Yayın Tarihi:19 02 2015 04:20(1357)

Görüntü Avcıları Sinop'ta Buluşuyor

Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK), 14 ülkeden 350'ye yakın fotoğraf sevdalısını ve 150 çocuğu 19. kez Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması için Sinop'ta bir araya getiriyor.

Karadeniz’in bakir ve çağdaş kenti, Kuzey’in İncisi, Antik çağın düşünürü Diyojen’in memleketi Sinop, eşsiz güzellikte koyları, limanları, gölleri, şelaleleri, kaya mezarları, kaleleri, tarihi, doğası, kuşları, flora ve fauna çeşitliliği, yaşam alanları ve köyleri ile objektiflerinizden görüntülenmeyi ve DOGAY’a ev sahipliği yapmayı bekliyor.

Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK), 2015 yılı Uluslararası DoğadaGörüntü Avcılığı Yarışması'nı (DOGAY) 15-18 Mayıs tarihleri arasında Sinop’ta düzenleyecek. Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Ayancık, Gerze ve Erfelek Belediyelerinin desteği ve yerli-yabancı fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleşecek olan DOGAY'da geçtiğimiz yıl yurtdışından rekor katılım gerçekleşmiş; Filistin, Romanya, İtalya, İran, İngiltere, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 87 fotoğrafçı olmak üzere toplam 138 fotoğrafçı etkinlik için Burdur'a gelerek binlerce kare ile Burdur’u belgelemişti. 6 kategoride toplam 24 ödül kupası ve 36 mansiyon dağıtılırken, 2 özel ödül ile 250 fotoğraf sergilenmeye değer bulundu. Uluslarası patronaj olarak United Photographers International (UPI) adına altın, gümüş, bronz madalya ve 36 mansiyon dağıtıldı. Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP -Auspices) himayesinde birincilere anı madalyası verildi.

DOGAY'ın bir diğer bölümü olan, amacı çocuklara da fotoğrafı sevdirmek ve farkındalık yaratmak olan ÇOCUK DOGAY da aynı tarihte eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Sinop ve çevresinden 100, Anadolu’nun diğer bölgelerinden 50’ye yakın çocuğun katılımı ile hayata geçecek olan ÇOCUK DOGAY’da her çocuğun çektiği kareler ödül töreninde gösterilecek ve DASK arşivine alınacak. Ödül töreninde yarışmaya katılan tüm çocuklara ayrıca Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Ayancık, Gerze ve Erfelek belediyeleri ve diğer sponsorlar ile DASK tarafından hediyeler verilecek.

YARIŞMA KOŞULLARI:

DOGAY, kayıt işlemleri, fotoğrafların çekimi, yarışacak karelerin seçimi, fotoğrafların seçici kurul tarafından değerlendirilmesi ve ödül töreniyle birlikte 15-18 Mayıs tarihleri arasında toplam 72 saatte gerçekleşecek. Her katılımcıya aynı zaman diliminde, aynı ortamda, aynı iklim ve ışık koşullarında fotoğraf çekerek eşit koşullarda yarışma olanağı tanınacak.

Anadolu’nun birçok ilinden ve yurtdışından katılan fotoğraf tutkunlarının iki gün boyunca binlerce fotoğrafla Sinop'u belgelerken farkılı kategoride ilk 3'e giren fotoğraflar ödüllendirilecek.

Yarışmacıların dışında, izleyici olarak katılmak isteyenlere de açık olan etkinlik süresince çevre yürüyüşleri, fotoğraf gösterileri gibi yan etkinlikler de düzenlenecek. Katılımcılar tercihlerine göre, kamp alanında çadırda, karavanlarda ya da bölgenin misafirhane ve otellerinde konaklayabilecekler.

DOGAY 2015 SEÇİCİ KURULU:

Ayman Lotfy - Mısır PSA Middle East Ambassador - FMIPP
Cem Orkun Kıraç - Türkiye SAD
Doğanay Sevindik - Türkiye AFSAD
Enzo Righeschi - İtalya EFIAP/b ESFIAP AFI BFI
Erdoğan Purçlutepe - Türkiye SİFAD
Haluk Uygur - Türkiye Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu/ Tarsus Fotoğraf Derneği ve SSS Onur üyesi
Necmettin Külahçı - Türkiye DASK, FSK, AFSAD ve SSS onur üyesi
Tuğrul Çakar - Türkiye AFSAD onur üyesi, DASK, (AFIAP)

AFSAD=Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği / Association of Art Photographers of Ankara
FSK=Fotoğraf Sanatı Kurumu / Photographic Art Society
SİFAD=Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği / Sinop Art of Photography Society
DASK=Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği / Nature Research, Sports and Rescue Association
SAD=Sualtı Araştırmaları Derneği / Scuba Research Association – Photographer
PSA= Amerika Fotoğraf Derneği / Photographic Society of America
SSS= Sille Sanat Sarayı / Sille Art Palace

DOGAY NEDİR?

DOGAY, Anadolu doğasının ve kültürünün fotoğraflanmasını sağlayarak sonraki nesillere belge bırakırken düzenlendiği bölgenin tanıtımına ve fotoğraf sanatına da katkı sağlar. Amatör-profesyonel, genç-yaşlı, kadın-erkek herkesin katılımına açık olan DOGAY, tüm katılımcıların doğayla ve yöresel kültürlerle kaynaşmalarına da yardımcı olur.

1995 yılından bu yana her yıl düzenlenen DOGAY sırasıyla; BOLU - Aladağlar, BOLU - Mengen, KASTAMONU - Azdavay, KONYA - Hadim, BURSA - Keles, MUĞLA - Milas - Bafa Gölü, ANTALYA - Kaş, KÜTAHYA - Frig Vadisi, ISPARTA - Eğirdir Gölü, SAKARYA - Taraklı, RİZE - Hemşin, MERSİN -Mut, Kazdağları Bölgesi Altınoluk-Güre-Zeytinli, ŞANLIURFA - Fırat Havzası (Birecik-Halfeti), KIRKLARELİ - İğneada-Demirköy, SAMSUN - Vezirköprü, TOKAT – Niksar ve Burdur’da düzenlenmiştir.

DOGAY, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile tüm Türkiye’de, (UPI) United Photographers International ve (FIAP) AUSPİCES (Fédération Internationale de l'Art Photographique) tarafından uluslar arası olarak desteklenmektedir.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

75100


Tasarım:DtGaNi