Yayın Tarihi:17 02 2015 00:36(1511)

Orta Karadeniz'de Sibirya Soğukları

Bölge Müdürü Murat Asar yaptığı açıklamada, "Orta Karadeniz bugün akşam saatlerinden itibaren, Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli soğuk- yağışlı havanın etkisine gireceği ve hafta boyunca etkili olacağı, hafta sonunda ise bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Yağışların Salı ve Çarşamba günleri bölge genelinde etkili olması, bu gece saatlerinde Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, 17 Şubat 2014 Salı günü bölge genelinde kuvvetli ve yer yoğun olacağı beklenmektedir. Kar yağışlarının 18 Şubat 2015 Çarşamba günüde Bölge genelinde etkisini aralıklarla devam ettireceği, ancak Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde yoğun olarak gerçekleşeceği beklenmektedir. 19 Şubat 2015 Perşembe günü yağışların hafifleyerek devam edeceği ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde karla karışık yağmura döneceği, 20 Şubat 2015 Cuma günü devam edecek yağışların Samsun, Sinop ve Ordu kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur diğer kesimlerde kar şeklinde olacağı bekleniyor. 21 Şubat 2015 Cumartesi günü yağışların hafifleyerek ilk saatlerde sadece Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerini etkileyerek, gün içinde bölgemizi terk etmesi beklenilmektedir" dedi.

Hava sıcaklıklarının 17 Şubat 2015 Salı gününden itibaren hissedilir derecede (6-10 derece) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiğini belirten Asar, "Rüzgarın kıyı kesimlerde; Orta Karadeniz'in batısında kuzeydoğudan, batısında ise kuzey ve kuzeybatıdan 30-50 km/s, denizlerde ise rüzgarın hızını artırarak kuzey ve kuzeydoğudan (poyraz) 50-80 km/saat hıza ulaşması bekleniyor. Meydana gelmesi tahmin edilen kuvvetli poyraz fırtınası, hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecede azalış kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı (hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don vb.) vatandaşların ve ilgililerin meteorolojik tahmin raporları ve uyarıları takip etmeleri, gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir" diye konuştu.

Haber: Haberler.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

65544


Tasarım:DtGaNi