Yayın Tarihi:23 02 2015 20:01(2080)

Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne "Dişeti hastalıkları Uzmanı" atanmıştır

Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde "Dişeti Hastaalıkları Uzmanı (Periodontolog)" görevine başladı.

Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Uz. Dr. Alper Delier'in yapmış olduğu açıklamaya göre, Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne atanan Dişeti Hastalıkları Uzmanı'nın dişleri çevreleyen sert ve yumuşak dokuların klinik ve mikroskobik yapısını inceleyen, bu dokuları etkileyen hastalıkları teşhis eden, tedavilerini uygulayan ve sonrasında kazanılan sağlığın idamesini sürdüren Diş Hekimliği dalı olduğunu bu sayede bu tür rahatsızlığı olanların dışarıya sevk yapılmadan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde yapılacağını söyledi .

Periodontal hastalık her yaş grubunda görülebilecek olup en yaygın belirtisi dişetinde kanamadır ve dişeti kızarık, şiş ve parlak görünüm alır. Çoğu zaman bu belirtilere, ağız kokusu, diş etinde kaşınma ve dişlerde hassasiyet de eşlik eder. Hastalık genellikle ağrı şikayeti vermediğinden belirti vermeden ilerleyebilir. Periodontal hastalığın ilerlemesiyle sağlam, çürüksüz dişlerin destek dokularındaki kayıp meydana gelmekte ve diş sallanarak kaybedilmektedir.

İmplantoloji ise; periodontal hastalık veya çürük gibi sebeplerden doğal dişlerini kaybetmiş hastaların diş eksikliğini gidermek amacıyla titanyum esaslı yapay köklerin çene kemiğine yerleştirilmesi ile ilgilenen bilim dalıdır.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: murat 23 02 2015 20:59
periodontoloji. zor bulunan bi dal sinopta olması bulunmaz bi nimet gibi bişey emeği geçenlere teşekkür ederiz. diş eti hastaları için büyük bi fırsat


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

6496


Tasarım:DtGaNi