Yayın Tarihi:13 02 2015 00:21(2143)

Mete Çağdaş MHP’den Aday Adayı

Gazeteci Yazar Mete Çağdaş sosyal paylaşım sitesindeki kendi profilinde yaptığı açıklamada Milliyetçi Hareket Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı olacağı ile ilgili sinyal verdi! Gazeteci Yazar Mete Çağdaş sosyal paylaşım sitesindeki kendi profilinde yaptığı açıklamada Milliyetçi Hareket Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı olacağı ile ilgili sinyal verdi! Gazeteci Yazar Mete Çağdaş kamuoyunda büyük yankı uyandıran açıklamasında şunları dile getirdi;

İşte Çağdaş’ın büyük yankı uyandıran o açıklamasını noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz..

Dostlarım…

Arkadaşlar…

Ben ” illa ki milletvekili olmalıyım “diyen biri değilim ve böyle biri de asla olmadım.35 yıllık gazetecilik mesleğimde daima objektif ve tarafsız oldum. Bu konuda da tarafsız kalmayı çok isterim fakat ülke şartları bir TÜRK vatandaşı olarak, ister istemez beni taşın altına elimi sokmam gereğine sürüklüyor…

Şimdi içinde “ Kürdistan federasyonu “ bulundurulacak “ Yeni Türkiye “ özlemi içinde ortaya çıkıp, halkı kandırmaya çalışanlar var iken benim tarafsız ve kayıtsız kalmam; ATATÜRK ilke ve inkılâpları doğrultusunda yetişmiş bir vatandaş olarak hiç yakışık kalmaz.

Bu zamana kadar omurgalı, dürüst ve onurlu şahsiyetler “ Aman be canım siyaset yalancıların işi “mantığı ile hep uzak kaldığından ötürü; siyaset gerçekten yalancılara ve omurgasız duran lacivert elbiseli, iki yakalarını kravatları ile bir araya getirebilen ensesi kalın, koca göbekli düzen elçilerine kaldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Vatanperver, kendi çıkarını değil ülkenin ve milletin çıkarını gözetecek vekiller ile dolması vakti geldi de geçiyor bile…

Onun için 56 yaşına gelmiş, ömrü halk ve hak sevdası üzerine kurulmuş ve yüzden çok büyük sıkıntılar yaşamış; bir ağabeyiniz, kardeşiniz, yeğeniniz olarak seçme ve seçilme hakkımı kullanmak istiyorum.

Öncelikle yüce rabbimin arzusu ve isteği ile emri makul görürse tabi ki…

Yoksa siz ne kadar isterseniz isteyin rabbim nasip etmez ise hiç bir şey olmaz. Ben sadece yüreğimin sesi ve mantığımın süzgecinden bu karara varabildim.

Biliyorum ki her birinizin gözünde sadece “ Gazeteciyim “ ve öyle kalmalıyım. Fakat unutmayın ki İzmir de işgal esnasında Yunana ilk kurşunu sıkan ve oracıkta kahpece şehit edilen de gazeteci Hasan Tahsin’dir…

Beni seven ve CHP’ye gönülden bağlı olan dostlarım CHP’den aday görmek ister, AK partililer keza öyle MHP’liler de… Ama bu üç partiden olmayayıp, sadece “BAĞIMSIZ “olarak seçime girmemi arzu eden dostlarımın da olduğunu hissedebiliyorum.

Bağımsız seçilebilmem için Sinop’ta bir aşiret olması ve benim de bu aşiretin mensubu olmam gerekir.

Çünkü Bağımsızlığın ne kadar bir değer olduğunu anlayabilecek eğitimli, kültür ve birikimi olan halk yok ne yazık ki… Bağımsız girsem alacağım oy 5 bindir. Oysa vekil olabilmem için 25-30 bin oya ihtiyacım var. Onun için bir partiden aday olmam gerekiyor. Bu parti AK parti olmaz çünkü ne onlar beni ister ne de ben onları. CHP derseniz onların adayları aylar hatta iki yıl öncesinden belli idi…Ön seçim yapacaklar ve eski il Başkanı Mustafa Acun ya da eski merkez ilçe başkanı Barış Karadeniz den biri seçilecektir elbet.E şimdi onlar bu durumda iken benim araya girip “bende varım “demem abesle iştigal olur.Onun için geriye Baraj sorunu olmayan bir tek MHP kalıyor.

Ve ben kararımı MHP lehinde kullanmaya karar verdim. Önümüzdeki hafta Ankara’ya gidecek ve MHP Genel merkezin de görüşmeler de bulunduktan sonra net kararımı kamuoyuna açıklayacağım.Şimdilik “niyet “ile kısıtlıyım.Sadece sizlere her zaman olduğu gibi dürüst olmak istedim. MHP Sinop’ta 2014 seçimlerinde oyunu yüzde 10 arttırırken CHP yüzde 5 ve AKP yüzde 3 düşürmüş durumda.

Bu ne demek?

Sinoplular MHP genel merkezine mesaj veriyor ve diyorlar ki “ Karşımıza adam gibi bir aday ile gelin onu size Sinop’tan gönderelim “

Ve merhum Türkeş’in Sinop’u ziyaretinde “ Sinop ne zaman MHP’den bir milletvekili çıkartır işte o zaman MHP Türkiye de tek başına iktidar olur “ sözüne canlı tanık olmuş biriyim.

Kendime güvenim var. Eğer genel merkez ile anlaşma sağlayabilirsek ve beni birinci sıra aday gösterirlerse MHP’den aday olur ve 7 Haziran akşamı da sandıktan çıkan ve de MHP’nin Sinop’ta tarihini yazan adam olurum. İkincilik teklifini bile kabul etmem mümkün değil. Dediğim gibi “ Milletvekili olmak için ağaca çıkmıyorum “ gidecek görüşecek ve teklifimi bu yönde kullanacağım. Karar onlarındır elbette. Kabul ederlerse Sinop’tan bir milletvekili kazanmış olurlar. Kabul etmezler ise kendileri bilirler. O kadar çok kendime güveniyorum ki MHP birinci sıra beni aday göstersin ben sandıklarda patlama yaparım. Bu kadar da kendine güvenen biriyim. Çünkü Mete ÇAĞDAŞ adını Sinop’un dağında taşında duymayan bilmeyen yok. Belki yüzümü görmemiş ama adımı duymuş çok Sinoplu hemşerilerim vardır benim. Yani Mete ÇAĞDAŞ Sinop’ta popülist bir isimdir.Tanıtmak için zaman kaybı olmayacaktır partinin…İşte onun içindir bu kadar kendime olan güvenim… Tabi ki bu güveni bana veren de halkımdır. Yani sizlersiniz. Yıllardır kandırıldınız vekil olarak gönderdikleriniz sizlerin asil olduğunuzu unuttular. İşte bu kardeşiniz, bu ağabeyiniz, bu yeğeniniz bu arkadaşınız Allah (c.c) nasip eder de meclise girer ise sadece Sinop’a değil, Tüm Türkiye’ye millette vekillik yapmak nasıl olurmuş gösterecektir!

Onun için hayır dualarınız bekliyorum. Hakkımda hayırlısı ne ise Rabbim onu nasip etsin inşallah.

Dediğim gibi şimdilik MHP’den “ NİYETLİYİM “ aday adayı değilim. Önümüzdeki hafta netleştirip kamuoyuna gerekli açıklamayı olumlu ya da olumsuz yapacağım.

Bu vesile ile hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum…

Haber: Boyabat Son Haber.com

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: burak kargıza 14 02 2015 19:23
senin bu engin anlayışına yazıyı yorumlamana hayran olduk.biz senin kadar yorumlama gücüne sahip olamadığımız için yazıyı anlayamamışız.senden özür diler bu parlak fikirlerini kendine saklamanı rica ederiz.acaba sayın çağdaş daha önce nrelerdeydi?mhp biraz doğrulunca millet sahip çıkmaya başladı.yok öyle dava.bize davamızı bilen,adaylar lazım.

5. Yorum: burak kargız 14 02 2015 08:58
adam çıkmış samimi bir şekilde kendi profilinde kendi arkadaşlarına açıklamasını yapmış kamuoyuna değil.demek ki her partinin ortak adayı... ben sözlerinden bunu çıkarttım.onun için kimseyi kırmamak adına bu açıklamayı yapmış olduğunu algıladım.kendisine olan öz güveni de ayrı bir hava katmış bence.yok bu davaya gönül vermiş insanlar varmış filan bunlar 70 li yılların modası...bu görüş tarih oldu artık mhp merkez partisidir idol değil.o zaman ne gerek var aday aramaya yapın ülkü ocaklarınızın başkanlarını aday olsun bitsin bu iş. seçilecek olan milletvekili, ocak başkanı değil.bu arkadaşın söylediklerini iyi okuyup anlayın bence.birinci sıra aday yapsınlar beni mhp bir tane sinop'tan garanti diyor kendine bu kadar güveniyor ve emin ben tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.inşallah da onu yaparlar aday.

4. Yorum: boyabatlı 14 02 2015 00:59
gazeteci öyle hesabla mhp den aday olamazsın bu davanın çilekşeleri gönül adamları varken sana sıra zor gelir başka yerde otla

3. Yorum: ülkücü 13 02 2015 19:14
sayın çağdaş yani chp den aday olabilsen oaradan olacaksın.mecburiyetten mhp demiş,bir de düşüneceğim demişsin.sen bulunmaz hint kumaşı filan mısın? sen orada dur.bu davaya yıllarca gönül vermiş.çile çekmiş insanlar varken,lütfedip mhp den aday olacaksın öyle mi?bir kere açıklamaların partimizi aşağılayıcı.kendini çok yukarlarda görüyorsun.sağol mete bey.sen istersen ankaraya kadar hiç zahmet etme otur oturduğun yerde.gazeteciliğe devam.

2. Yorum: sıtkı 13 02 2015 16:44
mete bey size de başarılar ama sinop'ta mhp'nin adayı, ülkücü hareketin evladı, her daim dik durmuş, dürüstlüğü ve adamlığıyla mustafa meftun çağlar olacaktır. saygılar...

1. Yorum: mert 13 02 2015 01:53
doğrudur mhp vekil çıkarmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı lakin bu üslubun hoş değil pazarlık mhp'de yapılmaz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

10922


Tasarım:DtGaNi