Yayın Tarihi:11 02 2015 23:43(2030)

'30 yıldır yanlış biliyormuşuz'

Bilim adamlarından 30 yıl sonra tereyağı ve tam yağlı süt ile ilgili enteresan bir itiraf geldi: Yanılmışız.

Uzmanlara göre 1983 yılında açıklanan ve verilmeye başlanan "tereyağı kalbe zararlıdır" tavsiyesinin aslında net bir bilimsel kanıtı olmadığı ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, insanlara yıllardır toplam besin alımı içindeki yağ tüketiminin yüzde 30'unu, doymuş yağ tüketiminin de yüzde 10'unu kısıtlamaları söyleniyordu.

MİLYONLARCA İNSAN YILLARDIR BU ÜRÜNLERİ TÜKETİYOR

Milyonlarca insan da bu tavsiyelere dayanarak yıllardır, tam yağlı süt, peynir gibi ürünlerden uzak dururken, kolesterol düşüren ve yağı azaltılmış besinlerden oluşan bir ürün yelpazesi yaratıldı.

KARBONHİDRATLAR DA "KÖTÜ ADAM" OLUYOR

Bazı uzmanlar şimdi de karbonhidratların kötülendiğini ve yağ gibi kötü bir imaj oluşturulduğunu söylüyor. Birçok diyet ise karbonhidrat alımını azaltarak ya da tamamen keserek kilo verdirmeye çalışıyor. Ancak İngiliz Ulusal Sağlık Servisi patates, ekmek, pirinç ve süt tüketmeyi öneriyor.

1991 yılında İngiltere'de kalorinin yüzde 50'sinin karbonhidratlardan alınması yönünde resmi bir tavsiye verilmişti.

OBEZİTENİN NEDENİ BU YAĞ YASAĞI OLABİLİR

Habere göre bazı uzmanlar artık dünyada gitgide yayılan obezite hastalığının sebebinin ise bu "yağ yasaklaması" olduğunu öne sürüyor. Çünkü uzmanlara göre yağ yasakları insanların karbonhidratlı yiyeceklere yönelmesine ve beslenme alışkanlıklarını bu yönde değiştirmesine neden oldu.

Haber: Hürriyet

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: fatma57 12 02 2015 18:15
canan karatay hoca sayesinde neyin ne olduğunu öğrendik. gittiğim sağlıkla ilgili bir konferansta bir bilim adamı bir eve zeytinyağı, tereyağı ve kuyruk yağı giriyorsa o evde hastalık olmaz demişti. günümüzde ortaya çıkan damar tıkanıklıkları ve kanserler 30 yıldır yanlış beslenmenin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. marshall yardımları ile amerika bizden zeytinyağları alıp bize gdo'lu mısır yağlarını vermişti bir baktık türkiye'de raflarda mısır yağları. hem ürünlerini sattılar hem de tedavisi için ilaçları ürettiler. ilçemizde tereyağ ve hayvancılık artmalı ve zeytin ekimleri yapılmalı...

2. Yorum: valla ilginç... 12 02 2015 08:06
yağ yeme!
yumurta yeme!
yıllarca milleti bu besin değerlerinden yok kalbe zararlı, yok kolesterol yükseltir diye mahrum ettiler! ülkemizde karatay hoca bir kalp doktoru olarak belli miktarlarda yenmesini devamlı tv programlarında açıkladı! anlaşılan o ki daha önce fazla bir bilimselliğe dayanmadan olasılıklar üzerine söylenen sözler, şimdi bilimsel araştırmalar sonucu söylenmiş ve o doğrultuda bilgiler verilmiştir.
çocukların her sabah bir yumurta ve süt ile yaptıkları kahvaltının, gerek okulda, gerekse sağlıklı büyüme ve gelişmelerinde etkisi olacaktır. her ne kadar görüntüsü ve lezzeti çocukların ilgisini çekse de hazır market gıdalarının hiçte sağlıklı besinler olmadığı yetkili kişilerce her zaman anlatılmaktadır! zamanla bu gıdalardan alsakta, mutlaka süt,yoğurt,peynir yumurta ve ekmeğe sürülmüş bir tereyağı her zaman ana gıdalar olmalıdır!
sağlıklı gıdalar,sağlıklı nesiller demektir!

1. Yorum: . 12 02 2015 07:58
yuh.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

88637


Tasarım:DtGaNi