Yayın Tarihi:06 02 2015 19:17(1263)

TSO’lara akademik danışman atandı

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası ile Boyabat Ticaret ve Sanati Odası tarafından ortak mutabakatla belirlenen isim Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Karayücel Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İl Akademik Danışmanı olarak atandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici yaptığı açıklamada ; “ T.Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , hem yerel kalkınmaya katkı sağlamak hem de üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmek amacıyla 81 ile 81 akademik danışman projesini hayata geçirdi.

Bu proje ile, Türkiye’de 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsaların yerelde veri ve bilgi üreterek şehir ve bölge stratejisi oluşturma kapasitelerinin de geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca , Akademik danışmanlık hizmeti verecek olan akademisyenlerin, başta Oda ve Borsalar olmak üzere illerin ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamaları öngörülmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin ’81 İle Akademik Danışman’ projesi kapsamında, Sinop Odalarının Akademik Danışmanı olarak görevlendirilen Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Karayücel  Ankara’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Akademik Danışmanlara, 31 Ocak – 3 Şubat 2015 tarihleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) organizasyonu ile Türk Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından , hem birliğin kurumsal yapısı, iştirakleri, hizmetleri ve projeleri hakkında bilgi verilerek camia tanıtıldı, hem de bundan sonraki süreçte birlikte yapılabilecek işler hakkında detaylı bilgi verildi” dedi.

İl Akademik Danışmanı olarak atanan Prof Dr. Sedat Karayücel’de “ Sinop ve Sinop halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu dile getirerek, Ankara’daki çalışmaları sırasında Türkiye’nin Yeni Gelişim Koridorlarının belirlenmesinde Sinop’taki tüm Sivil Toplum Örgütleri, Kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyum içerisinde çalışacaklarını Sinop ve bölgenin kalkınmasında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Sedat Karayücel kimdir:

1965 yılında Trabzon’da doğdu. İlk orta eğitimini Trabzon’da tamamladı. 1988 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Fakültesi’nden iyi derece ile mezun oldu. 1992’de Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında yüksek lisansını tamamladı. 1993 yılında İngiltere Stirling Üniversitesinde Su Ürünleri alanında doktora eğitimine başladı ve 1997’de tamamladı. 1984 yılından beri öğrenci olarak başladığı Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde farklı tarihlerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkan yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Dekanlık görevlerini yaptı.

Birçok bilimsel dergide hakemlik ve editörlük görevlerini yaptı. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı’nda birçok projede değerlendirme komisyonunda bulundu. Birçok TÜBİTAK ve Üniversitelere ait projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev yaptı. Sinop Üniversitesini ulusal ve uluslararası arenada temsil eden Prof. Dr. Sedat Karayücel’in ulusal ve uluslararası çok sayıda eseri olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

42972


Tasarım:DtGaNi