyraz fırtınası ile birlikte Marmara'nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç kesimleri ) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli kar yağışı ve Poyraz fırtınasının neden olabileceği, tipi şeklinde kar yağışı, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı    29.12.2014 14.00 - 31.12.2014 14.00 TSİ

Hadisenin Şiddeti    Kuvvetli Kar
Oluşması Muhtemel Riskler    Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Önlemler    Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri
Uyarı Yapan Merkez    Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü"

----------------------------------------------------------------------------


Yapılan son değerlendirmelere göre Boyabat'ın 5 günlük hava durumu tahmini ise şu şekilde:


http://www.mgm.gov.tr

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

76663


Tasarım:DtGaNi