Yayın Tarihi:11 02 2015 23:35(1653)

Sinop Üniversitesi Rektörü Bircan İl Müdürlerini Ağırladı

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop’ta görev yapan İl Müdürleriyle Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde bir araya geldi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya Sinop İl Müdürleri katıldı. Toplantıda Rektörümüz Bircan’a, Rektör Yardımcılarımız, Üniversitemiz Genel Sekreteri ve Yüksekokul Müdürleri eşlik etti.

Konuşmasının başında yapılan toplantıların yanlış algılanmaması gerektiğini yineleyen Sinop Üniversitesi Rektörü Bircan, “Siyasete girme gibi bir niyetimiz yok. Bizim tek bir amacımız var Sinop Üniversitesi'ni tanıtmak, anlatmak. Son bir yıl içerisinde yaptıklarımızı sizlerle paylaşmak.” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda Sinop Üniversitesi Rektörü Bircan, Sinop Üniversitesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Bircan, yeni kampüs alanına yapılacak olan inşaatlara ilişkin de bilgi vererek, önümüzdeki yıllarda Sinop Üniversitesi’nin daha modern bir görünüme kavuşacağını ve öğrencilerin daha iyi şartlarda öğrenim göreceğini belirtti.

Sinop Üniversitesi Rektörü Recep Bircan konuşmasının devamında, “Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking by Academic Performance (URAP) sıralamasına göre Üniversitemiz, bu yıl 2007 yılında kurulan 27 üniversite arasında ikinci sıraya yerleşti. Aynı yıl kurulan bir çok üniversiteyi geride bırakan üniversitemizin başarısı ortadadır. Ayrıca 2007 yılında 2 bin 407 olan öğrenci sayımız, 2015 yılına gelindiğinde 5 bin 859 olmuştur. Bu artışta açtığımız yeni programların, bölümlerin ve diğer üniversitelerle yapılan ikili anlaşmaların etkisi çok büyüktür. Ulusal ve Uluslararası değişim programları kapsamında Erasmus Programı ile İngiltere, Avusturya, Portekiz gibi 16 Ülkede 31 üniversiteyle, Mevlana programı ile Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kırgızistan gibi ülkelerle 11 ülke 25 üniversiteyle anlaşmalar yaptık. Bu kapsamda Üniversitemize 2013-2014 yılında 17 yabancı öğrenci gelirken, 2014-2015 yılında ise bu sayı 41’ yükseldi. Her geçen yıl da bu sayı artacaktır.” dedi.

Toplantı sonunda ise İl Müdürleri, kendilerini ağırladıkları için Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’a teşekkür ettiler.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

65254


Tasarım:DtGaNi