Yayın Tarihi:15 02 2015 03:47(1626)

14 Şubat Basın Açıklaması

KESK Şubeler Platformu olarak; Özgecan Aslan katliamına ilişkin "Kadın Katliamı Var! Tecavüz İnsanlık Suçudur!" basın açıklaması Eğitim Sen Şube Kadın Sekreteri Derya Kırmızıtoprak tarafından, Boykota saldırılara yönelik basın açıklaması ise Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Eker tarafından okunmuştur.

Kadın Katliamı Var! Tecavüz İnsanlık Suçudur!

Dün basına yansıyan, üç gündür kayıp olan 20 yaşındaki Özgecan’ın yakılmış cesedinin bulunduğu haberi ülkemizde kadına yönelik şiddetin korkunç boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Tarsus’tan Mersin’deki evine dönerken, bir baba, oğlu ve bir adam tarafından kaçırılan, tecavüze uğrayan ve öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan’ın yaşadığı şiddetin ve vahşice katlinin sorumlusu, ülkede kadına yönelik şiddet bu denli yaygınken, şiddeti azaltmaya ve kadınları her halleriyle kabul eden bir toplumsal yapıya zemin oluşturmaya yönelik politikalara kafa yormak yerine, kadına yönelik şiddet davalarında erkekten yana tavır alan, tacizde tecavüzde kadının rızası olup olmadığını sorgulamayı adaletten sayan, kadınların erkeklerce katledilmesine ve kadına yönelik şiddete karşı yükselen sese kulak tıkayan, en yetkili makamlardan eşitsizlik fıtrattandır diye bağıran, “kadın”lığa hiçbir alanda tahammülü olmayan siyasal iktidarın erkek aklıdır.

ERKEK VURUYOR, DEVLET KORUYOR

Kadınların her gün 3’er 5’şer katledilmesine, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete göz yuman akla tahammülümüz yok!

Özgecan'ı, katledilen kadınları, yıllarca süren davalarda tecavüzcüleri aklanarak hayatı karartılan N.Ç. gibi nice kız çocuğunu, savaşlardan kaçarak sığındıkları yerlerde ikinci eş olarak satılan, fuhuşa zorlanan ve adları bilinmeyen mülteci kadınları,yargıdan koruma talep etmesine rağmen şikayeti dikkate alınmadığı için sokak ortasına erkeklerce katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız.

BAĞIR HERKES DUYSUN, ERKEK ŞİDDETİ SON BULSUN

Biz kadınlar sadece “erkek” olmadıkları için şiddete maruz kalan, tecavüze uğrayan ve öldürülenlerin sorumlusunun devlet ve onun erkekten yana yargısı ve kurumları olduğunu biliyoruz. Erkek-yargı-devlet hesap verene, failler en ağır cezaya mahkum edilene kadar her yerde mücadele edecek ve bu davanın takipçisi olacağız.

Boykota saldırılara yönelik basın açıklaması

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında, çeşitli muhalif kesimlerle birlikte sendikamız Eğitim Sen’in laik, bilimsel ve anadilinde eğitim ve demokratik yaşam grevine paralel gerçekleştirilen boykot eylemleri saldırılara maruz kalmıştır. Saldırıya uğrayan, siyasi iktidarın eğitimi ve toplumu alabildiğine inanç istismarına açmak istediği bir ortamda halkın laik ve bilimsel eğitim talebidir. Çünkü bu talep yükseldikçe Soma’dan, Ermenek’ten sonra ‘fıtrat’, ‘kader’ diyip geçemeyecekler! ‘Fazla iş güvenliği Allah’a güveni sarsar’, diyemeyecekler! Tekçi ve dayatmacı zihniyetle halkı susturamayacaklar!

Bugün 1 günlük uyarı boykot ve grevinin bilançosu faşizmdir:

-Elazığ’da boykot yürüyüşü yapan Emek Gençliği polis saldırısına uğramıştır.

-Antalya'da Boykot çağrısı yapan 9 kişi gözaltına alınmıştır.

-Artvin’de laik ve bilimsel eğitim için Haziran standı yaklaşık 30 polis tarafından kaldırılarak 8 kişi gözaltına alınmıştır.

-Edirne'de boykot çağrısı yapanlar polis tarafından gözaltına alınmıştır.

-Ankara Eryaman'da boykot bildirisi dağıtan 7 kişi gözaltına alınmıştır.

-İstanbul Çekmeköy'de boykot afişlerini asan ve bildiri dağıtan 5 kişi gözaltına alınmıştır.

-Eskişehir'de polis Boykot çağrısı yapanlara polis müdahale etmiştir.

-Pek çok başka saldırı ve polis müdahalesinin yanı sıra İzmir'de, Haziran İzmir Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç tutuklanmıştır.

‘Katil-Hırsız Erdoğan’ sloganını suç sayarak Onur Kılıç’ı tutuklu yargılayan Valiler, Emniyet, Savcı ve Mahkeme tümüyle AKP’nin emrine girdiğini göstermiştir. Bu tutuklama laik ve bilimsel eğitim talebini yükselten halkı susturmaya yönelik bir gözdağıdır.

Ancak bugün halk her yerde hakkına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıkarak gerekli dersi vermiştir.

Sınıflar, okullar boşalmıştır. Yüzlerce noktada çocuklarımız alternatif ders ve şenliklerde buluşmuştur.

Tüm baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen uyarı Boykotu ve grev başarıya ulaşmıştır.

AKP iktidarı bilmeli ki bu daha başlangıçtır.

Okullarımıza, çocuklarımızın geleceğine, memleketimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Saraylarında oturup ülkeyi istedikleri gibi yöneteceklerini zannedenler, AKP’nin emirleriyle halka saldıranlar bilsin ki artık karşılarında halk var, geleceğine sahip çıkanlar var!Tüm halkımızı bu kavgayı hep birlikte büyütmeye, haramilerin saltanatını yıkmaya çağırıyoruz.

KESK Sinop Şubeler Platformu

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: boyabatlı 16 02 2015 19:19
ne ektiysen onu biçersin
cumhuriyet kadını inadına mini etek dekolte giysin diyen boynuzlular
bu tarz benim gibi aşırı müstehcen programları izleyen ahlakı yitirmiş çağdaş uygarlık seviyesini mayo giyip güzellik yarışmalarıyla ulaşacağını sanan mankurtlar
alın eserlerinizle övünün
özgecana yapılan insanlık dışı vahşeti işleyenlere şeriat kuralı kısas uygulansın desek hemen karşı çıkarsınız
avrupadan alınan adalet bu kadar işte

2. Yorum: boyabatlı ist 16 02 2015 18:41
senin kız kardeşin eye eşin annen yok her halde. buişleri yapan lar asılmalı . idamın kaldırılmasısı için oy verenler bugünkü akpkkdır.

1. Yorum: yorum 15 02 2015 09:06
siz kimsinizki bu ülkenin yüzde 52 oyu ile seçilmiş,halkın teveccühünü kazanmış birine ‘katil-hırsız erdoğan’ diyorsunuz.sonrada bu suç değil diyorsunuz,hakaret etmek karşılığı ne sizin lugatinizde.birileride siz gösteri yaparken sizin alaeyhinize hakaret sloganları atsa ne tepki verirdiniz.gezide rte ye eşine ölmüş annesine küfredenler o insanlar anne değilmiydi,kadın değilmiydi.gezide polisin annesinde söven chp m.v. ne tepki gösterdiniz.hükümet sapık,ırz düşmanı katiller için idamın geri getirlmesi için bir yasa çıkarsa önce chp anayasa mahkemesine gider,ardından bu tür guruplar karşı gösteriler yaparlar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

372968


Tasarım:DtGaNi