Yayın Tarihi:06 03 2015 00:20(2571)

Belediye Meclisinden CEM EVİ Kararı

Belediyenin internet sayfasından aldığımız bilgiye göre, Belediye Meclisinin 4 Mart 2015 Çarşamba günü yapılan toplantısında, Cem evlerinin ibadethane kabul edilmesi kararı alındı.

Gerze Belediyesi'nin internet sayfasında yayımlanan Belediye Meclisi kararları

04.03. 2015 Çarşamba günü Belediye Başkanımız Osman Belovacıklı’nın başkanlığında Belediye Meclisimiz tarafından alınan kararlar;

1- Gerze Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görev ve çalışmalar yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi.

2- Plan revizyonu ile ilave İmar Planı kapsamında değerlendirilmesi talep edilen 45 adet imar planı değişikliği görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

3- YEDAŞ İl Müdürlüğü 5 adet trafo yeri ile ilgili imar planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

4- Cem evlerinin ibadethane kabul edilmesine oy birliği ile karar verildi.

5- Gerze Belediyesi özel servis araçları yönetmeliğinin 8.maddesindeki 10 olan yaş sınırı 19 olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.


Bu konuda Halk Sesi'nde yayımlanan haber

Sinop’un Gerze İlçesi’nin CHP’li Belediyesi, ilçe de CEM EVİ yapılması için meclis kararı çıkarttı.

AK partili üyelerinin de onay verdiği Belediye meclis kararı, ilçede yeni bir günden oluşturdu ve beraberinde büyük tartışmalar yarattı.

Gerze Belediyesi aylık meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Başkan Osman Belovacıklı’nın da hazır bulunduğu toplantıda çeşitli kararlar alındı ve onaylandı. Fakat bu kararların içinde en dikkat çekeni ise ilçede CEM EVİ yapılması kararı idi. Kimi vatandaşlar kararı hoş görü ile karşılarken, kimi vatandaşlar da büyük tepki gösterdiler. Tepkilere cevap veren Gerze’nin CHP’li Belediye Başkanı Osman Belovacıklı “ İbadethanelerden niye korkuyorsunuz? Sonuçta bu ibadethaneler de Allah’a ulaşmak için herkes kendi yönetimince ibadet ediyor. Önemli olan tanrıya ihtiyaçtır. Tüm dinler kardeştir. Birbirinin içinden doğmuştur. Art niyetli olmak Allah’a şer koşmaktır. Ülkemizde Milyonlarca Alevi toplumu vardır. Ve bu ülkenin de herkes gibi değerli insanlarıdır. İbadetlerini farklı yapıyorlar diye Suçlayamazsınız.Önemli olan Kalplerimizin temizliğidir.Böyle kalpler ile Allah’ın huzuruna çıkmaktır.Bizde Allah’ın evlerinden birinin insan nezdinde ibadethane olmasını istedik Allah kabul etsin “dedi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: istanbuldan 06 03 2015 01:07
merhabalar, siz ayrı bir dindenmisiniz sayın gerze belediye başkanım tüm dinler aynıdır diyorsun. doğru tüm dinleri allah (cc)lü peygamberler vasıtasıyla insanlara bildirdi ama en son islam dini gönderildi.islam dininde camilerde namaz kılarak ibadet yapılıyor,saz çalarak ibadet yapılmaz.cem yapıyorsanız hayırlı olsun cem evini bizler bir kültür evi olarak biliyoruz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

28243


Tasarım:DtGaNi