Yayın Tarihi:08 02 2015 04:36(1080)

Engin Altay TBMM’de Toplantı Düzenledi

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, İç Güvenlik Yasasının ertelenmesiyle ilgili olarak, geri çekme kararının kalıcı olmasını istedi.

Altay, konu ile ilgili olarak TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında İç Güvenlik Yasası'nın bu hafta Genel Kurul’a gelmediğini hatırlatarak, "Gelen duyumlara göre paketin haftaya Genel Kurula geleceği yönünde. Bu tasarı öz itibariyle keyfi dinleme, gözaltı, aramalarının, hukuk normlarının dışına çıkarak önünü açan bir tasarı. Türkiye'de yeterince daralmış olan demokrasiyi daha fazla daraltmaktan başka bir anlam taşımaz. Bu da sadece toplumu gerer. Hükümetin görevi toplumu germek değil. Karşımızda toplumu geren bir hükümet var. İç Güvenlik paketi demektense iç dinamit paketi demek daha doğru olur. Aday listeleri sarayda belirlendiğinde tasarıya parmak kaldıran iktidar milletvekilleri, üçte ikisinin isimlerini göremeyecektir. Kendilerini kullanılan kağıt mendil gibi hissedecekler. Sağduyulu bir tavır bekliyoruz. Bu yasa ile tepki ve protesto hakkı kullanılamaz hale gelecek. Bu yüzden şiddetle karşı çıkıyoruz, çıkacağız. Hiçbir güvenlik kaygısı, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına temel olamaz. Hukuk devleti sıfırlanmaya çalışılıyor. Bu yasa genel kurula gelirse önce Meclis iç güvenliği tehdit altına girecektir. Genel kurulda geçit vermeyeceğiz. Bunun için çok sayıda imkan var" dedi.

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye geçmesiyle ilgili soruya Altay, "Bank Asya'nın artık yasal bir karşılığı olmadığı anlaşıldı. Karşılıksız çek gibi. Hükümetin yaptığı zorbalıktır, yasa dışıdır, eşkıyalıktır. Bankanın kasasını ha silahla soydunuz ha kanunsuz işlem yaparak bankaya müdahale ettiniz. İkisi de aynıdır, eşkıyalıktır" diye belirtti.

Haber: Haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

24365


Tasarım:DtGaNi