Yayın Tarihi:13 02 2015 18:46(2941)

Gerze Yangını'nın 59.Yıl Dönümü Mesajı

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın Gerze yangınının 59.yıl dönümü mesajı.

13 Şubat 1956 Gerze için tarihe geçmiş acı günlerden biridir. Bundan 59 yıl önce bir ihmal sonucu meydana gelen yangın felaketi can ve mal kaybına neden olarak halkımızın ve ilçemizin üzerinde acı ve derin izler bırakmış ve Karadeniz’in incisi olan kentimizde adeta bir tarihi yok etmiştir.

Bu büyük felaketin üzerinden 59 yıl geçmiş olmasına rağmen her 13 Şubatlarda bu acı, ilçemizde tekrar yaşanmakta, her lodos rüzgarı estiğinde halkımızın üzerinde büyük bir tedirginlik oluşmaktadır.

Kötü günleri anımsamamak hiç hoş değil ama tarihimizi unutmamak adına, bu acı olayı yaşayanların anılarını taze tutmak, yaşamayanlarında bu anıları dinleyerek tarihe ışık tutmalarını sağlamak ve bu felaketten ders çıkartmalarına vesile olmak, yöneticiler olarak bizlerin öncelikli görevleri arasında bulunmaktadır.

Bu vesile ile 59 yıl önce yaşanan yangın felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diler, ilçemizde bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması temennisiyle halkımıza saygılar sunarım.

Osman BELOVACIKLI
Belediye Başkanı

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: adil açıkgöz 16 02 2015 04:09
gerze yangınında 7 yaşında idim.eski evimizin arkasında büyük kayalığa çıkmıştık.karşı tarafda büyük bir kızıllık vardı.hatta boyabatın itfaiyeside yardıma gitmişti.çok yararlı olduğunu , bir mahalleyi kurtardığını sonradan öğrendik.allah kimseye böyle büyük yangınla terbiye etmesin.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74359


Tasarım:DtGaNi